Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Personeel & Organisatie-Drenthe
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Personeel & Organisatie-Drenthe en krijg online een antwoord van de specialist in Personeel & Organisatie-Drenthe

Zelf een vraag over Personeel & Organisatie-Drenthe? Klik hier.
Meer vragen over Personeel & Organisatie-Drenthe.
De huidige beheerder van de rubriek Personeel & Organisatie-Drenthe:
Naam: M.C. Voskamp
Bedrijf: Hr coach
Reactiesnelheid: 100 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over M.C. Voskamp vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Personeel & Organisatie-DrentheVragen over Personeel & Organisatie-Drenthe via RSS. Klik hier.
RSS over Personeel & Organisatie-Drenthe op jouw website?Vragen over Personeel & Organisatie-Drenthe op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Personeel & Organisatie-DrentheVragen over Personeel & Organisatie-Drenthe via E-mail. Klik hier.

vaste aanstelling of niet?

[Gesteld op: 23-03-2009]

Toelichting:
Ik ben vorrig jaar begonnen te werken bij bedrijf X via een contract bij een uitzendbureau voor 3 maanden.

Vervolgens ben ik door een ander uitzendbureau overgenomen voor 2 maanden bij hetzelfde bedrijf x. (de 25ste stopte het ene contract en starte het volgende)

hierna heeft hetzelfde bedrijf X mij overgenomen van het uitzendbureau en heb ik een contract gekregen voor 6 maanden.

Na deze 6 maanden heb ik weer een contract gekregen voor 6 maanden.

Maar volgens mij moet dit contract een vaste aanstelling zijn omdat het een vierde contract betreft. (de werkplek, de werkzaamheden, de doelgroep en de functie zijn gelijk gebleven).

Hier is inmiddels al 1 jaar over verstreken. Ik heb dit keer op keer aangegeven maar het werk weigert dit te wijzigen. Ik heb inmiddels wel een vast contract maar met een datum van 6 maanden later dan waar ik recht op heb en wil dit gewoon correct op papier hebben staan.

nu zegt het werk dat een contract minimaal 3 maanden moet duren voordat deze regel geld en dat dat dus niet van toepassing is op mij. Maar ook vragen ze deze gegevens van mij omdat mijn werk de contracten is kwijtgeraakt.

Wie heeft er nou gelijk en mocht ik recht hebben op dat contract hoe kan ik mijn werk nog bewegen om dat contract te verstrekken?

Ik heb op dit moment telefonisch, mondeling en via de email verzoeken gedaan om mij een vaste aanstelling te geven met de juiste datum.
Antwoord:

Uit uw informatie maak ik op dat u wilt weten wanneer het contract voor onbepaalde tijd is ingegaan. U geeft immers aan dat u een vast contract heeft.

Als partijen binnen een periode van drie jaar drie (arbeids-)overeenkomsten met elkaar gesloten hebben, dan kunnen zij voor de vierde maal een arbeidsovereenkomst aan. In dit geval gaat het om een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Dit staat in de Wet (art 7:668a-1 BW). Met andere woorden, het dienstverband voor onbepaalde tijd is ingegaan op de datum waarop de 4e arbeidsovereenkomst is ingegaan.

Het argument van uw werkgever dat een contract minimaal 3 maanden moet duren voordat deze regel geld en dat dat dus niet van toepassing is op mij, is derhalve niet geldig en in strijd met de Wet.

Ik begrijp dat u graag zwart op wit de bevestiging wilt hebben van uw werkgever dat uw contract voor onbepaalde tijd is ingegaan met ingang van de 4e arbeidsovereenkomst. Tegelijkertijd geeft u ook aan, dat uw werkgever administratief gezien de zaken niet (goed) op orde heeft.

Mocht uw werkgever hier niet aan mee willen werken, dan kunt u de zaak ook omdraaien. U stelt in een brief aan uw werkgever dat het 4e contract, in feite (volgens de Wet) een contract voor onbepaalde tijd is, en dat u daar van uit gaat. Mocht de werkgever hier niet op reageren, dan kunt u er van uit gaan dat de werkgever het eens is met uw stelling. Mocht de werkgever het daar niet mee eens zijn, dan zal hij dat aannemelijk moeten maken.

Beantwoord door:
M.C. Voskamp
profielpagina


Gerelateerde vragen aan vaste aanstelling of niet?:

Verlenging of toch vast?
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Utrecht]
2009-04-09 15:20:52
Heb ik recht op uitbreiding vast contract?
      [Gesteld in Rechtshulp-Noord Brabant]
2010-06-12 10:09:33
Is aan mij een vaste aanstelling verleend?
      [Gesteld in Ambtenarenrecht]
2010-12-19 12:32:29
Wanneer heb ik nu een vaste betrekking?
      [Gesteld in Ambtenarenrecht]
2011-04-06 15:07:55
wijziging na sollicitatie in aanstelling
      [Gesteld in Personeel & Organisatie-Utrecht]
2014-09-05 18:02:08

Gemiddelde score Personeel & Organisatie-Drenthe: 8.2 (41x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+