Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Geestelijke Gezondheid » Psychologie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Psychologie en krijg online een antwoord van de specialist in Psychologie

Zelf een vraag over Psychologie? Klik hier.
Meer vragen over Psychologie.
De huidige beheerder van de rubriek Psychologie:
Naam: DEVOTAS
Bedrijf: Devotas
Reactiesnelheid: 25 uur
Waardering: 7.5 (van max. 10)
Meer informatie over DEVOTAS vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over PsychologieVragen over Psychologie via RSS. Klik hier.
RSS over Psychologie op jouw website?Vragen over Psychologie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over PsychologieVragen over Psychologie via E-mail. Klik hier.

Kan ik mijn vriend terugwinnen?

[Gesteld op: 01-03-2009]

Toelichting:
Hallo, mijn vriend en ik hebben net een turbulente relatie van 2 jaar achter de rug. 2 dagen nadat we 2 jaar samen waren( ook samen gevierd) heeft hij het uitgemaakt omdat hij mijn emotionele buien en onze vele ruzies niet meer aankon.
Wij hebben allebei nog een extra probleem. Hij heeft namelijk het syndroom van Asperger en ik heb een Borderline stoornis.
We hebben wat sessies relatietherapie gehad, maar nog niet zoveel.
Hij heeft zijn spullen gepakt en wil afscheid nemen van de kinderen, mij wil hij niet meer spreken maar nog wel wat gesprekken voeren bij de relatietherapeut.
Tegen mijn zus zegt hij dat hij het niet meer ziet zitten en dat onze afspraak over 2 weken bij relatietherapie de laatste is...
Wat moet ik doen om hem terug te winnen?
De kinderen en ik zijn er alledrie kapot van....
Antwoord:
Hoi,

Bedankt voor je vraag. Ik kan me voorstellen dat jij en en je kinderen het hier heel moeilijk mee hebben. Het verbreken van een relatie die toch al turbulent was is niet makkelijk, je valt plots in een gat. Daar komt in jouw geval dan nog bij dat je borderline hebt, wat het nog lastiger maakt om te accepteren dat de relatie misschien wel voorbij is. Ik zeg niet dat dit zo is, maar hou er wel ernstig rekening mee dat de boel misschien niet meer te lijmen is.

Wat nu belangrijk is voor jullie beiden is rust, ga vooral nu geen pogingen ondernemen om je vriend voor je terug te winnen, dat heeft geen zin, hij heeft voor nu besloten dat hij niet meer verder wil met je. Hij wil je zelfs niet zien. Dus op dit moment proberen je vriend terug te winnen is vrees ik kansloos.

Heb je zelf al contact gehad met de relatietherapeute? Als dat niet zo is zou ik dat zeker doen, om je verhaal kwijt te kunnen, dat is heel belangrijk. Zoek steun van mensen die je vertrouwt en waar je een goede band mee hebt. Focus je nu allereerst op je verdriet en niet op het repareren van de relatie. Het is belangrijk dat jij, wat er ook gebeurt, dus met of zonder hem, je leven kunt oppakken en verder kunt. Maar nu is er veel pijn en is het belangrijk om met die pijn te dealen, ermee om te gaan.

Dat geldt ook voor je kinderen, hoe erg het ook is voor hen, maar ook zij moeten hiermee om leren gaan en dat leren ze van jou. Ze hebben jou nu meer dan ooit nodig. Wees er voor hen, en wees ook realistisch naar je kinderen, dat je zelf nu ook niet weet of je vriend ooit nog terugkomt in je leven. Want zo staat het er nu voor. Je kunt iemand die niet wil niet terugwinnen en dat is hard, ik kan het niet mooier maken voor je dan het is. Jullie beiden maken keuzes.

Het is dus belangrijk nu naar je verdriet te kijken en de afgelopen paar jaar te verwerken. Ik kan je nog een goede website aanbevelen:

http://www.liefdesverdriet.info/

De website is speciaal ontworpen voor mensen die kampen met liefdesverdriet, zoals jij nu. Liefdesverdriet is een rouwproces. Natuurlijk zou je het liefst dit proces niet doormaken en je relatie redden, maar ik denk niet dat dat nu mogelijk is. Er zit dus niets anders op dan door de pijn heen gaan, bedenk je dat alle ellende die je nu ervaart van voorbijgaande aard is. Al lijkt het misschien nu alsof je hele wereld is ingestort, het gaat ook weer voorbij, er breken ook weer betere tijden aan. Wat je nu doormaakt is verre van prettig, maar het hoort er wel bij, dit zijn dingen die denk ik heel veel mensen jammer genoeg moeten doormaken, vrijwel iedereen kent de pijn van het verliezen van een geliefde omdat de relatie kapot is gegaan. Dat is vreselijk! Maar je komt er vast en zeker ook weer sterker uit als je er nu mee aan de slag gaat. Geef je eraan over in plaats van je te verzetten. Verzet slokt veel energie en eigenlijk helpt het totaal niet. In tegendeel zelfs: je bereikt er meestal het tegenovergestelde mee dan je wilt bereiken.

Ik wens je heel veel sterkte, zorg goed voor jezelf en je kinderen. Jullie kunnen dit overwinnen, dat weet ik zeker. Vraag er desnoods wat begeleiding bij voor jezelf. Je hebt het nu niet makkelijk. Maar na regen komt zonneschijn.

Vriendelijke groet,
Anja

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Psychologie:
Kinderpsychologie


Gerelateerde vragen aan Kan ik mijn vriend terugwinnen?:

Is het terecht dat ik me blijf schamen?
      [Gesteld in Mensen]
2011-05-10 16:56:25
Is mijn wantrouwen in mijn vriend terecht?
      [Gesteld in Relatieproblemen]
2011-06-20 15:59:18
Wat kan ik hieraan doen?
      [Gesteld in Relatieproblemen]
2012-05-05 22:35:06
hoe krijg ik mijn beste vriend terug?
      [Gesteld in Relaties]
2012-05-31 23:39:36
Moet ik deze relatie aanhouden?
      [Gesteld in Relaties]
2012-11-04 19:39:03

Gemiddelde score Psychologie: 7.8 (83x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Anita
  9.0
 • Toors
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  257008
  Beheerders:  1021

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  167 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+