Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Mensen » Maatschappelijk Werk En Dienstverlening (MWD)
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD) en krijg online een antwoord van de specialist in maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD)

Zelf een vraag over maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD)? Klik hier.
Meer vragen over maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD).
De huidige beheerder van de rubriek maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD):
Naam: Nona
Bedrijf: Coaching
Reactiesnelheid: 1851 uur
Waardering: 4.0 (van max. 10)
Meer informatie over Nona vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD)Vragen over maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD) via RSS. Klik hier.
RSS over maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD) op jouw website?Vragen over maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD) op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD)Vragen over maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD) via E-mail. Klik hier.

hoe en bij wie kunnen wij hulp zoeken

[Gesteld op: 08-03-2009]

Toelichting:
Onze zoon van 24 jaar woont medio dit jaar op zich zelf. Door vermoedelijk (ADHD en bipolaire stoornis - niet gediagnostceerd) is hij niet in staat om zijn leven te structueren. Heeft in het verleden bij GGZ bouman een aantal sessies bijgewoond vanwege speed en overmatig blowen.
Hij heeft geprobeerd als ZZP werkzaamheden te verrichten, maar door eerder beschreven problematiek is hij niet in staat zich aan afspraken te houden. Daarmee is hij inmiddels in zeer grote financiele problemen geraakt. Ik ben bang dat hij binnenkort op straat komt te staan. Zelf wil hij graag geholpen worden, echter weet hij (en wij ook niet) bij wie wij met deze hulpvraag moeten aan kloppen.
Antwoord:
De weg vinden in 'hulpverleningsland' is inderdaad erg lastig doordat het allemaal vrij ondoorzichtig is. Om u wat op weg te helpen zal ik wat mogelijkheden aangeven:
  • Een eerste stap, en meest laagdrempelig, is om langs de huisarts te gaan.Hij kan vaak doorverwijzing geven naar een specialist bij u in de buurt.
  • Ook zou u naar het Algemeen Maatschappelijk Werk (AMW) bij u in de regio kunnen stappen met deze vraag zodat zij u op weg kunnen helpen.
  • Om de juiste hulp te krijgen bij ADHD, als uw eigen diagnose klopt, is diagnostiek verkrijgen erg belangrijk. Dit niet alleen om de juiste hulp te kunnen krijgen, maar ook om hiervoor financiering te krijgen.
  • Voor kortere (opstart) hulp, om bijvoorbeeld de zaken te regelen die nu genoemd zijn, kunt u ook hulp zoeken. Soms kan dit vanuit ziektekostenverzekering vergoed worden. U kunt hiervoor terecht bij AMW, via huisarts of door zelf te zoeken naar zelfstandige hulpverleners.
  • Als er een diagnose gesteld is kunt u hulp betalen vanuit de AWBZ of WMO. Dit kan in natura (rechtstreeks via instelling) of in PGB. Bij de laatste krijgt u een zakgeld en mag u dit zelf uitgeven aan noodzakelijke hulp en hulpverleners. Dit geeft wat meer keuze vrijheid, maar is ook meer verantwoordelijkheid.
Ik hoop u hiermee wat op weg te hebben geholpen. Heeft u nog vragen? Schroom dan niet om nog een vraag te stellen.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan hoe en bij wie kunnen wij hulp zoeken:

Thuiswerkers hoe belasting betalen?
      [Gesteld in Belastingen]
2007-02-07 16:23:22
Toestemming nodig?
      [Gesteld in Gezondheidsrecht]
2009-06-05 06:33:00
hallo ik heb een vraag
      [Gesteld in Jeugdzorg]
2013-02-28 12:54:31
Jeugdzorg dreigt met Kinderbescherming
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2010-01-27 19:23:39
Ik ben er klaar mee, ik geef het op!
      [Gesteld in Levenswijzen]
2011-05-31 05:31:05

Gemiddelde score maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD): 5.7 (3x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+