Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Management » Interim Management » Wet Werk En Bijstand
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Wet Werk en Bijstand en krijg online een antwoord van de specialist in Wet Werk en Bijstand

Zelf een vraag over Wet Werk en Bijstand? Klik hier.
Meer vragen over Wet Werk en Bijstand.
De huidige beheerder van de rubriek Wet Werk en Bijstand:
Naam: Legal2People
Bedrijf: Legal2people
Reactiesnelheid: 14 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Legal2People vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Wet Werk en BijstandVragen over Wet Werk en Bijstand via RSS. Klik hier.
RSS over Wet Werk en Bijstand op jouw website?Vragen over Wet Werk en Bijstand op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Wet Werk en BijstandVragen over Wet Werk en Bijstand via E-mail. Klik hier.

Kunnen de antwoorden niet zorvuldiger?

[Gesteld op: 17-03-2009]

Toelichting:
Geachte antwoorders,
Al een tijdje volg de vragen en antwoorden in de rubriek WWB. Twee dingen vallen me op. Ten eerste zijn de antwoorden geregeld gebasseerd op verouderde kennis en daardoor soms helemaal fout (bijvoorbeeld alle antwoorden bij een studerende partner. Dit is al lang niet meer een niet-rechthebbenden partner zoals jullie stellen. Studiefinaciering wordt gewoon op de uitkering in mindering gebracht tot een bepaald bedrag). Ten tweede zijn de antwoorden vaak gericht tegen de gemeente. Jullie adviseren bijvoorbeeld een bezwaarprocedure als iemand stelt dat hij geen antwoord heeft op zijn aanvraag voor € 50. Dat is eigen belang. Jullie antwoord zou moeten zijn dat de klant contact eerst moet achterhalen of zijn aanvraag wel is binnen gekomen en zo niet: wat daar aan te doen is. Ik ben zelf werkzaam binnen de gefinancierde rechtshulp en binnen de WWB en ik heb er moeite mee om constant te zien hoe collega's klanten aanzetten tot kansloze procedures puur voor eigenlijk gewin. De gefinancierde rechtshulp wordt uiteindelijk gewoon betlaald door de belastingbetaler net als de zogenaamd vergoedde eigen bijdrage via de bijzondere bijstand.
Antwoord:

Beste vraagsteller.

Bedankt voor uw opmerking: Wij hebben vanaf 7 juli 2008 deze rubriek overgenomen. De vragen zijn dus vanaf 7 juli 2008 door ons beanwoord. De vragen daarvoor zijn door de vorige beheerder beantwoord.

In een aantal van onze antwoorden hebben wij het volgende verwerkt:

Studeren met behoud van uitkering is mogelijk als de gemeente daarvoor toestemming geeft. Studie is geen uitsluitingsgrond meer in de wet. Dat was het vroeger wel (vraag van 20-12-2008).

Indien u een bedrag aan studiefinanciering krijgt mag de sociale dienst dat korten op uw uitkering maar alleen dat deel dat voor levensonderhoud is bepaalt. De bedragen kunt u terugvinden in artikel 33 van de Wet Werk en Bijstand (vraag van 16-01-2009).

Art. 33. Bijzonder inkomen

[-1. Indien inkomen in natura in aanmerking wordt genomen, wordt de waarde daarvan vastgesteld op het daarvoor door belanghebbende opgeofferde bedrag.
-2. Het inkomen uit studiefinanciering op grond van de Wet studiefinanciering 2000 wordt in aanmerking genomen naar het normbedrag voor levensonderhoud waarnaar deze is berekend, met dien verstande dat het normbedrag voor levensonderhoud als bedoeld in artikel 3.2 van die wet wordt gesteld op:
a. voor een thuisinwonende studerende: €|297,89 per kalendermaand;
b. voor een uitwonende studerende: €|535,11 per kalendermaand.
-3. De tegemoetkoming in de onderwijsbijdrage en de schoolkosten op grond van hoofdstuk 4 van de Wet tegemoetkoming onderwijsbijdrage en schoolkosten wordt in aanmerking genomen naar het normbedrag voor de basistoelage, bedoeld in artikel 4.3 van die wet.
-4. Indien de belanghebbende de woning bewoont met één of meer huurders, onderhuurders of kostgangers, worden de daaruit voortvloeiende lagere algemene noodzakelijke kosten van het bestaan als inkomen in aanmerking genomen voor zover het college daarmee nog geen rekening heeft gehouden bij de verhoging of verlaging van de norm, bedoeld in paragraaf 3.3.
-5. Indien de alleenstaande, de alleenstaande ouder of één van de echtgenoten 65 jaar of ouder is, wordt voor de vaststelling van de hoogte van de algemene bijstand een in de vorm van een periodieke uitkering ontvangen particuliere oudedagsvoorziening buiten beschouwing gelaten tot een bedrag van:
a. voor een alleenstaande en een alleenstaande ouder: €|17,60 per kalendermaand;
b. voor de gehuwden tezamen: €|35,20 per kalendermaand.

Wij menen dus de goede antwoorden te hebben gegeven. Uiteraard zijn wij blij met elke correctie. Wij maken waarschijnlijk ook fouten. Mocht u eventuel fouten constanteren verzoeken wij u deze gericht aan te geven en ons te mailen op legal4people@aol.nl of op legal4people@kpnmail.nl .

Wat betreft het maken van bezwaar. Het staat een ieder vrij om bezwaar in te dienen tegen een besluit of een besluit dat te lang op zich laat wachten. Zoals u ongetwijfeld zelf ook weet, geeft de Algemene wet Bestuursrecht hier duidelijke richtlijnen voor.

Onze ervaring is echter dat als mensen geen bezwaar maken en nog steeds geen antwoord hebben op hun vraag ze vaak te laat zijn met hun bezwaar. Hierdoor trekken onze vraagsteller/klanten zelf aan het kortste eind. Door middel van het indienen van bezwaar is er wel een zekerheid dat de vraag beantwoord gaat worden. Wij menen dus dat er niet ten onterecht wordt aangeraden om bezwaar te maken in die gevallen dat dat zekerheid biedt op een uitgebreid antwoord van de kant van de gemeente.Daarnaast moet opgemerkt worden dat klanten reeds eerder al zelf contact hebben opgenomen met hun klantmanager, eer zij onze hulp inroepen danwel een vraag stellen op deze site. Die fase is meestal al gepasseerd.

Uiteraard is het niet de bedoeling om onnodig bezwaar te maken, daar zijn wij helemaal geen voorstander van. Wellicht kunt u in dit kader onze website raadplegen, www.Legal4People.nl. Hier kunt u duidelijk lezen wat onze missie en visie is. Het maatschappelijk doel, dus onze klanten, staat bij ons voorop.

Daarnaast willen wij opmerken dat wij niet met gesubsidieerde rechtshulp werken. Wij zijn een juridisch adviesbureau en hebben ruim 7 jaar ervaring op dit gebied. Wij werken op basis van no cure no pay. Alleen bij onrechtmatige besluiten krijgen wij dus een vergoeding. Zinloze procedures doen wij dus niet en zullen wij mensen ook niet aanraden om een procedure te starten. Wel vragen wij een kleine eigen bijdrage aan de mensen die ze via de bijzondere bijstand in de meeste gevallen terug kunnen krijgen.

Door middel van het geven van gratis juridisch advies kunnen wij mensen op het juiste spoor zetten. Met een klein beetje juridische hulp kunnen onze vraagsteller/klanten zelf hun weg vinden bij de gemeente.Op onze site kunnen onze vraagsteller/klanten bijvoorbeeld voorbeelden van bezwaarschriften en andere informatie afhalen. Hierdoor hoeven zij ook geen gebruik te maken van gefinancierde rechstbijstand en wordt het geven van rechtshulp goedkoper voor de maatschapij.

Wellicht hebben wij in deze dezelfde visie en kunnen wij in een persoonlijk gesprek dit nader met elkaar bespreken. Wij nodigen u daarom ook uit om met ons contact op te nemen om hiervoor een afspraak te maken.

NB. Deze rubriek is slechts bedoeld om inhoudelijke vragen te stellen, voor overige vragen raden wij u aan om ons te benaderen via Legal4People@aol.nl of op Legal4People@kpnmail.nl.

Met vriendelijke groeten,

Michel en Linda Legal4People, de specialisten op het gebied van WWB & Wmo 


Beantwoord door:
Legal2People
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Kunnen de antwoorden niet zorvuldiger?:

Eerder stoppen met werken
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2006-09-07 20:20:27
Adverteren in Yahoo!?
      [Gesteld in Search Engine Advertising]
2007-03-12 23:23:03
Ondermaats presterende werknemer
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2006-09-07 20:33:31
Online verzekering afsluiten
      [Gesteld in Verzekeringen]
2006-09-01 13:23:46
Laptop geeft donker scherm.
      [Gesteld in Laptops]
2006-09-18 16:39:14

Gemiddelde score Wet Werk en Bijstand: 8.7 (4701x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+