Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Overheid » Hulpdiensten » Brandweer
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Brandweer en krijg online een antwoord van de specialist in Brandweer

Zelf een vraag over Brandweer? Klik hier.
Meer vragen over Brandweer.

Beheerder worden?

De rubriek Brandweer heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Brandweer Klik hier.

RSS over BrandweerVragen over Brandweer via RSS. Klik hier.
RSS over Brandweer op jouw website?Vragen over Brandweer op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BrandweerVragen over Brandweer via E-mail. Klik hier.

gas terrasverwarming

[Gesteld op: 28-03-2009]

Toelichting:
mijn vraag is welke schadelijke stoffen er vrij kunnen komen bij het gebruik van een gasterrasverwarming? gisteren ben ik ergens geweest waar ze in een (gesloten) ruimte van ongeveer 75m2 2 gasterrasverwarming hadden staan om de ruimte op te warmen. Ik maak mij hier toch zorgen om aangezien ik op dit moment zwanger ben en ik de hele avond het gevoel had dat ik enorm moe was. Maar natuurlijk ook voor mensen die niet zwanger zijn kan ik mij voorstellen dat dit niet geheel ongevaarlijk is. Ik zou graag willen weten welke gevaren kleven aan het gebruik van een gasverwarming in een gesloten ruimte. Hopelijk kunt u mij een eerlijk antwoord geven. Zodat ik in het vervolg deze lokatie met een gerust gevoel deze lokatie kan bezoeken of dat ik beter de beslissing te maken hier niet meer binnen te treden totdat het warmer buiten word. Alvast hartelijk dank.
Antwoord:

Geachte mevrouw,

 

Ik heb het een en ander uitgezocht op internet, helaas staat ier vrij weinig duidelijke informatie op. Dus ik heb vandaag de vraag uitgezet op de brandweerkazerne, op de afdeling Preventie (preventie = voorkomen van). Ook ik ben werkzaam op deze afdeling. Wij zijn van mening dat terrasverwarming alleen buiten veilig kan worden gebruikt, indien er met gas wordt verwarmt, zoals u omschrijft. Niet alleen wegens het brandgevaar dat u binnenhaalt, maar ook gezien er een onvolledige verbranding kan plaatsvinden, hetgeen waardoor koolstofmonoxide-gevaar ontstaat. Biten waait deze gevaarlijke stof weg, binnen kan dit erg gevaarlijk zijn. Bij wet is het zelfs verboden, niet alleen wegens de hoeveelheid gas u binnenhaalt, maar ook een het brandgevaar u binnenhaalt. Kijkt u op de internetsite Vrom onder "Besluit brandveilig gebruik bouwwerken".

Symptomen

o Eerste tekens zijn druk boven het voorhoofd en lichte hoofdpijn, die toeneemt en hevig wordt

o Daarbij komen kloppende pijn in de slapen, oorsuizen, duizeligheid, gevoel van zwakte, misselijkheid en braken. Toenemende pols- en ademhalingsfrequentie.

o lichtrode gezichtskleur

o Flauwvallen en bewusteloosheid

o Overgang in diepe bewusteloosheid met aanvallen van kramp

o Verminderde hartfunctie, er ontstaat stilstand van de bloedsomloop

De primaire effecten lijken op die van griep, met dit verschil dat er geen sprake is van temperatuursverhoging (koorts). De eerste symptomen zijn al merkbaar wanneer 3% van het zuurstof door koolmonoxide is vervangen.

Overigens heeft elke persoon ongeveer 0,6% koolmonoxide in het bloed ten gevolge van bijvoorbeeld inhalatie van uitlaatgassen in het verkeer, “meeroken” en andere verbrandingsprocessen in de omgeving. Iemand die stevig rookt kan tot 10% koolmonoxide in zijn bloedbaan krijgen. In onderstaande tabel is een overzicht gegeven van de symptomen die te zien zijn na een bepaalde blootstellingstijd.

Wat te doen bij het ontdekken van koolmonoxide?

Bij het ontdekken van koolmonoxide moet direct de woning verlaten worden en in de frisse lucht gaan staan, Geen schakelaars gebruiken in verband met explosiegevaar en direct de brandweer alarmeren. Ook de buren van de omliggende woningen moeten gewaarschuwd worden en hun woning verlaten.

 

Blootstelling aan koolmonoxide kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken en leidt in Nederland tot tussen de 10 en 20 overlijdensgevallen per jaar, in Haaglanden tussen de 1 en 4 dodelijke gevallen per jaar. De oorzaak is in bijna alle gevallen een onvolledige verbranding in niet goed onderhouden gasapparatuur of een slechte ventilatie, waardoor niet voldoende zuurstof beschikbaar is. Naast de overlijdensgevallen, waarbij waarschijnlijk lang niet alle gevallen als zodanig worden herkend,zijn er ook vele tientallen slachtoffers met koolmonoxidevergiftiging in ziekenhuizen opgenomen. Een van de laatste grote ongevallen deed zich afgelopen winter nog voor in Den Haag.

Ik verzoek u ook de gebruikers en eventueel de brandweer op de hoogte te stellen van dezesituatie en de gevaren die hier aanwezig zijn.


Hopelijk heb ik u op deze manier voldoende geinformeerd, mocht u toch vragen hebben betreffende het een of ander, verzoek ik u uw vraag wederom op deze site te plaatsen.

 

 

M. vr. gr.,

 

L.J. Huizinga

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan gas terrasverwarming:

Ondermaats presterende werknemer
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2006-09-07 20:33:31
Eerder stoppen met werken
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2006-09-07 20:20:27
Adverteren in Yahoo!?
      [Gesteld in Search Engine Advertising]
2007-03-12 23:23:03
Bevat biogenetisch infrarode energie enig risico?
      [Gesteld in Terrasverwarming]
2009-03-21 14:33:13
welke terrasverwarming is het beste
      [Gesteld in Terrasverwarming]
2009-08-25 14:50:11

Gemiddelde score Brandweer: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258146
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+