Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Chiropractie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Chiropractie en krijg online een antwoord van de specialist in Chiropractie

Zelf een vraag over Chiropractie? Klik hier.
Meer vragen over Chiropractie.
De huidige beheerder van de rubriek Chiropractie:
Naam: Dr. Alan Jenks
Bedrijf: Chiropractie westland
Reactiesnelheid: 170 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Dr. Alan Jenks vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over ChiropractieVragen over Chiropractie via RSS. Klik hier.
RSS over Chiropractie op jouw website?Vragen over Chiropractie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ChiropractieVragen over Chiropractie via E-mail. Klik hier.

goedendag,waarschijnlijk een borsthernia,wat nu

[Gesteld op: 27-02-2009]

Toelichting:
goedendag heb eerder al eens een vraag gesteld over pijn aan de ribben benin de week op controle geweest en heb fotos laten nem en testen laten doen waarschijnlijk zou het gaan om een borsthernia die niet zoveel voorkomen omdat ik s'nachts veel wakker wordt van pijnin de benen en armen en handen en soms de vingers niet goed kan bewegen hebben ze carpaal tunnel syndroom test gedaan die was in orde waarschijnlijk drukt die hernia zo hardt dat het uitsraalt naar de rechtse ribben en veel pijn aan de onder benen wat ook sinds een maand is opgetreden zeer genant is dat ik mijn plas niet altijd kan controleren ik denk dat ik gedaan heb en sta dan recht en de plas loopt dan gewoon verder zeer genant,kan dat er wat mee te maken hebben moet nu nog 2 testen doen en 3 april terug naar de rug chirurg ik heb ook krachts vermindering aan mijn handen en laat heel veel vallen en als ik neer lig op mijn rug krijg ik gelijk last in mijn keel gelijk er een klein bolleke in komt zeer vervelend en mijn wervels zijn allemaal aangetast met artrose jammer want ben pas 41 jaar fultime werken als het zo blijft zal ik niet meer kunnen de chirurg raad het me even af om nog verder te doen bij kini ben al veel keer geweest maar zonder resultaat ik ben soms gewoon bang dat ik verlamp kan geraken omdat mijn handen iet altijd zo goed mee willen,kan zo iets nog opgelost worden ,ik ben gewoon bang ik wil graag nog zoveel doen maar op het moment is dat zeer zeer peperct in de pijn stillers daar moet je alleem maar van overgeven,
Antwoord:

Geachte mervouw/heer,

 

Ik kan me goed voorstellen dat u zich zorgen maakt en dat u bang bent dat de klachten erger worden. Maar als daar ook maar enige aanleiding toe zou zijn dan laten ze u echt niet wachten tot 3 april voordat u naar de rugchirurg mag gaan!

Een hernia (voluit: hernia nucleus pulposus) is een veel voorkomende aandoening van de lage rug, die slechts in circa 50% van de gevallen gepaard gaat met klachten. Hernia betekent scheur in de buitenste ring van de tussenwervelschijf (anulus fibrosus), waardoor de zachte kern (nucleus pulposus) naar buiten komt. Meestal wordt een hernia veroorzaakt door het langdurig verkeerd functioneren van de wervelkolom. Doordat de uitstulping tegen zenuwweefsel drukt wordt de pijn veroorzaakt.

De uitstulping van de tussenwervelschijf (hernia) kan ontstaan doordat het zachte binnenste deel kracht uitoefent op de buitenste lagen. In een vroeg stadium puilen de laagjes iets uit, in dit geval spreken we van een protrusie. De pijn hierbij ontstaat vaak plotseling en is vaak het gevolg van een buig / draaibeweging. In een later stadium kan de "gel" door de harde buitenlaag heen komen via rupturen of kleine scheurtjes. Hierbij spreken we van een prolaps. De klachten hierbij ontstaan vaak geleidelijk.

Hernia's kunnen ook in de nek of bovenrug voorkomen, maar dit gebeurt minder vaak dan in de onderrug. Vaak denken mensen dat pijn in het been automatisch een hernia is. Het blijkt in de praktijk echter dat maar 10% van de patiënten met beenklachten een hernia hebben. De rest: 90%, heeft een andere oorzaak.

Een hernia is op normale röntgenfoto's niet te zien. Om een goede diagnose te stellen wordt er een scan gemaakt (MRI of CT). Hierop is te zien of er sprake is van een hernia en of er sprake is van een directe druk van de hernia op de zenuwwortel.

Over het algemeen wordt er bij een hernia voor een conservatieve/niet-operatieve behandeling gekozen. De chiropractor kan een belangrijke rol spelen bij de behandeling van herniaklachten. Met behulp van specifieke behandeltechnieken en speciale behandelbanken worden goede resultaten geboekt. Opereren wordt alleen overwogen als er sprake is van progressieve zenuwuitval en/of een onhoudbare pijn.

Ik zou u dan ook willen adviseren om een afspraak te maken bij een chiropractor. Die kan na een vraaggesprek en uitgebreid lichamelijk onderzoek goed beoordelen wat chiropractie voor u kunt betekenen. Zeer waarschijnlijk druk de uitstulping van de tussenwervelschijf op het ruggenmerg en de zenuwen. Daardoor kan je niet alleen klachten krijgen op het nivo zelf maar ook allerlei klachten in de benen of zelfs bij het plassen. Mochten deze klachten steeds erger worden en de controle over het plassen steeds slechter dan moet even contact opnemen met uw huisarts of specialist. Verder is het belangrijk dat u in beweging blijft. Daarbij kan uw chiropractor of fysiotherapeut mee helpen.

 

Met vriendelijke groet,

 

Marieke Zegelaar, DC

Chiropractor

www.kliniekatlas.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan goedendag,waarschijnlijk een borsthernia,wat nu:

Mijn dochter slaapt 's nachts minder goed door.
      [Gesteld in Groei & Ontwikkeling]
2007-07-23 18:07:36
geen erectie bij seks
      [Gesteld in Seksualiteit]
2008-02-05 16:55:34
Hoe los te laten, te accepteren en verder te leven
      [Gesteld in Bach Bloesem Remedies]
2009-12-12 21:59:32
Kan ITIL Change Management ook eenvoudiger?
      [Gesteld in Service Management]
2011-04-05 14:32:52
uitslag dna onderzoek vaderschap
      [Gesteld in Familierecht]
2013-05-11 13:56:58

Gemiddelde score Chiropractie: 8.1 (419x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+