Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeelsmanagement » Personeelsmanagement-Zeeland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Personeelsmanagement-Zeeland en krijg online een antwoord van de specialist in Personeelsmanagement-Zeeland

Zelf een vraag over Personeelsmanagement-Zeeland? Klik hier.
Meer vragen over Personeelsmanagement-Zeeland.
De huidige beheerder van de rubriek Personeelsmanagement-Zeeland:
Naam: Herman Albersen
Bedrijf: De rechtspratkijk nederland
Reactiesnelheid: 81 uur
Waardering: 8.5 (van max. 10)
Meer informatie over Herman Albersen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Personeelsmanagement-ZeelandVragen over Personeelsmanagement-Zeeland via RSS. Klik hier.
RSS over Personeelsmanagement-Zeeland op jouw website?Vragen over Personeelsmanagement-Zeeland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Personeelsmanagement-ZeelandVragen over Personeelsmanagement-Zeeland via E-mail. Klik hier.

werken koninginnedag

[Gesteld op: 03-03-2009]

Toelichting:
Goedemorgen ! Ben ik verplicht om in de winkel te werken op Koninginnedag in het bedrijfsbelang ? Of mag ik dit ook weigeren(gezien het toch een nationale feestdag is )
Ik hoor graag van u!gr, jon
Antwoord:

Beste Jon,

Op dit punt bestaan heel wat misverstanden. Zo vermeldt de website van FNV Bondgenoten dat je niet verplicht bent te werken op Koninginnedag. Dat is naar mijn smaak wat al te kort door de bocht. 

Er is namelijk geen wet die bepaalt dat een werkgever verplicht is zijn personeel op een feestdag vrij te geven. De wetgever heeft het overgelaten aan werkgevers en werknemers om dit onderling te regelen. Ik raad u dus aan om uw arbeidsovereenkomst of CAO te raadplegen. Als daarin is overeengekomen dat u vrij hebt op Koninginnedag dan kan uw werkgever u in beginsel niet verplichten om op Koninginnedag te werken. Als uw werkgever echter een zwaarwegend belang erbij heeft dat u toch werkt dan moet u toch werken omdat u op grond van de wet zich als een goed werknemer dient te gedragen. Een zwaarwegend belang is bijvoorbeeld een brand of storing in het bedrijf. Uw werkgever kan dan van uw verlangen dat u op een feestdag de boel helpt opruimen. In uw geval zal er sprake zijn van een ander door uw werkgever gesteld belang.

Samenvattend: Ik raad u aan om uw arbeidsovereenkomst en CAO te raadplegen. Als daarin staat dat u vrij bent op Koninginnedag, dan raad ik u aan de dialoog met uw werkgever aan te gaan om te weten te komen wel belang hij erbij heeft dat u op Koninginnedag werkt.

Wellicht ten overvloede het volgende. In het bovenstaande heb ik zo goed mogelijk geprobeerd uw juridische positie in kaart te brengen. Deze kwestie heeft ook de volgende praktische kant. In deze economisch moeilijke tijden is het misschien niet handig om op dit punt een conflict met uw werkgever te krijgen.

 

Benadrukt moet worden dat het bovenstaande een eerste inschatting is gebaseerd op de beperkte informatie die u ons heeft verstrekt. Wij moeten over meer gegevens beschikken om uw vraag definitief te kunnen beantwoorden. Verwezen zij in dit verband ook uitdrukkelijk naar de onderstaande disclaimer. Met vriendelijke groet,   Peter Pijpelink
Advocaat/ Legal Counsel

Nobus Advocaten
T + 31 115 617 733
F + 31 115 614 968
E
pijpelink@nobusadvocaten.nl DISCLAIMER: IN DIT E-MAILBERICHT IS ENKEL UW VRAAG IN ALGEMENE ZIN BEANTWOORD. DIT BERICHT IS GEEN JURIDISCH ADVIES. U MAG NIET VERTROUWEN OP DE JUISTHEID VAN DIT BERICHT. NOBUS ADVOCATEN IS NIET AANSPRAKELIJK ALS U SCHADE LIJDT DOORDAT U OP DE JUISTHEID VAN DIT BERICHT VERTROUWT.    

    

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan werken koninginnedag:

hallo ook ik wil anoniem blijven ik ben 26 jaar
      [Gesteld in Prostitutie]
2009-11-03 18:26:12
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
hoe oud moet je zijn om thuiswerk te kunnen doen
      [Gesteld in Thuiswerk]
2010-05-01 14:33:34
Werken na vroegpensioen nieuwe werkgever.
      [Gesteld in Belastingen-Zeeland]
2011-01-14 19:13:33

Gemiddelde score Personeelsmanagement-Zeeland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+