Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Beveiliging » Brandbeveiliging
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Brandbeveiliging en krijg online een antwoord van de specialist in Brandbeveiliging

Zelf een vraag over Brandbeveiliging? Klik hier.
Meer vragen over Brandbeveiliging.

Beheerder worden?

De rubriek Brandbeveiliging heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Brandbeveiliging Klik hier.

RSS over BrandbeveiligingVragen over Brandbeveiliging via RSS. Klik hier.
RSS over Brandbeveiliging op jouw website?Vragen over Brandbeveiliging op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BrandbeveiligingVragen over Brandbeveiliging via E-mail. Klik hier.

is meer prefentie nodig

[Gesteld op: 06-03-2009]

Toelichting:
L.s.,

hallo ik ben fred jansen en bestuurslid van een vereniging van eigenaren van een apartements toren (8 hoog en 60 apartementen) in medemblik. deze toren is pas opgeleverd en voldoet mijnsinziens aan alle brandpreventieve maatregelen zoals brandvertragende deuren , dubbele gescheiden sandwich trappenhuis met hoofd waterleiding waar de brandweer hun blusslangen kunnen koppelen, gekoppelde brandmelders in elk apartement.

Er is geen aardgas , er wordt verwarmd doormiddel van aardwarmte (warmte pomp)

nu is er een vraag gerezen van een van de bewoners of dat we per apartement blusmiddelen zouden moeten aanschaffen en zo ja welke brandblusmiddel(en) of dat er per etage 1 of 2 co2 blussers zouden moeten hangen( 8 etages) mijn vraag aan u is , is het noodzakelijk? zo ja welke en wat zijn de kosten.

in afwachting op uw antwoord, verblijf ik,
mvg.
fred jansen
Antwoord:

Geachte heer Jansen,

 

Hetgeen u vermeld heeft in uw toelichting betreffende de aanschaf van kleine blusapparatuur per appartement, is geen eis.

De vraag of het noodzakelijk is of preventief mee zou kunnen werken in een woning voor veiligheid, dat is een discussie waard. Een beginnende brand is te blussen met een blusapparaat, wel dient de persoon die het apparaat kan gebruiken, te weten hoe deze werkt, ook dient het blusapparaat 1x in de 2 jaar gekeurd te worden (wet: Gebruiksbesluit) anders zou hij wel eens kunnen weigeren. En dat is dan ook vaak het probleem, vaak gaat een blusapparaat zwerven door het huis en verdijnt het ergens achter op een zoldertje, want in het zicht is zo'n apparaat lelijk. Een apparaat moet worden gekeurd, anders zou hij kunnen weigeren, kortom telkens terug komende kosten en een vreemd iemand die op bezoek komt. Vaak wordt de gebruiksbeschrijving van het apparaat niet doorgelezen. Mocht u toch besluiten blussers aan te schaffen dan kunt u het beste de schuimblusser aanschaffen. Een poederblusser kan namelijk een enorme schadepost tot gevolg hebben (schoonmaakkosten) gezien bij gebruik op de 8e etage het poeder zelf, in de kelder kan zitten en CO2-blussers kunnen niet voor elke calamiteit worden ingezet, ook bij het richten o een persoon kan dit een zeer gevaarlijk apparaat zijn.

Ik raad u aan, als dit onderwerp echt bij uw bewoners leeft, de brandweer van uw gemeente uit te nodigen voor het houden van een praatje betreffende 'brandveiligheid thuis', richting de bewoners. 

De appartementen zou ik wel voorzien van rookmelders en op de slaapkamer van de kinderen (met hoge bedden) ook te voorzien van rookmelders, gezien die kinderendichter bij het plafond slapen en dus dichter bij de rook, in geval van brand. Mocht er brand zijn dan is het het beste de woning te ontvluchten en indien nog mogelijk de buren te alarmeren. Ook de brandweer bellen is zeer belangrijk. In geval van vlam in de pan is het versandig te blussen doormiddel van de deksel op de pan te zetten of een blusdeken over de pan te leggen (deze zou kunnen worden aangeschaft als daar behoefte aan is). Wel moet ik u vertellen dat bij een test twee weken geleden van ons, met vlam in de pan de blusdeken juist de pan meetrok van het gasfornuis af, dit is natuurlijk zeer gevaarlijk. Vandaar dat ik in mijn lessen altijd aanraad om te blussen doormiddel van de deksel en indien geen deksel aanwezig doormiddel van de blusdeken, wel moet je bij een blusdeken enige tijd de pan in de gaten houden, gebruik nooit water voor het blussen van vlam in de pan, dit werkt namelijk tegenover gesteld. Meer van dit soort informatie zou u kunnen aanvragen bij uw gemeentelijke brandweer.

 

Hopelijk heb ik u voldoende geinformeerd.

 

Met vriendelijke groet,

 

L. Jeroen Huizinga

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Brandbeveiliging:
Brandblussers


Gerelateerde vragen aan is meer prefentie nodig:

Wat gebeurt er in of met je lichaam door leukemie
      [Gesteld in Leukemie]
2007-02-27 18:33:46
Pup blijft 'snachts in de bench plassen
      [Gesteld in Honden]
2008-01-09 08:48:29
Sinds een dikke week luistert Happy niet!
      [Gesteld in Hondengedrag]
2009-12-17 13:09:19
Buitenlandse partner naar Nederland halen.
      [Gesteld in Vreemdelingenrecht]
2012-01-29 17:15:16
Echtgenoot wil alles samen doen
      [Gesteld in Relatieproblemen]
2013-06-29 16:39:55

Gemiddelde score Brandbeveiliging: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258137
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+