Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Geestelijke Gezondheid » Psychologie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Psychologie en krijg online een antwoord van de specialist in Psychologie

Zelf een vraag over Psychologie? Klik hier.
Meer vragen over Psychologie.
De huidige beheerder van de rubriek Psychologie:
Naam: DEVOTAS
Bedrijf: Devotas
Reactiesnelheid: 25 uur
Waardering: 7.5 (van max. 10)
Meer informatie over DEVOTAS vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over PsychologieVragen over Psychologie via RSS. Klik hier.
RSS over Psychologie op jouw website?Vragen over Psychologie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over PsychologieVragen over Psychologie via E-mail. Klik hier.

Mijn vriendin twijfelt over de toekomst

[Gesteld op: 18-03-2009]

Toelichting:
Inmiddels hebben mijn vriendin (22, student) en ik (27, vaste baan) alweer 4 jaar een relatie en zijn we ook gek op elkaar. Vorig jaar hebben we even een break gehad omdat mijn vriendin moeite had me mijn gesloten karakter. (moeilijk praten. Hieraan zouden we gaan werken, maar naar verloop van tijd vielen we weer terug in het oude patroon) Nu hebben we vorig jaar bouwgrond toegewezen gekregen in mijn geboortedorp. Na veel overleg hebben we besloten om er samen (dus gedeelde eigendom) een huis op te gaan bouwen wat nu bijna klaar is. Nu werd er eind vorig jaar bij mijn vriendin een hersenaneurisma geconstateerd. Uiteindelijk is ze hieraan geopereerd maar is ze wel door het oog van de naald gekropen. Momenteel is ze hier nog flink van aan het revalideren. Gisteren verraste ze me met het verhaal dat ze het allemaal niet meer wist en twijfelt aan onze relatie en de toekomst. Ze is door de operatie aan het denken gezet over het leven. En denkt dat het ineens over kan zijn en wil vooral genieten. Ineens heeft ze het weer over reizen en op kamers wonen. Voor mij is dit allemaal een gepasseerd station ivm mij vaste baan en onze toekomste woning. Ik weet gewoon niet goed hoe ik hier mee om moet gaan. Ik gun haar alle vrijheid en kan het heel goed snappen na de operatie. Maar wil haar gewoon niet kwijt omdat ik superveel van haar hou! Ook heb ik haar gezegd dat ze eerst maar weer 100% gezond moet worden en dat ze voorlopig nog helemaal niet 247 hoeft te samenwonen, maar gewoon rustig steeds een beetje meer bij me komt logeren/wonen om niets te overhaasten. Voor, tijdens en na de operatie ben ik er altijd voor haar geweest en is het voor mij ook een supermoeilijke tijd geweest. Ik snap daarom ook niet goed waarom ze nu ineens twijfelt aan alles. Ik wil gewoon samen een mooie toekomst met ons tweetjes.
Antwoord:
Hoi,

Je vraag heeft een tegenstrijdigheid, enerzijds schrijf je dat je het gedrag van je vriendin heel goed snapt na de operatie, anderzijds eindig je je bericht met dat je niet goed snapt waarom ze nu aan alles twijfelt. Begrijp je je vriendin nu wel of niet? Heb je er al over gepraat met haar over wat haar beweegreden(en) is om op een andere manier te gaan leven? Vraag je haar daarnaar of ben je ook nu gesloten?

Ik kan niet inschatten waarom je vriendin het over een andere boeg gooit, natuurlijk kan ik een gok doen en dan vermoed ik dat het wel eens iets met de levensbedreigende situatie te maken kan hebben van het aneurysma, maar dat is niet zinvol. Alleen je vriendin kan jou vertellen waarom ze nu onzeker is over alles wat eerst zeker leek. Praten is dus het advies. Ik heb geen kristallen bol waarin ik kan kijken, en zelfs als ik die had zou ik je die informatie niet kunnen geven.

Je geeft zelf aan dat je een gesloten karakter hebt en dat je hieraan zou werken. Dat moet je overigens zelf doen, dat kan je vriendin niet voor jou doen. Jij, en dus niet je vriendin, bent teruggevallen in het oude patroon, hoe komt dat? Ik vermoed namelijk dat dit ook te maken kan hebben met de twijfels van je vriendin. Het lijkt mij belangrijk dat je hieraan blijft werken, desnoods zoek je hulp erbij van bijvoorbeeld een psycholoog, dat is heus geen schande. Jouw vriendin kan jouw gesloten zijn niet veranderen, daar is dus werk aan de winkel voor jou. Niet alleen voor je relatie maar vooral ook voor jezelf. Het is veel fijner om wel open te kunnen zijn naar anderen in plaats van je gevoelens etc. weg te stoppen.

Een gezamelijk huis en van iemand houden is niet voldoende voor een gezonde relatie, houden van is de basis, maar aan een relatie blijf je werken. Het lijkt mij dat je vriendin over veel twijfelt en dat ze best behoefte heeft die twijfels met jou te delen. Biedt haar dan ook de ruimte door te vragen waar ze over twijfelt en hoe dat komt. Das ook een mooie opening voor jou om te werken aan je geslotenheid. Vertel haar ook hoe JIJ je voelt onder dit alles. Gevoelens delen met elkaar is ontzettend belangrijk om een gezonde liefdevolle relatie te behouden.

Ik wens jullie veel succes!

Vriendelijke groet,
Anja

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Psychologie:
Kinderpsychologie


Gerelateerde vragen aan Mijn vriendin twijfelt over de toekomst:

nieuwe vriendinnen
      [Gesteld in Pubers]
2007-09-04 17:18:10
Kunt u me een verklaring voor deze droom geven?
      [Gesteld in Geesteswetenschappen]
2008-04-14 20:31:34
Is mijn moeder verslaafd aan telefoneren?
      [Gesteld in Verslaving]
2009-12-04 09:06:08
Mijn vriendin zit bij het BAC, samenwonen?
      [Gesteld in schulden & inkomen]
2010-10-12 00:14:04
Mijn vriendin twijfelt en weet het niet meer.
      [Gesteld in Relatieproblemen]
2011-03-15 10:53:43

Gemiddelde score Psychologie: 7.8 (83x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258132
  Beheerders:  1028

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+