Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Borderline
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Borderline en krijg online een antwoord van de specialist in Borderline

Zelf een vraag over Borderline? Klik hier.
Meer vragen over Borderline.
De huidige beheerder van de rubriek Borderline:
Naam: L.Koppenol
Bedrijf: Geen
Reactiesnelheid: 3 uur
Waardering: 4.0 (van max. 10)
Meer informatie over L.Koppenol vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BorderlineVragen over Borderline via RSS. Klik hier.
RSS over Borderline op jouw website?Vragen over Borderline op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BorderlineVragen over Borderline via E-mail. Klik hier.

komt borderline ook bij tieners voor?

[Gesteld op: 25-03-2009]

Toelichting:
Mijn stiefdochter Kim van 10 jaar, heeft een moeilijk karakter, ze is erg creatief maar gaat 1 ding mis dan word het weggegooid en geeft ze op. Dan is niks meer goed, ik wil haar helpen maar mag niet van haar. Zij wil niet meer naar haar moeder, die waarschijnlijk borderline heeft. Om die reden wonen zij en haar zusje sinds kort bij ons (hun vader en mij).Het zusje gaat onder begeleiding naar hun moeder, en die vind het nog steeds leuk om er heen te gaan, zolang als haar moeder niet boos word. Ik denk steeds vaker dat Kim ook borderline heeft. Als ze boos of verdrietig is, kunnen wij niks met haar beginnen, dan is het zoals zij het ziet en niet anders. Praten helpt dan niet, dit kan soms een dag duren.
Antwoord:

De titelvraag is moeilijk te beantwoorden. Aangezien de deskundigen het niet eens zijn hierover. Dr.Jessurun heeft over -kinderborderline- een aardig stuk geschreven. (Ook in verband met autisme naar ik meen). Het is zaak dat u als u dat denkt zorg inroept. Bijvoorbeeld naar een kopprojekt ggz. Deze zijn ervoor onder andere in het leven geroepen. Voor kinderen met een ouder met psychiatrische problemen. Echter kijk ook eens naar passyndroom en stoornissen aanverwant, bestudeerd door Dr. Richard Gardner. een adres:

www.stop-passyndroom.eu www.rgardner.com

Er is zeker sprake van -overlapping- vaak met borderlinesyndroom ook. In dit geval zegt u heeft de eigen moeder borderlinesyndroom en ik maak op uit uw verhaal dat de moeder -geen gezag meer heeft-?

Door een rechter en dat er dan een soort van omgangsregeling is in dit geval door rechter vastgesteld neem ik maar even aan.

Ik blijf bij overigens mijn eerder standpunt, dat kinderen beschermd dienen te worden tegen gedrag van meest moeders met borderlinesyndroom. Vaak kregen die bij scheidingen zondermeer gezag over kinderen of een kind, en enige vorm van verplichte betrokkenheid in de ggz bij behandeling of gesprekken voor omstanders van zulke mensen, -pastte niet in het beleid- zo vernam ik ook.

Nou het gevolg zien we. Een berg ellende vaak. In principe weet u neem ik aan even de kenmerken van borderliners. Zoals gezegd meest vrouw in 80 procent zo. Het is zo jammer in dit land helemaal al dat vele rechters bij geboorte al gezag geven eenzijdig aan vaak moeders met borderline, aangezien de eigen partners (vaak zonder enige reden en door onterechte zwartmakerij in verklaringen die niet worden gecontroleerd) gewoonweg aan de kant kunnen worden gezet.

Vaak zijn vaders eigen vaders zo de dupe (gemaakt). Immers een meldplicht bestaat en bestond niety. Nog steeds niet alhoewel er nu op wordt aangedrongen. Er is al iets veranderd in de zin dat twee moeders veroordeeld zijn wegens (andersom) het niet afgeven van kind bij een omgangsregeling aan de vader. (Bij gezamelijk gezag). Echter er lopen nog duizenden ongeregistreerde partnerschappen, gescheiden rond, waar kind was of is te verwachten of ter sprake is, en waarbij NIETS voor die kinderen of vaders wordt gedaan. Immers zelfs valse geboorteaangiftes dan door moeders gedaan, laat men gewoon doorgaan. Ook in de Tweede Kamer is het nu kennellijk doorgedrongen dat dit zo niet verder kan gaan. Omdat vele van die kinderen je treft daarna met een berg ellende onder andere in de psychiatrie.

Gardner vnmd had dit al vroeg door ook. Onbegrijpelijk ook is de rechtspraak familierecht want tegelijkertijd houdt het wel degelijk in dat door het -verzwijgen- naar rechters familierecht, door hulpverleners vaak dan niks wordt gedaan aan vervreemding. In uw geval is het -gelukkig- dat kinderen bij uw man zijn vader van die kinderen.

Vind ik. Zoals u dat hier omschrijft.

Maar nu dit. U vertrouwt niet dat het goed gaat met kind. U kunt en de vader in dit geval ook via advokaat rechter enz. kenbaar maken wat hier aan de orde is.

U vindt kennellijk dat kind schade ondervindt anders vraagt u het niet. Die schade kan BL zijn ook al zullen ze bij de ggz beweren wellicht van niet. (Vanwege hun verschillen van mening bij psychiaters al). Hetzelfde zie je nu gebeuren als er ernstige zaken aan de orde zijn. Men zou bijna willen dat je een fiets als boom zou gaan moeten zien.

Dat te gaan doen -ik bedoel verschuilen voor de realiteit of omzeilen van problemen- is NIET goed. Aangezien 1. borderliners daar zelf niks mee opschieten immers als je die mensen niet aanspreekt op hun handel blijven ze ziek c.q. erger het blijft in stand (vele ouders van borderliners gaan mee in handel en wandel),

2. omstanders en vele kinderen al helemaal niks mee opschieten.

Tot zover even. Zoek toch zorg zou ik zeggen en ga erover praten. Voor uzelf ook al en uw man,partner, met deskundigen op dit terrein ook. En zorg dat kind NIET wordt blootgesteld aan gedrag wat u wel degelijk ziet of gevolgen ervan.

Dat wil zeggen dat en daar ziet u tegenop denk ik wellicht zult moeten ingrijpen als u vindt dat moeder in principe door manipulatie bijvoorbeeld schade aanricht of anderszinds.

Melden dus. Hoe dan ook. Mocht u verder willen vragen, doe het gerust.

Ik zal u een eerlijk antwoord geven. Gebaseerd op hetgeen ik als omstander nu negen jaren meemaak met een voor mij vermist kind met moeder  en al omdat -niemand wat zei-

Kunt u het volgen?

Beantwoord door:
L.Koppenol
profielpagina


Gerelateerde vragen aan komt borderline ook bij tieners voor?:

Dochter is extreem manipulatief, graag advies!
      [Gesteld in Psychiatrie]
2008-08-07 10:38:48
Wat is nog echt
      [Gesteld in Borderline]
2009-04-21 04:29:49
Relatie met iemand met borderline?
      [Gesteld in Borderline]
2007-05-17 12:33:02
hoe moet k hier mee omgaan?
      [Gesteld in Borderline]
2008-01-08 16:56:51
Mijn vriendin verwerpt het onderwerp borderline.
      [Gesteld in Borderline]
2008-01-23 16:14:47

Gemiddelde score Borderline: 3.7 (637x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+