Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Noord Holland

Zelf een vraag over Interieur-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Noord Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Noord Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Noord Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Noord Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

hey hallo help!!!!!!!!!!!!???

[Gesteld op: 22-03-2009]

Toelichting:
mijn ouders gaan verhuizen en ze weten niet welke kleuren ze willen gaan doen. De muren de meubelen en de bank. het moet wel simpel en warm blijven en mijn ouders zijn tegen de 50!!
zou je mij daarbij willen helpen??
wat ik wel weet dat ze waarschijnlijk de muren wit laten.
Antwoord:
 

Hallo,

Natuurlijk wil ik een kleuradvies geven, en jou en je ouders helpen. Maar willen je ouders dat ook? Als dat zo is, dan heb ik echt wat meer informatie nodig dan je hierboven geeft. Bij simpel, warm en witte muren passen zoveel sferen, kleuren en combinaties, als ik die allemaal opsom, zouden jullie daarmee ook niet geholpen zijn. (Voor een warme sfeer zou ik overigens zeker niet álle muren wit verven)  Voor het geven van een kleuradvies is het van belang om te weten, hoe de vorm van de ruimte is, hoeveel licht er binnenkomt en hoe het huis ligt ten opzichte van de zon. Verder hangt een kleuradvies ook samen met de smaak van de bewoners, houden ze van veel kleur of meer van naturelkleuren, en wat voor sfeer ze de woonruimte willen geven. Bovendien moet ik een ruimte met eventuele meubels en materialen zien om een specifieke verfkleur aan te raden. De kans op een verkeerd advies is anders te groot. Helaas is dit de beperking van online kleuradvies. Ik kan wel een aantal algemene tips over kleur en kleurgebruik geven.

·       Maak een kleurenplan voordat je een ruimte gaat inrichten. Een kleurenschema voor een ruimte kan gemakkelijk vijf of zes kleuren bevatten. Een aantal lichtere tinten, een (of twee) accent kleuren en één of twee donkere kleuren. Betrek in het kleurenplan alle materialen, meubels en voorwerpen die in de kamer komen.

·       De makkelijkste manier om kleuren te combineren is ton sur ton. Neem twee of meer tinten van dezelfde kleur, dus in lichte en donkere variaties. Hoe meer tinten verschil de kleuren onderling hebben, hoe meer aandacht de combinatie trekt. En andersom, hoe dichter de kleuren bij elkaar liggen, hoe rustiger het oogt.

·       Voor actie en spanning kiest je complementaire kleuren, zoals lime groen met rood of citroengeel met paarsblauw.

·       Het aanbrengen van kleine kleurnuances binnen één kleurtoon verlevendigt een ruimte Denk maar aan de natuur. Waarom vinden we dat zo mooi? Omdat er wel duizenden verschillende tinten bruin of groen of geel in voorkomen. Als je bij de inrichting van een ruimte ook meer verschillende kleurnuances aanbrengt, kun je dat effect benaderen. Dus gebruik binnen een kleurtoon, meerdere nuances (licht en donker).

·       Haal verfstalen of liever nog grotere stalen in huis en bekijk ter plekke hoe de kleuren eruit zien, hoe ze bij elkaar passen en hoe ze elkaar onderling beïnvloeden. Leg er ook de stoffen en andere materialen naast. Bekijk kleuren zowel overdag als bij kunstlicht, een groot verschil

·       Weet je nog niet goed welke kleuren je wilt, maak dan een moodboard. Een moodbaord is een hulpmiddel bij het uitzoeken en bedenken van een nieuwe inrichting. Plak of prik knipsels uit (woon)tijdschriften, stukjes tapijt, stof, verfstaaltjes, en kleine materialen op een groot vel papier, stuk muur, of een prikbord. Je kunt weer iets toevoegen of weghalen als het toch niet bevalt. Ga net zolang door tot het bord de sfeer uitademt die je voor de ruimte zoekt.

·       Het is handig om eerst de vloer te kiezen. De keuze in vloerkleuren is namelijk beperkter dan verfkleuren.  

Willen je ouders en jij meer kleuradvies, of hulp bij het bepalen van de sfeer, de indeling van de ruimte of een verlichtingsadvies, neem dan vrijblijvend contact met mij op voor een prijsopgaaf. Voorkom miskopen en laat je een keer verrassen door een professionele interieurstylist.

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 – 5269002
f 023 – 5269004
e info@havenaarinterieurs.nl

w www.havenaarinterieurs.nl

 

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan hey hallo help!!!!!!!!!!!!???:

welke remedie past het beste bij me?
      [Gesteld in Bach Bloesem Remedies]
2009-12-30 14:08:33
wij hebben een jack russel(ruwharig) 16 mnd is
      [Gesteld in Hondengedrag]
2010-03-28 19:46:57
welke mbo opleiding
      [Gesteld in Studiekeuze]
2011-05-17 12:30:52
ik heb inburgering gehad en wil ik zorg studieren
      [Gesteld in Studiekeuze]
2011-05-21 11:17:30
Fopspeen tegen nachtmerries?
      [Gesteld in Geestelijke Gezondheid]
2013-04-21 00:12:00

Gemiddelde score Interieur-Noord Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+