Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Bach Bloesem Remedies » Bachbloesem Dieren
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bachbloesem Dieren en krijg online een antwoord van de specialist in Bachbloesem Dieren

Zelf een vraag over Bachbloesem Dieren? Klik hier.
Meer vragen over Bachbloesem Dieren.

Beheerder worden?

De rubriek Bachbloesem Dieren heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Bachbloesem Dieren Klik hier.

RSS over Bachbloesem DierenVragen over Bachbloesem Dieren via RSS. Klik hier.
RSS over Bachbloesem Dieren op jouw website?Vragen over Bachbloesem Dieren op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Bachbloesem DierenVragen over Bachbloesem Dieren via E-mail. Klik hier.

kater die zich angstig en bedreigd voelt

[Gesteld op: 19-03-2009]

Toelichting:
Ik heb twee katten, een poes en een kater. Ze zijn broer en zus en hebben altijd vredig samen geleefd. Ik woon op een benedenetage waar vooral de kater naar buiten gaat zitten kijken. Sinds kort is er een kat uit de buurt die aan de buitenzijde op de vensterbank gaat zitten. Resultaat is dat mijn kater helemaal wild wordt aan de andere kant van het raam en gaat zitten krijsen en tegen het raam slaan om te proberen deze 'indringer' van zijn territorium af te krijgen. Dat lukt natuurlijk niet en vervolgens gaat ie dan maar tegen zijn eigen zus lopen dreigen, die op haar beurt weer terug dreigt en soms valt de kater haar aan en krijgt ze er flink van langs. Laatst vond ik een scheurtje in haar oor. Ze hebben echt nooit gevochten (een uur later liggen ze vaak weer tegen elkaar aan te slapen), maar doordat deze nieuwe kat in de buurt buiten op de vensterbank gaat zitten zit ik nu met dit tafereel. Afgezien van het feit dat ik niet wil dat broer en zus met elkaar vechten vechten gaat dit ook gepaard met veel lawaai en gekrijs (zullen de buren leuk vinden).
Kan ik het gedrag van de kater met een bachbloesemremedie iets afzwakken zodat hij niet meer zo angstig is en zich bedreigd voelt?
Antwoord:

Beste vragenstelster,

Ik denk inderdaad dat uw kater met Bachbloesems wat minder door het lint zal gaan omdat hij op dit punt wat minder beïnvloedbaar zal worden en beter in balans komt. Echter, een kat van karakter doen veranderen zal nooit lukken. Zie daarvoor ook het artikel op mijn site www.ximenes-bachbloesems.nl, geschreven door de producent van mijn merk Bachbloesems, Jacques David.

Ik denk voor de kater aan Star of Bethlehem (verwerken), Walnut (minder beïnvloedbaar door wat er om hem heen gebeurd en béter met veranderingen omgaan: een nieuwe kat). Daarnaast Cherry Plum (omdat hij dus door het lint gaat als het ware) en Mimulus voor het angstige.

Daarnaast zou u kunnen kijken om de vensterbank met iets in te smeren waar katten een bloedhekel aan hebben, een soort anti-katten lucht, zodat de buurkat liever ergens anders gaat zitten. Mocht zus-kat toch te vaak aangevallen zijn, dan kan het geen kwaad om haar ook tegelijkertijd met de kater, wat van deze druppels te geven om ook dat weer te verwerken.

Heel veel succes met deze vensterbank-oorlog, hopelijk komt er snel een einde aan, al zal de kater het uiteraard nooit leuk vinden dat er een soortgenoot aan de andere kant van he glas plaatsneemt.

Vriendelijke groet,

 
Reactie vraagsteller:
hartelijk dank voor dit antwoord. Het is ook geenszins mijn bedoeling om de natuur van een kat af te nemen, maar ik voel gewoon de angst van mijn kater (en zie deze ook, een staart zo dik als een colafles) wanneer die andere kat aan de buitenkat gaat zitten. Uit angst gaat hij dan maar zitten krijsen. Ik spring er vaak tussen als hij zijn zus wil aanvallen. Mij doet hij echt helemaal niets, hooguit een beetje blazen, maar dat is gewoon imponeergedrag. Ook als de kat allang weg is blijft hij nog een tijdje lawaai aan het maken. Ik krijg hem dan niet rustig (misschien moet ik dat ook niet proberen want dat bevestigt zijn angst). Meestal als hij weer zo doet pak ik zus snel op en zet haar in de andere kamer, want dat is zo'n lief onschuldig schaap en dan krijgt ze er zomaar van langs.
Dan van de vensterbank bewerken met iets heb ik ook al aan gedacht. Wat zou ik daar bijvoorbeeld op kunnen smeren?, maar ja een regenbui en het is weg natuurlijk.
 
Antwoord Beheerder:
Er zijn wel produkten in de handel die een anti-kattenlucht zouden hebben, maar of ze werken weet ik niet.
Er zijn voldoende etherische oliŰn die katten niet lekker vinden, maar dan zit je met het probleem van het kozijn dat er ook niet beter op wordt, of het nu hout of kunststof is. Ik zou het eens proberen met een beetje mosterd.....bij honden helpt zoiets ook wel eens om te vermijden dat ze aan tafelpoten gaan knagen.
Als zus ("lief onschuldig schaap") de neiging heeft om over zich te laten lopen, dan zou ze eventueel Centaury kunnen gebruiken. Het lijkt me het beste om de kat maar even lekker te laten pruttelen dan raakt hij zijn frustratie kwijt.
Stress is voor dieren (net al s voor mensen) uitermate slecht als het negatieve stress is, en als het te lang duurt.
Succes, hoop dat de tips helpen !
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan kater die zich angstig en bedreigd voelt:

graag ontvang ik meer info over schaamlipverkleing
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2007-03-15 22:11:00
risico's bilvergroting
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2008-02-28 19:39:51
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Mag de knvb een belgisch stadionverbod overnemen?
      [Gesteld in Sportrecht]
2014-01-23 02:59:16

Gemiddelde score Bachbloesem Dieren: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+