Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Rechtshulp » Rechtshulp-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Rechtshulp-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Rechtshulp-Zuid Holland

Zelf een vraag over Rechtshulp-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Rechtshulp-Zuid Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Rechtshulp-Zuid Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Rechtshulp-Zuid Holland Klik hier.

RSS over Rechtshulp-Zuid HollandVragen over Rechtshulp-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Rechtshulp-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Rechtshulp-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Rechtshulp-Zuid HollandVragen over Rechtshulp-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

ben ik verantwoordelijk voor de schuld van mijn ex

[Gesteld op: 28-03-2009]

Toelichting:
Ik en mijn exman hebben in het verleden een gezamelijke lening afgesloten bij de DSB-bank. In 2002 heb ik de scheiding aangevraagd omdat mijn exman geweldig was en een alcoholist. Tijdens de procedure deed hij overal moeilijk over. Ook over de alimentatie. Hij wilde helemaal niks betalen. Uiteindelijk heeft de rechter besloten dat hij 32euro p.m./per kind alimentatie moet betalen en dat hij de lening van de dsb bank verder zou afbetalen. Zelfs daarna weigerde hij nog alimentatie te betalen. En later dus ook de schuld. Hij werkte niet meer en is arbeidsongeschikt verklaard. Dat wist ik niet todat ik vorig jaar post kreeg van de dsb bank. Of ik binnen 8 dagen het hele bedrag wilde betalen? Ik heb gelijk contact met ze opgenomen en uitgelegt dat hij aanprakelijk was en ik niet. Ik heb het al moeilijk genoeg met 2 kinderen. Hun antwoord was, dat ze van een kale kip niet konden plukken(me exman) en dat ik gewoon nu moet betalen. Ik heb uitgelegd dat ik zelf al veel moeite had om mijn hoofd boven het water te houden. Ik werk als productiemedewerker en verdien het miniumloon. Waarop ik werd toegesproken op een hele nare manier. Ik heb ze de kopieen toegestuurd van de uitspraak, maar ze blijven volhouden dat ik dus nu moet betalen? Maar ik heb pas geleden mijn huis opgezegt vanwege ik het niet meer financieel op kan brengen. Dus ik woon op een kamertje. Maar mijn exman woont nog steeds in een huurwoning van 500 euro per maand. Hij heeft al die jaren bijna nooit alimentatie betaald. Zelfs ik nu de spreekwoordelijke 'kale kip' ben, vind de dsb bank dat ik moet betalen.
Antwoord:

Geachte mevrouw,

 

Een hele vervelende zaak, maar op zich zijn er voldoende mogelijkheden om dit probleem op te lossen.

 

In de eerste plaats bestaat er in Nederland een Bureau dat voor u kosteloos bijstaat in het innen van kinderalimentatie. Deze treden op als een soort incassobureau en zullen alles doen wat mogelijk is om het geld bij uw ex man te halen. Zie hiervoor www.LBIO.nl Dit geld ook voor de achterstand en het eventueel niet betaald hebben van een prijsindexcijfer. Wellicht zal het openstaande bedrag niet in een keer gehaald/betaald kunnen worden door uw ex-man maar bijvoorbeeld een beslag op zijn uitkering zorgt er voor dat er wel iets komt.

 

Voor wat betreft de positie van de DSB bank maak ik uit de vraagstelling op dat u destijds gezamenlijk voor de lening bij de DSB bank heeft getekenden dus hoofdelijk aansprakelijk bent voor de nakoming van het volledige bedrag. Hoe zuur het ook is, maar het staat de bank vrij om bij zowel u, als uw ex-man nakoming te vorderen (zoals het dan netjes heet). Doordat de rechter destijds in een vonnis heeft bepaald dat hij voor de afbetaling zorg zal dragen. Is er tussen u en uw ex-man een verbintenis ontstaan. De bank staat hier officieel buiten.

 

Als u aan de bank zou betalen (als u dat zou kunnen) dan ontstaat er dus automatisch een vordering van u op uw ex-man. En omdat de rechter al een vonnis heeft uitgesproken kunt u direct tot verkoop van dingen van uw man over (laten) gaan.

 

Een andere mogelijkheid is om, als het tot een rechtszaak komt omdat u niet kunt of wilt betalen om uw ex-man in “vrijwaring” op te roepen.

 

In de praktijk komt het er op neer dat de DSB bank (in dit geval) gewoon gaat proberen (niet geschoten is altijd mis). Als u tot een regeling kunt komen met de DSB bank verdient dat de voorkeur, maar heeft u dus direct een vordering op uw ex-man. Wellicht kunt u, net als uw ex-man gewoon niet betalen. Laat de DSB bank dan maar naar de rechter gaan, als ze echt denken geld te kunnen halen. Maar de ervaring leert dat ze het toch niet zo ver laten komen.

 

Dus eerst aanmelden bij LBIO.

 

Veel succes.

 

Met vriendelijke groet,

Mr. V.H.M. Voorn

(Legal Account.nl)

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan ben ik verantwoordelijk voor de schuld van mijn ex:

wat doen bij beneficair aanvaarden
      [Gesteld in Notaris-Utrecht]
2009-06-22 18:11:11
Wat is de procedure bij schulden van overledene?
      [Gesteld in Erfrecht]
2010-04-19 12:41:39
beslaglegging loon
      [Gesteld in schulden & inkomen]
2010-12-01 14:28:29
kan iemand me helpen
      [Gesteld in schulden & inkomen]
2011-06-11 01:58:38
Kunnen particuliren ook failliet laten verklaren.
      [Gesteld in wsnp bewindvoerder]
2011-10-14 16:14:25

Gemiddelde score Rechtshulp-Zuid Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+