Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Geestelijke Gezondheid » Psychologie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Psychologie en krijg online een antwoord van de specialist in Psychologie

Zelf een vraag over Psychologie? Klik hier.
Meer vragen over Psychologie.
De huidige beheerder van de rubriek Psychologie:
Naam: DEVOTAS
Bedrijf: Devotas
Reactiesnelheid: 25 uur
Waardering: 7.5 (van max. 10)
Meer informatie over DEVOTAS vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over PsychologieVragen over Psychologie via RSS. Klik hier.
RSS over Psychologie op jouw website?Vragen over Psychologie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over PsychologieVragen over Psychologie via E-mail. Klik hier.

vriend te pushy, hoe moet ik hiermee omgaan?

[Gesteld op: 19-03-2009]

Toelichting:
Sinds ongeveer een anderhalve maand heb ik een nieuwe vriend, alles leuk en wel. Hij is 19, ik 21. Maar gistervanavond kwam hij opeens aanzetten met de vraag: wil je dan zaterdag een nachtje doen? Ik heb hier geen problemen mee, ik zie het wel zitten. Maar ik had toch wel zoiets van, misschien iets te snel. Alhoewel hij wel al al de tekens had gekregen dat ik er wel voor in was dacht ik: naja een weekje langer wachten maakt dan ook niet uit.
Om hem niet al te af te laten gaan met z'n "grote" vraag, heb ik er maar een verhaal omheen gemaakt. Waar het op neer kwam: het bleef een beetje in het midden, miss was ik niet meer zo (nep) moe en kon ik gewoon. Achteraf gezien sla ik mezelf voor mn hoofd: had het gewoon helemaal afgezegd zonder stomme leuegentjes.
Hij had gehoopt in het hotel te gaan slapen waar we de laaste keer waren geweest en die nacht toen niets gebeurd was.
(zeker de eerste keer dat ik met iemand sex heb wil ik niet dat dit in een hotel gebeurt, tenzij het onverwachts is. Dat hij t al wil plannen klinkt al alsof ik alleen maar een lichaam ben die maar gebruikt moet worden omdat ie er is)
Hij bleef maar dingen verzinnen mij over te kunnen halen. In eerste instantie niet zo erg: hij wil gewoon bij me zijn dacht ik. Het was wel leuk.
Maar op een gegeven moment werd het gewoon vervelend, hij bleef maar pushen. Ik heb vermeld dat ik toch wel bij mn stanpunt bleef, alhoewel dat hem niet leek te stoppen.
'ik hoop je morgen dan toch wel over te halen'
'ik laat je wel een nachtje erover slapen dan'
Ik kreeg echt last van mn maag, waarom wilde hij niet luisteren?!
Om er nog een schepje bovenop te doen kreeg ik een smsje vlak voordat ik naar bed ging: 'bereid je maar voor op een heerlijk avondje hotel'
Ik had het werkelijk waar niet meer.
Hoe moet ik hiermee omgaan?! ik wil hem niet al te diep kwetsen maar dit gaat werkelijk waar echt niet. Hij moet mijn antwoord gewoon respecteren of stel ik me gewoon aan en is het heel normaal dat hij dit gewoon wil, dat alle jongens zo zijn?
Op het moment zou ik hem niet eens in mn buurt willen hebben..
ik voel me best gebruikt, alsof hij me alleen wil om sex mee te hebben en zijn maagdelijkheid te verliezen.
Misschien kan hij gewoon niet wachten omat hij nog maagd is ofzo, ik weet het niet.
Antwoord:
Hoi,

Jij stelt je absoluut niet aan hoor! Ik maak uit je woorden op dat je nog niet toe bent aan sex met je vriend. Jullie hebben nog maar heel kort een relatie. En niet alles draait om sex.

Wat moet je nu doen? Allereerst is het belangrijk om eerlijk te zijn naar je vriend, eerlijk en vooral duidelijk. Zeg hem dat je nog niet wilt en dat je het benauwd krijgt van zijn claimgedrag, vraag hem of hij nu werkelijk denkt dat hij je daarmee in bed kan krijgen... Zeg hem ook dat jij serieus genomen wilt worden en dat je nu het gevoel hebt dat hij over jouw gevoelens heen walst door maar aan te blijven dringen. Dat je dat héél vervelend vindt. Maak hem heel duidelijk dat jij gerespecteerd wilt worden en dat als hij echt van jou houdt hij best nog een poos kan wachten tot jij er wél klaar voor bent.

Vertel je vriend ook onomwonden dat je een eerste nacht samen niet in een hotel wilt doorbrengen. Wees heel duidelijk over je gevoelens, dat je je misbruikt voelt, dat je het gevoel hebt dat hij alleen maar geïnteresseerd is in je lichaam en dat jou dat veel pijn doet.

Door open kaart te spelen doe je recht aan jouw gevoelens en stel je een duidelijke grens. Daarmee kwets je je vriend niet, al zal hij het vast geen fijne boodschap vinden, maar je bent dan wel open en hij weet waar hij aan toe is. Maak hem heel duidelijk dat je zijn claimgedrag niet langer accepteert, stel je grenzen dus ook daar. Je eerste nacht samen moet ontstaan uit verlangen en liefde van beide kanten en niet op basis van manipulatie van één van de partners, in dit geval van jouw vriend! Het moet altijd op basis van vrijwilligheid zijn. Nu voel je je gedwongen, zeg dat dan ook tegen hem.

Ik denk dat je voor jezelf ook duidelijke grens moet stellen: wil jij wel verder met een jongen die blijkbaar geen oor heeft voor jouw gevoelens en je grenzen niet respecteert? Ik zou zeggen van niet. Je verdient heus beter. Je hele lijf geeft nu al aan dat je niet in zijn buurt wilt zijn. Dat zou ik heel serieus nemen. Je kunt het nog een kans geven door volledig eerlijk met hem te praten of besluiten er nu al een punt achter te zetten. Dat is aan jou.

Ik wens je veel wijsheid in deze lastige situatie. Kom voor jezelf op, neem jezelf serieus en blijf jezelf en je gevoelens trouw!

Vriendelijke groet,
Anja

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Psychologie:
Kinderpsychologie


Gerelateerde vragen aan vriend te pushy, hoe moet ik hiermee omgaan?:

Is het terecht dat ik me blijf schamen?
      [Gesteld in Mensen]
2011-05-10 16:56:25
Is mijn wantrouwen in mijn vriend terecht?
      [Gesteld in Relatieproblemen]
2011-06-20 15:59:18
Wat kan ik hieraan doen?
      [Gesteld in Relatieproblemen]
2012-05-05 22:35:06
hoe krijg ik mijn beste vriend terug?
      [Gesteld in Relaties]
2012-05-31 23:39:36
Moet ik deze relatie aanhouden?
      [Gesteld in Relaties]
2012-11-04 19:39:03

Gemiddelde score Psychologie: 7.8 (83x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+