Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Geestelijke Gezondheid » Psychologie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Psychologie en krijg online een antwoord van de specialist in Psychologie

Zelf een vraag over Psychologie? Klik hier.
Meer vragen over Psychologie.
De huidige beheerder van de rubriek Psychologie:
Naam: DEVOTAS
Bedrijf: Devotas
Reactiesnelheid: 25 uur
Waardering: 7.5 (van max. 10)
Meer informatie over DEVOTAS vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over PsychologieVragen over Psychologie via RSS. Klik hier.
RSS over Psychologie op jouw website?Vragen over Psychologie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over PsychologieVragen over Psychologie via E-mail. Klik hier.

moeizame zoektocht

[Gesteld op: 21-03-2009]

Toelichting:
Ik ben een man van 50, academicus, altijd single geweest. Ik heb alles wel redelijk voor elkaar en ik leidt een prettig leventje. De laatste 3,5 jaar ben ik op zoek naar een vrouw voor een hechte vriendschap of LAT-relatie, om samen gezellige dingen te ondernemen; wandelen, fietsen, restaurantje, museum, theater, bioscoop, stedentrip; en hopelijk samen mooie reizen maken naar verre landen.

Mijn zoektocht liep via een relatiebemiddelingsbureau, daarna reageren op contactadvertenties, en recentelijk internet-daten. Op deze manier heb ik contact gehad met flink wat hoger opgeleide vrouwen van mijn leeftijd. Maar op een of andere manier werkt het toch niet helemaal. De vrouwen die uiteindelijk belangstelling blijken te hebben voor mij, doen dat omdat ze mij "wel aardig" vinden en het email-contact waarderen; en dus willen ze wel een keertje met mij uit eten of zo. Allemaal heel vrijblijvend. Verder hebben ze een druk eigen leven (baan, huishouden, hobbies) waardoor er ook maar weinig tijd is voor afspraakjes e.d.

Mijn recent afgeronde internet-dating aktiviteiten hebben geleid tot contacten met 2 vriendelijke dames. Jammer genoeg zie ik nu al dat het weer dezelfde kant opgaat. Ze hebben beiden een druk leven, houden de boot wat af, blijven vaag in hun intenties, maar waarderen wel het email contact.

Al met al baal ik een beetje van mijn weinig succesvolle zoektocht en ik wordt er ook wat cynisch van. Waren mijn oorspronkelijke doelstellingen misschien te hoog? Moet ik tevreden zijn met wat ik heb? Of is mijn zoekstrategie wellicht niet goed? Is het pech dat ik net de verkeerde categorie vrouwen aantrek?
Antwoord:
Hallo,

Ik kan me voorstellen dat het frustrerend moet zijn als de opgedane contacten niet leiden tot wat je werkelijk zoekt. Het is belangrijk om onder de loep te nemen of je zelf van het begin af aan duidelijk bent over je intenties. Maak je duidelijk dat je niet op zoek bent naar oppervlakkige contacten? Vermeld je dat ook in de e-mail contacten?

Duidelijkheid naar de eventuele partner waarin je bent geïnteresseerd is heel belangrijk. Maar ook geduld! Wat jij zoekt ontstaat niet van vandaag op morgen. Het heeft tijd nodig om een relatie te ontwikkelen met iemand.

Heb je de vrouwen die de boot af zijn gaan houden wel eens gevraagd waarom ze dat doen? Als je hen duidelijk maakt dat je dat niet wilt weten om hen terug te winnnen maar juist om je beter te leren focussen op een ander en niet weer teleurgesteld te worden dan denk ik dat ze je daar heus bij willen helpen. Vraag hen om feedback. Hoe kwam jij over op hen, vraag ze dat! 

Reageer je alleen op advertenties of heb je zelf ook een advertentie geplaatst? Indien het laatste neem dan die advertentie eens onder de loep, vertel je daarin werkelijk wat je zoekt of komt het allemaal nogal oppervlakkig over? Geef je informatie over jezelf die wat verder gaat dan een hoger opgeleide 50 jarige single man die op zoek is naar een vrouw voor de activiteiten die jij wilt ondernemen? Vertel je dat je niet op zoek bent naar eenmalige oppervlakkige contacten? 

Je doelstellingen zijn zeker niet te hoog, blijf trouw aan wat jij wilt en bedenk andere strategieën om dit te bereiken. En dat vereist dus kritisch zelfonderzoek. Het is geen kwestie van domme pech dat je keer op keer dezelfde soort vrouwen aantrekt. Jij straalt kennelijk iets uit in je benadering waardoor dit soort vrouwen op je pad komen.

Bekijk ook eens op wat voor soort websites je zoekt naar een partner. Sommige sites zijn serieuzer dan andere. Als je meer zoekt dan iemand om mee uit eten te gaan kun je je beter focussen op relatie website dan internet dating websites.

Als de vrouwen waar je contact mee hebt vaag blijven over hun intenties dan zou ik verder spitten en duidelijkheid vragen. Daar heb je recht op. En het voorkomt teleurstellingen!

Ik weet niet of het mogelijk is, maar heb jij geen goede vriend of vriendin die jou een beetje kan helpen met bijvoorbeeld het opstellen van een goede advertentie of iemand die een eventueel al geplaatste advertentie kritisch wil bekijken? Dat kan ook helpen.

Focus je niet alleen op contacten via internet. Onderneem ook activiteiten. Heb je een hobby? Hou je van dansen? Een leuke plek om uit te gaan?

Probeer niet wanhopig te worden, het is wel belangrijk om tevreden te zijn met wat je nu hebt, dat is de basis, maar je wilt ook meer, en dat is een prima streven. Zet eens voor jezelf tot in detail op papier wat je precies zoekt in een vrouw en nog belangrijker: wat jij te bieden hebt.... Probeer daar nu eens een samenvattende advertentietekst van te maken. Waarin je expliciet vermeldt dat je geen oppervlakkige contacten zoekt en meer diepgang zoekt dan een leuk emailcontact en/of een eenmalig etentje. Probeer creatief te zijn. Dat spreekt de juiste vrouw(en) voor jou aan!

Ik wens je heel veel succes met je zoektocht, geef de hoop niet op, ook voor jou is er vast iemand, je hebt haar alleen nog niet ontmoet. Heb geduld met jezelf, geniet van je zoektocht en de contacten die daaruit voortvloeiien, ook als die niet altijd leiden tot wat jij zoekt. Het is sowieso heel leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Het heeft tijd nodig om ook de ware voor jou te vinden. Intussen lekker genieten van de reis die leidt naar het vinden van de perfecte partner voor jou. Focus je niet op frustratie, want dan trek je onbewust nog meer frustratie ervaringen aan. Wees positief en optimistisch en heb er vertrouwen in, dat is heel belangrijk! Verander "moeizame zoektocht" in "spannende zoektocht".

Vriendelijke groet,
Anja

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Psychologie:
Kinderpsychologie


Gerelateerde vragen aan moeizame zoektocht:

Autoreparatie duur door zoektocht naar probleem
      [Gesteld in Auto's]
2010-04-22 21:30:05
Autoreparatie duur door zoektocht naar probleem
      [Gesteld in Auto's]
2010-04-22 21:30:09
Voedselallergie link naar relatie met ouders?
      [Gesteld in Vorige Levens]
2010-12-24 12:41:17
Kathleen en Hans: een raadsel met een oplossing?
      [Gesteld in Vorige Levens]
2012-11-12 14:24:14
Constatering op late leeftijd mogelijk?
      [Gesteld in Autisme]
2006-12-27 20:30:56

Gemiddelde score Psychologie: 7.8 (83x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258138
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+