Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Rechtshulp » Rechtshulp-Belgie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Rechtshulp-Belgie en krijg online een antwoord van de specialist in Rechtshulp-Belgie

Zelf een vraag over Rechtshulp-Belgie? Klik hier.
Meer vragen over Rechtshulp-Belgie.

Beheerder worden?

De rubriek Rechtshulp-Belgie heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Rechtshulp-Belgie Klik hier.

RSS over Rechtshulp-BelgieVragen over Rechtshulp-Belgie via RSS. Klik hier.
RSS over Rechtshulp-Belgie op jouw website?Vragen over Rechtshulp-Belgie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Rechtshulp-BelgieVragen over Rechtshulp-Belgie via E-mail. Klik hier.

Zaak aanspannen ivm dwalingen gemeente

[Gesteld op: 28-03-2009]

Toelichting:
Heb een aantal jaren geleden een huis gekocht in Belgie omdat ik een nieuwe afdeling voor mijn werk op moest starten. Bij aankoop is mij verteld door de makelaar dat ik mocht verbouwen maar indien ik opnieuw ging bouwen mijn huis 3 meter naar achter gezet moest worden ivm aan te leggen nuts voorzieningen. De aanvraag voor mijn verbouwvergunning heeft een aantal maanden, bijna een jaar op zich laten wachten omdat ze bij de gemeente niet wisten wat ze met de aanvraag aanmoesten. Mijn architect en makelaar zijn toen ook meerdere malen verhaal gaan halen omdat er ook geen verandering in het bestemmingsplan etc was. Na een aantal maanden kwam een afwijzing, ben toen in beroep gegaan bij de burgemeester van schepene in Gent, ook hier is het een en ander mis gegaan, ik had gebeld en de brief met het bezwaar mocht afgeleverd worden, toen ik dit had gedaan kreeg ik na een week een brief dat de brief aangetekend verstuurd had moeten worden, dit heb ik alsnog gedaan en heb een ontvangstbevestiging gekregen en een afspraak. Op de afspraak aangekomen werd mij verteld dat de brief op maandag binnen was gekomen terwijl vrijdag de laatste dag was, of te wel 1 dag te laat, wel een bevestiging ontvangen waar niets over instond en een afspraak waar ik dus niets aan had. Heb inmiddels het huis na een aantal jaren verkocht omdat ik er niet eens kon wonen doordat de aannemer wel met verbouwen begonnen was op zijn en de architects aanraden, toen bleken de muren en het dak zo slecht dat een gedeelte naar beneden kwam. De makelaar vroeg of ik vijanden had omdat dit volgens hem luikse praktijken zijn geweest, ook weet ik dat er bij de gemeente meerdere mensen ontslagen zijn omdat er gerommeld bleek te zijn met bouwvergunning en verbouwvergunningen, mensen was toegezegd dat ze mochten verbouwen en dan werd de vergunning etc ingetrokken. Kan ik hier alsnog een rechtzaak voor aanspannen tegen de gemeente of dergelijke nadat ik mijn huis wat nu dus alleen nog maar de grond was verkocht heb en is dat bijv pro deo te doen? Heb een verlies geleden van ongeveer EURO 60.000 en ben er nog altijd behoorlijk ziek van, ook omdat ik de middelen niet had om alsnog iets te maken van het huis en omdat de gemeente moeilijk bleef doen ook toen het te koop gezet was, werd iedere keer tegen de kopers iets anders verteld. Het bestemmingsplan was nog altijd niet aangepast.
Antwoord:

Ik kan uit uw uitgebreid relaas opmaken dat er sprake zou kunnen zijn van aansprakelijkheid wegens fout. De bewijsproblematiek zal evenwel niet evident zijn.

Ik raad u aan op de site van de orde van advocaten te kijken naar de tweedelijnsbijstand in Gent (BJB) en u zich hier aan te bieden.

http://www.advocaat.be/page.aspx?genericid=29

http://www.advocaat.be/P age.aspx?genericid=75

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Zaak aanspannen ivm dwalingen gemeente:

rechten en verplichtingen bij wwb uitkering
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2009-09-22 13:28:33
Registratieplicht
      [Gesteld in Prostitutie]
2010-12-27 22:15:10
De gemeente trekt bouwvergunning weer in.
      [Gesteld in Ruimtelijke ordening]
2009-01-08 23:23:31
Lagngdurigheidstoeslag terugwerkende kracht
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2013-06-06 12:29:22
Gemeentelijke subsidie op zorgverzekering
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2015-03-23 16:13:25

Gemiddelde score Rechtshulp-Belgie: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+