Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Chiropractie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Chiropractie en krijg online een antwoord van de specialist in Chiropractie

Zelf een vraag over Chiropractie? Klik hier.
Meer vragen over Chiropractie.
De huidige beheerder van de rubriek Chiropractie:
Naam: Dr. Alan Jenks
Bedrijf: Chiropractie westland
Reactiesnelheid: 170 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Dr. Alan Jenks vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over ChiropractieVragen over Chiropractie via RSS. Klik hier.
RSS over Chiropractie op jouw website?Vragen over Chiropractie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ChiropractieVragen over Chiropractie via E-mail. Klik hier.

Help ik heb al tijden pijn in mijn rechterbeen!

[Gesteld op: 02-03-2009]

Toelichting:
Ik ben een meisje van net 17. In november kreeg ik last van mijn rechterbeen. Steken en kloppingen en het gevoel alsof er iets beknelt zit in mijn been. Ook doet een stukje aan de rechter onderkant van mijn bekken pijn, soms voel ik daar een snijdende pijn. Het maakt niet uit of ik nou zit,lig,sta of wat dan ook doe ik blijf pijn houden in miijn been. Ik heb van de dokter het medicijn tramadol gekregen, dit helpt totaal niet! Paracetamol wel, maar dan heb ik er meer dan de 6-8 nodig per dag. Ook heb ik momenten dat de pijn zo erg word dat ik niet meer kan lopen en het gevoel heb of mijn been verkrampt, vastzit. Als ik dan een paracetamol neem is het wel even weg maar 2 uur daarna begint het weer. Soms denk ik dat de pijn vanuit mijn knie komt en zo alle kanten uit schiet in mijn been, maar het kan ook best uit mijn onderrug komen. Dit is misschien vaag, maar ik heb op die momenten zoveel pijn dat ik niet meer weet waar het weg komt. Ook heb ik pijn aan de binnenkant van mijn rechterbeen richting de lies ( stekende pijn )
Ik weet echt niet meer hoe ik hiermee aan moet en wat het kan zijn, over een maand heb ik een afspraak in het ziekenhuis. Het kan niet sneller de dokter wil er geen spoedgeval van maken omdat ik mij wel 'red' met paracetamol. Maar die man is er niet bij als ik weer eens zo'n ''pijnaanval'' krijg.
Antwoord:

Beste bezorg meisje,

Ik kan me heel goed voorstellen dat je je flinke zorgen maakt met zoveel klachten. Voor een goed diagnose is het echt niet noodzakelijk dat je een pijnaanval hebt tijdens het onderzoek. Een goede chiropractor of specialist kan ook zonder aanval een diagnose stellen.

De kans is groot dat je last hebt van ischias. Natuurlijk zijn er ook andere oorzaken mogelijk.

Ischias is een irritatie van de ischiaszenuw. Deze zenuw loopt vanuit het onderste gedeelte van uw wervelkolom via uw bil en been naar uw voet. Vaak worden deze ischiasproblemen veroorzaakt door een verkeerd functioneren van de lage rug en het bekken. Een doffe pijn onder in de rug kan een signaal zijn voor het beginstadium van ischias. Als ischias zich nog verder ontwikkelt, kan een stekende of brandende zenuwpijn in de bil en een uitstralende pijn in het been ontstaan. Deze pijn straalt meestal uit in het gehele been, maar kan zich ook alleen in de kuit of in het bovenbeen openbaren. Soms hebben mensen met ischias geen last van hun rug.

Ik zou je dan ook willen adviseren om een afspraak te maken bij een erkende NCA chiropractor bij je in de buurt.

Wat doet een chiropractor?

Het eerste consult bestaat uit een vraagstelling over uw algemene lichamelijke gezondheid en uw specifieke klachten. De chiropractor zal verschillende gerichte vragen stellen die belangrijk zijn voor de diagnose. Verder wordt er ook gevraagd naar vroegere letsels, auto-ongevallen, ziektes of operaties. Daarna volgt een grondig onderzoek toegespitst op je klachtenprofiel.

Het onderzoek bestaat uit chiropractische, neurologische, orthopedische testen. Gezondheidsproblemen die met medicatie of chirurgie verholpen moeten worden, worden zo uitgesloten. Vooral evenwicht, coördinatie en houding, spierkracht, gevoel en reflexen worden gecontroleerd. Nadien volgt een onderzoek naar de beweeglijkheid van de gewrichten van de wervelkolom. Eventueel worden ook de gewrichten in de armen en benen één voor één getest in alle bewegingsrichtingen.  Gespannen gewrichten zijn meestal drukgevoelig. Het samenspel tussen de gewrichten, ligamenten, tussenwervelschijven en spieren van onze wervelkolom is zeer complex. Bovendien is het zó belangrijk voor de werking van het zenuwstelsel en onze innerlijke en fysieke gezondheid dat het met precisie onderzocht moet worden.

Indien uit het onderzoek en de vraagstelling blijkt dat je klachten door de chiropractor kunnen verholpen worden, kan er overgegaan worden tot een behandeling. De behandeling varieert van klacht tot klacht en de behandeltechnieken worden altijd aangepast aan de klacht en de patient.

Meer informatie over chiropractie en de adressen van alle erkende en geregistreerde chiropractoren kan je vinden op de website van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, www.chiropractie.nl.

Mocht je nog vragen hebben dan kunt u altijd contact opnemen met een erkende NCA chiropractor bij u in de buurt of de NCA.

Met vriendelijke groet,

Marieke Zegelaar, DC
chiropractor
www.kliniekatlas.nl

 
Reactie vraagsteller:
hallo Mvr. Zegelaar,

Hartstikke bedankt voor dit advies, ik ben nu onder behandeling bij een orthopeet en een neuroloog. Er is een MRI scan gemaakt en 1 april krijg ik de uitslag. Ook zijn denken aan isias. Ik heb nog steeds erg veel pijn, en kan niks meer. Weet u misschien ook welke behandelswijzen er zijn voor isias? Nog maals bedankt!! Ik had namelijk uw advies uitgelegd bij mijn arts.

mvg.
Rianne
 
Antwoord Beheerder:
Beste Rianne,

In mijn kliniek voor chiropractie behandel ik dagelijks mensen met ischias. En in heel veel gevallen kan de chiropractor de ischias klachten snel verhelpen.

Ik wil je dan ook adviseren om een afspraak te maken met een NCA chiropractor bij je in de buurt. Na een goed vraaggesprek en uitgebreid lichamelijk onderzoek kan de chiropractor precies beoordelen waar de ischias vandaan komt en wat de beste behandelmethode is.

Je kunt de adressen van alle erkende en geregistreerde chiropractoren vinden op de website van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, www.chiropractie.nl.

Met vriendelijke groet,

Marieke Zegelaar, DC
chiropractor
www.kliniekatlas.nl
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Help ik heb al tijden pijn in mijn rechterbeen!:

is hoofdpijn / migraine ook te behandelen met chiropractie
      [Gesteld in Chiropractie]
2007-01-10 00:04:23
Pijn onder in de rug/Tintelingen benen
      [Gesteld in Chiropractie]
2008-01-05 14:08:41
Chronische spanningshoofdpijn
      [Gesteld in Chiropractie]
2008-03-23 18:13:10
Amitriptyline voor het slapen gaan
      [Gesteld in Geneeskunde]
2009-08-20 13:09:52
verdelen contracturen
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2010-07-04 22:54:11

Gemiddelde score Chiropractie: 8.1 (419x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Anita
  9.0
 • Joy
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  256044
  Beheerders:  1023

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  166 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+