Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Familierecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Familierecht en krijg online een antwoord van de specialist in Familierecht

Zelf een vraag over Familierecht? Klik hier.
Meer vragen over Familierecht.

Beheerder worden?

De rubriek Familierecht heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Familierecht Klik hier.

RSS over FamilierechtVragen over Familierecht via RSS. Klik hier.
RSS over Familierecht op jouw website?Vragen over Familierecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over FamilierechtVragen over Familierecht via E-mail. Klik hier.

Gespecificeerde vakantieregeling

[Gesteld op: 30-03-2009]

Toelichting:
Hallo,eind mei dan moeten mijn ex en ik naar de rechtbank in Belgie voor de vakantieregeling vast te laten stellen. (ex woont in BE, mn dochtertje (2 jaar en 5 maanden) en ik in NL). Nu is het zo dat het bij mn ex niet lukt om onderling afspraken te maken. Zodoende dat voor vakantieregeling ook alles goed op papier gezet moet worden, om problemen te voorkomen. De vakantieregeling moet gewoon ieder de helft... maar hoe stel je dat op voor de Nederlandse schoolvakanties, want die zijn niet ieder jaar hetzelfde, zelfde aantal weken voorjaarsvakantie ieder jaar bv.


Kunt u mij misschien voorbeelden geven hoe dat opgesteld wordt ?

Alvast vriendelijk bedankt.
Antwoord:

Dit is voor gescheiden ouders die in andere regio's (noord/midden/zuid) wonen in Nederland ook een probleem dat veel voorkomt. Onderstaand een voorbeeld van een omgangsregeling, misschien kunt er wat tips uit halen voor uw situatie.

 

1.       De kinderen logeren elke twee weken een weekend bij de vader. Dit lange week­end begint op vrijdagmiddag bij het uitgaan van school en eindigt zondagavond 18:00 uur. Het schema hiervoor begint de eerste vrijdag na het akkoord over deze om­gangs­regeling.

 

2.       Aan het begin van een logeer weekend worden de kinderen op het afgesproken tijdstip gehaald door de vader. Zondags om 17:00 worden de kinderen op het weekendadres opgehaald door de moeder, zodat ze om 18:00 uur weer thuis kunnen zijn.

 

3.       Als een kind door ziekte een weekend niet kan logeren, wordt dat gecompenseerd in een ander week­end naar keuze in overleg.

 

4.       De kinderen logeren van woensdagmiddag tot de volgende ochtend bij de vader. Dit begint bij het uitgaan van school. De kinderen worden de volgende ochtend naar school gebracht door de vader.

 

5.       Indien de éne ouder samen met de kinderen Sinterklaas viert, viert de andere ouder dat jaar de Kerst met hem. Indien de éne ouder Pasen met de kinderen viert, viert de andere ouder Pinksteren met hen. Met Kerst, Pa­sen en Pinksteren eindigt het logeerweekend niet op zondagavond maar op maandagavond. Indien het weekend volgend op Hemelvaartsdag volgens schema een logeerweekend is, begint dit logeerweekend op woensdagmiddag en eindigt regulier op zon­dag­avond.

 

6.       Elke zomer gaan de kinderen de helft van de schoolvakanties, minimaal drie weken (inclusief drie maal een weekend) op vakantie met de vader. Het halen en brengen is dan op de reguliere plekken en tijden vrijdagmiddag en zondagavond. Het schema voor deze vakanties wordt mini­maal drie maanden van te voren en liefst eerder in overleg vastgesteld.

 

7.       Er is een lente-, herfst- en kerst vakantie. De helft van deze vakanties brengen de kinderen door met de vader, steeds inclusief het weekend. Zoveel mogelijk vindt het halen / brengen plaats op vrijdagmiddag en zondagmiddag. Het afhalen gebeurt door de vader, het terugbrengen door de moeder.

 

8.       De verjaardag van een kind wordt gevierd daar waar hij volgens schema verblijft. Indien ge­wenst kan de andere ouder in één van de weekenden de verjaardag vieren samen met de andere familie.

 

9.       De kinderen kunnen opgebeld worden door de andere ouder, en ook door zijn / haar fa­mi­lie, wanneer daaraan behoeft is. De telefoonnummers zijn voor beide ouders onderling niet geheim. Post die naar de kinderen wordt verzonden, wordt bij bezorging aan hen gegeven.

 

10.   De ouders, informeren de ander ouder over het leven van de kinderen en alle be­lang­rijke gebeurtenissen daarin. Plannen voor de kinderen op het gebied van verzorging, op­voeding, gezond­heid, schoolgang worden met de andere ouder besproken. De vader informeert over de plannen en gebeurtenissen tijdens de omgangsweekenden en vakanties. Deze gesprekken tus­sen beide ouders vinden zoveel mogelijk plaats bij het halen en/of brengen in verband met de omgangsregeling. Mocht dit niet direct of altijd lukken, dan wordt de informatie overgedragen in een schrift dat aan de andere ouder wordt meegegeven. Zoveel mo­gelijk wordt bij het maken van de plannen rekening gehouden met de wensen van beide ouders. De vader wordt door de moeder steeds mee uitgenodigd voor ouderavonden, sportgebeurtenissen e.d.

 

11.   Als één van de ouders de zorg voor de kinderen niet meer aankan of tijdelijk niet meer aankan, wordt dit de andere ouder tijdig kenbaar gemaakt. Dan kan een nieuwe regeling voor de zorgtaken worden afgesproken.

Groet Jan

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Familierecht:
AlimentatierechtJeugdrecht


Gerelateerde vragen aan Gespecificeerde vakantieregeling:

vakantieregeling
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2011-05-13 21:57:25
Vakantieuren bij 2 jaar ziekte
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Friesland]
2011-08-23 12:10:26
Vakantieuren bij 2 jaar ziekte
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Friesland]
2011-08-23 12:11:38
Nieuwe eisen in rechtzaak?
      [Gesteld in Familierecht]
2015-01-14 18:32:33
Nieuwe eisen in rechtzaak?
      [Gesteld in Familierecht]
2015-01-14 18:32:31

Gemiddelde score Familierecht: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258155
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+