Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Personeel & Organisatie-Gelderland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Personeel & Organisatie-Gelderland en krijg online een antwoord van de specialist in Personeel & Organisatie-Gelderland

Zelf een vraag over Personeel & Organisatie-Gelderland? Klik hier.
Meer vragen over Personeel & Organisatie-Gelderland.

Beheerder worden?

De rubriek Personeel & Organisatie-Gelderland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Personeel & Organisatie-Gelderland Klik hier.

RSS over Personeel & Organisatie-GelderlandVragen over Personeel & Organisatie-Gelderland via RSS. Klik hier.
RSS over Personeel & Organisatie-Gelderland op jouw website?Vragen over Personeel & Organisatie-Gelderland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Personeel & Organisatie-GelderlandVragen over Personeel & Organisatie-Gelderland via E-mail. Klik hier.

Kan mijn werkgever studiekosten terugeisen?

[Gesteld op: 27-03-2009]

Toelichting:
Beste meneer, mevrouw,

per 1 december 2008 ben ik overgestapt van werkgever. Mijn nieuwe werkgever heeft in mijn arbeidsovereenkomst aangegeven de studiekosten van mijn vorige werkgever over te nemen.

Echter weigert mijn werkgever dit te doen aangezien hij mijn performance onder de maat vindt. Al zijn argumenten heb ik kunnen weerleggen. Ik heb mijn werkgever meerdere malen zowel mondeling als schriftelijk verzocht om uitbetaling en heb 1 malig "als blijk van goede wil" een bedrag van EUR 4.000,- van de totale EUR 9.000,-ontvangen. De beslissing om ook de overige EUR 5.000,- uit te betalen blijft hij uitstellen, nu tot eind april.

Ik heb mijn werkgever aangegeven dat ik niet zo lang wilde en kon wachten, mijn vorige werkgever dringt aan op terugbetaling, en heb afgelopen week aangegeven dat ik hiervan ga onderzoeken of dit juridisch is af te dwingen. Hierop ben ik door mijn werkgever bedreigd met ontslag en dat hij mij gaat "fijn malen". Aangezien ik hier niet van gediend was heb ik aangegeven mijn dienstverband voor onbepaalde tijd per 1 april te willen ontbinden. Hierop heeft mijn werkgever mij per direct op non-actief gesteld.

Wel eist mijn werkgever nu dat ik voor 31 maart 2009 de reeds betaalde EUR 4.000,- ga terugbetalen. Kan hij dit doen aangezien zij zelf voor een onwerkbare situatie hebben gezorgd? En kan ik ook nog eisen dat ook de overige EUR 5.000,- worden uitbetaald. Wanneer mijn werkgever zijn afspraken waren nagekomen, dan was ik er blijven werken. Wel had ik bij deze werkgever een terugbetalingsregeling wanneer ik binnen 3 jaar zou vertrekken (binnen 2 jaar 100%, 3e jaar 50% en na 3 jaar 0%).

Alvast bedankt voor uw reactie.
Antwoord:

Uw situatie is zeer complex. Het is dan ook niet mogelijk om d.m.v. de van u ontvangen mail uw zaak helder te krijgen. Er spelen diverse onderwerpen. Allereerst weigert uw werkgever de afspraken in de arbeidsovereenkomst na te komen. In feite wijzigt hij de arbeidsvoorwaaarden eenzijdig. Dat is niet toegestaan anders dan met uw toestemming. U zult en hoeft dat niet te accepteren. U heeft zowel mondeling als schriftelijk op uitbetaling aangedrongen. Dat is gedeeltelijk "uit goede wil " eenmalig gebeurd. Vervolgens heeft uw werkgever na uw kennisgeving van juridische hulp u gedreigt met ontslag en "fijnmalen". Om kort te gaan, u heeft aangegeven het dienstverband per 1 april te willen ontbinden, waarna uw erkgever u per omgaande op non-actief heeft gesteld. Het resultaat is nu dat u wellicht geen werk meer heeft, uw werkgever € 4000,- van u eist en de vorige werkgever wellicht een vordering van € 5000,- op u heeft. Zoals gezegd ligt e.e.a. zeer complex en is niet duidelijk hoe de lijntjes nu precies lopen. Het is daarom niet mogelijk u via de mail op een goedkope wijze een kant en klare oplossing te bieden. Om u kosten te besparen adviseer ik u contact op te nemen met het Juridisch Loket. Deze gesubsidieerde instelling kan u gratis adviseren.

Met vriendelijke groet,   

 

   

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Kan mijn werkgever studiekosten terugeisen?:

Vaststellingsovereenkomst
      [Gesteld in Arbeidsrecht advocaat-Gelderland]
2008-03-21 14:25:20
wanneer loon na ontslag?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2008-07-18 11:00:06
uitbetalen verlofdagen ná einde contract:
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2009-11-20 12:42:52
Minuren mee naar volgend kalenderjaar...mag dat?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2011-03-21 11:02:33
Studiekostenregeling met werkgever
      [Gesteld in Arbeidsvoorwaarden]
2012-10-19 14:50:00

Gemiddelde score Personeel & Organisatie-Gelderland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+