Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Rechtshulp » Rechtshulp-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Rechtshulp-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Rechtshulp-Zuid Holland

Zelf een vraag over Rechtshulp-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Rechtshulp-Zuid Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Rechtshulp-Zuid Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Rechtshulp-Zuid Holland Klik hier.

RSS over Rechtshulp-Zuid HollandVragen over Rechtshulp-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Rechtshulp-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Rechtshulp-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Rechtshulp-Zuid HollandVragen over Rechtshulp-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

Valse beschuldiging van winkeldiefstal

[Gesteld op: 04-03-2009]

Toelichting:
Ik liep begin januari in een winkel toen een medewerker naar mij toekwam en tegen mij zei dat hij mij op beeld had staan waarbij ik twee weken terug de winkel verlaten zou hebben met spullen zonder deze af te rekenen. Ik weet 100% zeker dat ik dat niet kan zijn. Ik heb dat aan hem verteld en hem verzocht om mij de beelden te laten zien.Hierop antwoordde hij dat hij de beelden al gewist had. Hij zei ook tegen mij dat ik niet meer welkom was in de winkel . Ik vroeg hem ook waarom hij mij niet op de bewuste dag dat hij mij gezien zou hebben de winkel te verlaten zonder af te rekenen, niet gelijk staande had gehouden en mijn tas gecontroleerd. Hier had hij geen antwoord op. Laatst was ik weer in de winkel en hij kwam weer naar mij toe met hetzelfde verhaal en verzocht mij de winkel te verlaten, zonder geen enkel bewijs dat ik ooit wat vervreemd heb uit de winkel. Hoe kan ik mijn naam zuiveren en deze man op enigerlei wijze laten vergelden voor het onrecht dat hij mij heeft aangedaan. Ik ben naar de politie geweest maar die kunnen mij niet helpen en het laatste wat ik wil is het hierbij laten.Bij de politie hadden zij trouwens ook geen melding van winkelverbod tegen mij. Wel beweren zij dat deze man mij zonder opgave van reden te toegang tot de winkel kan weigeren. KAN IEMAND MIJ ZOMAAR, ZONDER GEEN ENKEL BEWIJS VAN WINKELDIEFSTAL OF ZONDER OPGAVE VAN REDEN DE TOEGANG TOT EEN WINKEL WEIGEREN? HOE MOET IK DIT AANPAKKEN ?
Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

In de eerste plaats mijn excuus voor het laat reageren op uw vraag. Ik kreeg de vraag gisteren pas toegezonden.

Uit uw vraag maak ik op dat de winkelier er voor heeft gekozen niet het “strafrechtelijke” pad te kiezen. Dus aangifte doen en de politie die dan vervolgens moet beoordelen of er inderdaad sprake zou zijn van diefstal.

Ik maak er uit op dat de winkelier het “civielrechtelijk” benaderd. Hij heeft een argument gezocht (en gevonden) om u de toegang tot zijn winkel te ontzeggen. Als hij bij het ontzeggen van de toegang daarbij goede gronden gebruikt is hij daartoe gerechtigd. Zie ook de hele discussie rond het discrimineren bij het toelaten van bezoekers van een disco. Hierbij komt de commissie gelijke behandeling om de hoek kijken als de toegang geweigerd wordt omdat bijvoorbeeld de bezoeker er buitenlander is. Maar een disco kan bijvoorbeeld wel kleding voorschriften hebben en op grond daarvan de toegang weigeren.

In uw geval wordt de toegang geweigerd omdat er sprake zou zijn van diefstal, echter is die diefstal nooit aangetoond of bewezen. U spreekt over het zuiveren van uw naam. Als de winkelier aan iedereen rondbazuint dat u een dief bent kunt u naar de rechter stappen en deze lasterlijke uitlatingen (smaad en laster) laten staken op straffe van een boete. In die procedure zal de winkelier dan kunnen bewijzen dat er wel sprake is van diefstal. U moet hierbij niet vergeten dat dit een kostbare aangelegenheid is.

Zonder opgaaf van reden iemand in een winkel weigeren gaat net iets te ver maar de winkelier kan wel (huis)regels opstellen, het is per slot van rekening zijn winkel.

Ik zou u adviseren de winkelier in kwestie een brief te schrijven waarin u meld dat u om bewijs verzoekt en bij gebreke van dit bewijs de toegang wenst. Tevens meld u de winkelier dat, indien u schade ondervindt van zijn lasterlijke en onrechtmatige uitlatingen u direct tot het verhalen van de schade zult overgaan.

Tot mijn spijt moet ik constateren dat het verschil tussen recht hebben en recht krijgen in Nederland soms ver uit elkaar ligt.

Ik hoop hiermee uw vraag voldoende te hebben beantwoord.

Met vriendelijke groet,
Mr. V.H.M. Voorn
(Legal Account.nl)

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Valse beschuldiging van winkeldiefstal:

Kan ik iets doen tegen valse beschuldigingen?
      [Gesteld in Arbeidsrecht advocaat-Limburg]
2009-10-31 12:54:52
kan ik zelf aangifte doen
      [Gesteld in Advocaten-Noord Brabant]
2010-04-19 18:08:36
Voornemen weigeren VOG zienswijze ingediend.
      [Gesteld in Verklaring omtrent het gedrag]
2010-09-30 10:22:04
wat te doen aan gevolgen vals beschuldiging?
      [Gesteld in Advocaten-Noord Brabant]
2010-12-01 23:14:23
Duur registratie en verjaring
      [Gesteld in Advocaten-Noord Holland]
2011-02-23 23:49:11

Gemiddelde score Rechtshulp-Zuid Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+