Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Bedrijfsformules
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bedrijfsformules en krijg online een antwoord van de specialist in Bedrijfsformules

Zelf een vraag over Bedrijfsformules? Klik hier.
Meer vragen over Bedrijfsformules.
De huidige beheerder van de rubriek Bedrijfsformules:
Naam: A.P.de Ruyter RA
Bedrijf: A+a voor accountancy & advies
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 7.3 (van max. 10)
Meer informatie over A.P.de Ruyter RA vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BedrijfsformulesVragen over Bedrijfsformules via RSS. Klik hier.
RSS over Bedrijfsformules op jouw website?Vragen over Bedrijfsformules op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BedrijfsformulesVragen over Bedrijfsformules via E-mail. Klik hier.

Stagecontract vervroegd ontbonden. Recht op loon?

[Gesteld op: 26-02-2009]

Toelichting:
Ik ben HBO student. Na twee weken heeft het bedrijf het stagecontract ontbonden. De afgesproken maandelijkse vergoeding was vastgesteld op 300 euro bruto. Vandaag kreeg ik een loonstrook met daarop 206,00 loon voor de twee weken van de maand februari die ik tot dan toe als stagiare heb gewerkt. 09-02 t/m 23-02 (23/02 ontbonden)

Ik heb de loonstrook wel gehad maar het loon zelf niet. Heb ik recht op deze 206,00? In mijn stagecontract staat dat de vergoeding niet hoeft worden doorbetaald bij afwezigheid of ziekte. Heb ik recht op de vergoeding voor het aantal weken dat ik werkzaam was als stagiaire? (de looptijd van het contract was 20 weken, welke na twee weken door het bedrijf is ontbonden) Reden: conflict over reistijden/opdrachtformulering; ik gaf aan dat de reistijd niet te doen is voor mij , hiernaast niet eens met andere zaken waardoor ik aangaf te willen stoppen. Hierna is het contract ontbonden. heb ik recht op mijn loon van 206,- euro?
Antwoord:

uw verhaal komt mij bekend voor, maar dan van de andere kant; ik heb wel vaker gewerkt met stagiaires. Soms met personen die blij waren dat een bedrijf een plek ter beschikking stelde en tijd en geld investeerde in een stagiair, en om deze reden een volledige inzet toonden zonder te mopperen. Maar soms ook met personen die zich te goed vonden voor het eenvoudige werk, eisen begonnen te stellen m.b.t. het werk, of simpelweg later tot de conclusie kwamen dat het werk of het bedrijf eigenlijk niet bij hun pasten. Ik wil hiermee geen oordeel vellen over uw situatie, maar uitsluitend aangeven dat discussies vaker voorkomen.

Nu is het vreemde met stagiaires: wettelijk hebben zij nauwelijks rechten. U mag blij zijn met iedere stagevergoeding die u krijgt, want er zijn ook bedrijven die stellen dat het aan begeleiding zoveel kost dat ze niet bereid zijn om de stagiaire geld te geven. U mag dus van geluk spreken dat u een stagecontract heeft waarin een vergoeding is afgesproken. In dit stagecontract is natuurlijk ook vermeld wanneer het contract kan worden verbroken, en wat de financiele gevolgen hiervan zijn. Dit moet u dus daarop naslaan.

Maar zonder dit te lezen ben ik er vrijwel zeker van dat u binnenkort 206 euro op uw rekening krijgt, en wel aan het eind van de maand. U heeft namelijk een loonstrook ontvangen met dit bedrag, waaruit blijkt dat het bedrijf dit gaat betalen. U kunt dit dus zien als een soort van belofte van het bedrijf.

 

 
Reactie vraagsteller:
Ik heb 2 loonstroken ontvangen. 1 omdat ik bij hetzelfde bedrijf parttime werk en gewoon mijn loon heb ontvangen. 1 voor de stage bij het hoofdkantoor van hetzelfde bedrijf. Beide hebben de verwerkingsdata 20-02. Echter is alleen mijn normale loon gestort en niet hetgeen van de stage. (mijn bedrijfsbegeleider was er niet zo blij mee, kan het zijn dat hij ervoor heeft gezorgt dat de betaling niet doorgaat ? Zo ja kan ik dan nog iets beginnen aangezien ik het loonstrookje heb?
U kunt mailen naar: ronzanio@hotmail.com
 
Antwoord Beheerder:
Omdat de stage op een andere werkplek was kan het zijn dat de loonbetalingen vanuit een andere administratie plaatsvinden, dus ook op een andere betaaldatum. Als u beschikt over een loonstrookje dan kunt u dat toch echt zien als een toezegging dat ze gaan betalen. Op hetzelfde moment is namelijk al doorgegven aan de belastingdienst dat u dat bedrag heeft ontvangen. Als ze dat weer willen terugdraaien dan moeten ze wel goede redenen hebben. Bovendien heeft u een contract waarin duidelijk uw rechten en plichten zijn omschreven. Zij kunnen daar niet eenzijdig van afwijken.
Beantwoord door:
A.P.de Ruyter RA
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Bedrijfsformules:
AlliantiesFranchisingMulti-level-marketing


Gerelateerde vragen aan Stagecontract vervroegd ontbonden. Recht op loon?:

wanneer loon na ontslag?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2008-07-18 11:00:06
Werken na vroegpensioen nieuwe werkgever.
      [Gesteld in Belastingen-Zeeland]
2011-01-14 19:13:33
Thuiswerkers hoe belasting betalen?
      [Gesteld in Belastingen]
2007-02-07 16:23:22
Pas-regeling en levensloop. Welke tabel(len)?
      [Gesteld in Salarisadministratie]
2015-02-26 12:44:19
Diversen; 3x 8 mnd contract, 70% loon ziekte
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2010-07-06 16:33:00

Gemiddelde score Bedrijfsformules: 8.3 (619x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+