Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Verslaving » Sexverslaving
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Sexverslaving en krijg online een antwoord van de specialist in Sexverslaving

Zelf een vraag over Sexverslaving? Klik hier.
Meer vragen over Sexverslaving.
De huidige beheerder van de rubriek Sexverslaving:
Naam: Yoeri Arends
Bedrijf: Yarends
Reactiesnelheid: 121 uur
Waardering: 7.9 (van max. 10)
Meer informatie over Yoeri Arends vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over SexverslavingVragen over Sexverslaving via RSS. Klik hier.
RSS over Sexverslaving op jouw website?Vragen over Sexverslaving op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over SexverslavingVragen over Sexverslaving via E-mail. Klik hier.

Ben ik verslaafd aan sex, of ligt het dieper?

[Gesteld op: 12-03-2009]

Toelichting:
Als je vrijwel iedere ochtend als volwassen vent, die weliswaar single is maar toch de leeftijd heeft waarop hij geacht wordt zichzelf in de hand te hebben, wakker wordt met een hoop zorg en onrust in je hoofd die alleen door masturbatie bedwongen lijkt te kunnen worden, is er dan sprake van een verslaving, of op zijn best een tik? Er is bij mij enige jaren geleden ook vastgesteld dat ik Asperger zou hebben, naar aanleiding van een onderzoek dat ik heb laten uitvoeren door (veronderstelde) deskundigen op dat vlak. Dat heb ik gedaan omdat ik een reeks van jaren achter de rug had waarin ik geen vaste baan kon krijgen, en van (tijdelijk) contract naar (tijdelijk) contract ging, als ik al niet in de WW terecht kwam. Ik heb veel zorgen gehad over het vervolg in mijn werk, omdat niets wat ik aanpak werkelijk echte voldoening bood en ik ook nergens bevredigend lijk te kunnen functioneren. Verder kan ik de zaken ook slecht op een rij krijgen en houden, heb moeite met context en het leggen van verbanden, mijn denkprocessen lijken trager te verlopen dan eigenlijk zou moeten. Ik heb nu een vast contract sinds een jaar, en heb iets meer rust, maar ik heb een hoop ellende overgehouden aan de periode van de losse contracten, niet alleen financieel maar ook psychisch. Soms denk ik dat het geloof een oplossing kan bieden, maar ik zit gevangen in mijn schuld- en schaamtegevoelens. En ik ben ook altijd iemand geweest die zelf zijn boontjes wil kunnen doppen, in elk opzicht, dus zal ik niet gauw iets zeggen, laat staan hulp zoeken. Dat laatste heb ik m.b.t. het (veronderstelde) Asperger Syndroom wel gedaan, maar ik ben ernstig teleurgesteld in wat deze deskundigen voor me kunnen betekenen. Dat heeft me weer teruggeworpen op mezelf. Tot nu toe genoeg, ik ben graag bereid meer te vertellen, als u dat wilt. In ieder geval bedankt voor de aandacht.
Antwoord:

Hallo,

Ga eens in gesprek met hulpverlenners .. neem hiervoor contact op met jou huisarts en die weet waar je het beste heen kan gaan.

Sterkte....

André van Well

 
Reactie vraagsteller:
Ik kijk wel uit: met hulpverleners heb ik geen goede ervaringen, die verstaan of hun vak niet of ze deugen niet, of allebei; in ieder geval, jou belang als hulpbehoevende staat niet voorop. En in het slechtste geval maken ze misbruik van je of ze proberen je te manipuleren: het aantal gevallen van seksueel misbruik is niet van de lucht, en als hulpzoekende heb je geen poot om op te staan want ja, je kunt het toch immers niet zelf, anders had je toch geen hulp gezocht?

De laatste ervaring stemt me niet hoopvol, het kwam in feite erop neer dat ze stage liepen op mij, ik ben er niets mee opgeschoten. Dat in combinatie met wat ik van andere mensen in kwetsbare posities kan waarnemen aan wat zij hebben aan ervaring met hulpverlening doet mij concluderen dat je met de hulpverlening in het algemeen, uitzonderingen daargelaten, van de regen in de drup komt.

Ik had gehoopt een aantal tips te kunnen krijgen waarmee ik mezelf verder kan helpen, maar ik denk dat ik gewoon bij mezelf te raden moet blijven gaan. Dit is de laatste keer in mijn leven dat ik hulp heb gezocht, als het er op aan komt ben ik toch op mijzelf aangewezen. Alles beter dan mezelf alsnog te kakken te zetten, wat ik in feite toch heb gedaan.
 
Antwoord Beheerder:

Hallo,

Dit blijft een punt waar niet over te twisten valt..... aan advies alleen heb jij niet genoeg, je eigen boontjes doppen zal enige manier zijn om je zelf weer op orde te krijgen.  Als jij vind dat jij jezelf voor joker vind staan doe dan dat waar jij je prettig bij voel..... maar alleen zal het niet lukken.

Sterkte....

André....

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Ben ik verslaafd aan sex, of ligt het dieper?:

Mijn man is sexverslaafd en wil geen hulp zoeken.
      [Gesteld in Sexverslaving]
2007-06-15 12:58:10
Huur verhoging winkelpand
      [Gesteld in Vastgoed]
2009-07-02 11:51:12
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
World of warcraft verslaving
      [Gesteld in Verslaving]
2010-01-24 00:21:38
Overwegingen bij slingerstoten; zie vraag 310110
      [Gesteld in Natuurkunde]
2010-12-18 19:13:43

Gemiddelde score Sexverslaving: 7.8 (4x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+