Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Relaties » Relatieproblemen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Relatieproblemen en krijg online een antwoord van de specialist in Relatieproblemen

Zelf een vraag over Relatieproblemen? Klik hier.
Meer vragen over Relatieproblemen.
De huidige beheerder van de rubriek Relatieproblemen:
Naam: Jan Duits
Bedrijf: ReŰel
Reactiesnelheid: 38 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Jan Duits vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RelatieproblemenVragen over Relatieproblemen via RSS. Klik hier.
RSS over Relatieproblemen op jouw website?Vragen over Relatieproblemen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RelatieproblemenVragen over Relatieproblemen via E-mail. Klik hier.

Is een relatie op afstand hopeloos?

[Gesteld op: 21-03-2009]

Toelichting:
Ik ben een meisje van 19 jaar en ben nu bijna een half jaar samen met mijn vriend van 21. Mijn vriend heeft er onlangs voor gekozen om volgend jaar zijn studie voort te zetten in een andere stad. Hij is ook van plan daar te gaan wonen. We zien elkaar nu praktisch elke dag, en dat zal uiteraard minder worden. Het idee dat ik hem veel minder zal gaan zien doet me verschrikkelijk veel pijn. Ik heb het gevoel dat het hem niks kan schelen wat zijn vertrek met mij doet. Natuurlijk gun ik hem het beste, ik hou ontzettend veel van mijn vriend. En ik weet ook dat hij het daar erg naar zijn zin gaat hebben, al zijn vrienden wonen in die stad. Toch maakt de afstand me onzeker. Zal hij me vergeten? Hoe kan ik mijn relatie in tact houden? En hoe moet ik omgaan met mijn onzekerheid en depressiviteit over zijn komende vertrek?
De geruststellende woorden van mijn vriend brengen mij eigenlijk alleen nog maar meer in onzekerheid. Hij zegt me dat het beter voor ons beiden is en dat hij niet lang zonder een vriendin kan zitten. Vooral de laatste quote maakt me bang en jaloers: het zou maar zo kunnen zijn dat hij daar een nieuw meisje vind. Natuurlijk, dat geldt ook voor mij, maar ik ben hier niet degene die verhuist. En ik weet dat ik moet genieten van de tijd die ons nog rest, de tijd dat we elkaar dagelijks zullen zien. Maar ik kan maar niet over ophouden. Ik moet er steeds aan denken en krijg dan verschrikkelijke huiluitbarstingen. Hij heeft zijn nieuwe weg gevonden, ik ben de mijne volledig kwijt. Wat moet ik doen?
Antwoord:

Hallo,

Nee, een relatie op afstand hoeft zeker niet hopeloos te zijn. Het gaat er natuurlijk om hoe je als vrienden/partners die afstand overbrugt. Jouw vriend maakt een keuze voor zichzelf en dat heeft consequenties voor de relatie. Ik weet niet welke plannen hij met zijn eigen toekomst heeft én met jou samen, weet jij dat? Over de wijziging in de relatie is je vriend niet zo mededeelzaam en open staan voor jouw onzekerheid en verdriet lijkt hij niet te willen, maar misschien vindt hij dit wel heel moeilijk? Voor mannen is spreken over eigen beleving en gevoelens vaak moeilijker dan voor vrouwen. Wat denk je: heeft hij meer vrijheid nodig misschien? Zijn er misschien strubbelingen in jullie relatie waar hij niet of nauwelijks  over spreekt. Heb je daar iets van gemerkt? Ga dat nog eens na bij jezelf.

Jouw vriend wil in ieder geval zijn eigen weg gaan en hoe jullie relatie verder kan dat moet jij open en eerlijk bespreken met hem. Hoe kan de relatie verder? In welke vorm. Wat kan/mag wel en wat niet? Hoe houden jullie contact met elkaar? Wat spreken jullie met elkaar af vwb afstand en nabijheid (letterlijk en figuurlijk).

Hoe kijk je naar jezelf en jouw leven? Wat zijn jouw toekomstplannen? Studie, werk, (vaste)relatie, wonen? Bespreek je onzekerheden en verdriet met je vriendinnen of familie, zoek steun voor jezelf bij anderen als dat kan. Zij zullen geen oplossingen weten, maar je hart luchten kan je helpen en de (niet dwingende) mening van een ander horen kan je ook een betere kijk op de situatie geven.

Liefde maakt blind, zo luidt het spreekwoord. Ga dus niet blindelings op je gevoelens af, maar luister en kijk ook heel goed naar je vriend.  Probeer reëel te blijven over jullie relatie, hoe moeilijk en emotioneel zo'n inrgijepende wijziging van verhuizing ook kan zijn. Wellicht biedt deze verandering ook nieuwe en leuke mogelijkheden voor jullie relatie. Ik wens je veel wijsheid en sterkte toe. Als je nog vragen of wat ook hebt, stelt ze gerust.

Groet Jan

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Is een relatie op afstand hopeloos?:

Kan ik mijn vriend nog vertrouwen?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-09-22 21:56:09
Gaan we het redden ondanks bindingsangst?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-03-04 19:37:54
Bindingsangst of niet?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-05-02 18:43:55
zwanger en bijstand?
      [Gesteld in Recht-Zuid Holland]
2012-03-06 15:32:30
nieuwe relatie met jonge kinderen.
      [Gesteld in NLP]
2013-02-13 16:26:09

Gemiddelde score Relatieproblemen: 9.1 (119x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+