Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Noord Holland

Zelf een vraag over Interieur-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Noord Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Noord Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Noord Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Noord Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

welke kleur muren bij oranje gordijnen?

[Gesteld op: 24-02-2009]

Toelichting:
ik heb oranje gordijnen die verlopen van licht naar donker. nu wil ik graag de muren verven maar welke leur past daar mooi bij. het is voor in de slaapkamer.
Antwoord:

Bij oranje passen een heleboel kleuren zoals:

* helder wit

* grijstinten

* turkooise (blauwgroen)

* paarsblauw 

En natuurlijk kan oranje of geel-oranje in verschillende nuances ook heel mooi worden gecombineerd met oranje gordijnen die van licht naar donker verlopen. (maar ik zou niet alle wanden oranje kleuren, zie hierna)

Oranje kunt u ook combineren met rood, roze, of paars en een combinatie daarvan. Ook een groengele kleur kan heel mooi zijn.

Welke kleur u kiest voor de slaapkamer hangt dus erg af van uw smaak en wat voor stijl u uw slaapkamer wilt geven. Wilt u een rustige sfeer, kies dan ton sur ton kleuren. (twee of meer tinten van dezelfde kleur) Bijvoorbeeld wit en verschillende nuances van oranje. Dat kunnen heel licht oranje kleuren zijn tot donker bruinvergrijsde oranje tinten. Hoe dichter de tinten bij elkaar liggen, hoe rustiger het oogt. Zitten er meer tinten verschil, dan trekt de combinatie meer aandacht. Of kies kleuren die dicht bij oranje liggen zoals geel-oranje en oranje-rood samen met wit. 

Houdt u wel van een spannend interieur, kies dan voor een contrasterende kleur van oranje zoals turkoois of paarsblauw. Of gebruik naast oranje fellere opvallende kleuren zoals rood en paars.  

Ik zou niet meer dan één wand een opvallende of donkere kleur geven (de slaapkamer moet misschien niet te bont worden) en de overige wanden in een lichte versie van dezelfde kleurtoon verven of behangen. Of schilder de overige wanden in een mooie lichte warme grijstint en gebruik oranje, rode, of paarse accessoires, of een combinatie van die drie kleuren.

Welke kleuren u het beste passen, en hoe u ze toepast hangt overigens ook af van de kleur en het materiaal van de vloer, de vorm van de slaapkamer, de hoeveelheid daglicht die binnenkomt en of er ook zonlicht is. Ik kan zo via de mail, zonder uw slaapkamer en de vloer te hebben gezien, en uw smaak te kennen, niet beoordelen wat de beste keus is. Ik geef u tot slot nog wat tips over kleur en kleurgebruik.

·         Maak een kleurenplan voordat u een ruimte gaat inrichten. Een kleurenschema voor een ruimte kan gemakkelijk vijf of zes kleuren bevatten. Een aantal lichtere tinten, een (of twee) accent kleuren en één of twee donkere kleuren. Betrek in het kleurenplan alle materialen, meubels en voorwerpen die in de kamer komen.

·         Het aanbrengen van kleine kleurnuances binnen één kleurtoon verlevendigt een ruimte Denk maar aan de natuur. Waarom vinden we dat zo mooi? Omdat er wel duizenden verschillende tinten bruin of groen of geel in voorkomen. Als je bij de inrichting van een ruimte ook meer verschillende kleurnuances aanbrengt, kun je dat effect benaderen. Dus gebruik binnen een kleurtoon, meerdere nuances (licht en donker).

·         Haal verfstalen of liever nog grotere stalen in huis en bekijk ter plekke hoe de kleuren eruit zien, hoe ze bij elkaar passen en hoe ze elkaar onderling beïnvloeden. Leg er ook de stoffen en andere materialen naast. Bekijk kleuren zowel overdag als bij kunstlicht, een groot verschil

·         Weet u nog niet goed welke kleuren u wilt, maak dan een sfeercollage. Een sfeercollage is een hulpmiddel bij het uitzoeken en bedenken van een nieuwe inrichting. Plak of prik knipsels uit (woon)tijdschriften, stukjes tapijt, stof, verfstaaltjes, en kleine materialen op een groot vel papier, stuk muur, of een prikbord. U kunt weer iets toevoegen of weghalen als het u toch niet bevalt. Ga net zolang door tot het bord de sfeer uitademt die u voor de ruimte zoekt.

·         Kleuren hebben een ruimtelijke werking. Zo laten donkere kleuren een ruimte kleiner lijken, en hebben lichte tinten een ruimtelijk effect. Verder is het zo dat warme kleuren (rood, geel, oranje) op je af komen en een ruimte dus kleiner laten lijken. Een muur in een koele tint (blauw, paars, de meeste groenen) daarentegen lijkt te wijken, waardoor de muur verder weg lijkt.

·         Voor kleine ruimtes raad ik af grote contrasten te gebruiken op grote oppervlakken zoals muren. In een kleine ruimte wordt dat erg onrustig. Mooi op elkaar afgestemde kleuren zijn hier het beste. Bovendien lijkt een kleine ruimte groter als de muren verschillende, net andere kleurtonen hebben. 

·         Houdt er verder rekening mee dat donkere en felle kleuren in het zonlicht lichter en fletser lijken. Een ruimte op het zuiden met grote ramen, kan dus meer kleur “hebben” dan een ruimte met weinig daglicht op het noorden.

·         Welke wanden een donkere kleur krijgen en welke lichter blijven, hangt af van de afmetingen van de kamer. Een smalle langwerpige kamer, lijkt nog smaller en langer als de lange wanden donker worden geschilderd. Niet doen dus. Houd die lange wanden overwegend licht. Geef in zo’n ruimte de korte wanden een donkerdere kleur (’s avonds kunnen de gordijnen voor dit effect zogen) en/of breng één of twee donkere kleurvlakken aan op de lange lichte wanden. Met die kleurvlakken wordt ook de lengte van die wand gebroken.

·         Het plafond kan het beste wit worden geschilderd, tenzij de kamer heel hoog is. Dan is een (donkere) kleur beter. Daarmee wordt het plafond voor het zicht verlaagd.

Veel succes.

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 – 5269002
f 023 – 5269004
e info@havenaarinterieurs.nl
w
www.havenaarinterieurs.nl

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan welke kleur muren bij oranje gordijnen?:

Welke kleur muren in kamer-en-suite?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-03-04 10:41:20
Ik heb een blauwe bank en oranje/bruine lampen .
      [Gesteld in Interieur-Utrecht]
2009-06-05 10:19:28
Welke kleur gordijnen moeten we kiezen?
      [Gesteld in Inrichting]
2010-03-08 10:15:42
Kleur vouwgordijnen?
      [Gesteld in Interieur-Noord Brabant]
2010-05-25 23:13:12
Kleur muur bij houten vloer
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2011-01-31 23:44:31

Gemiddelde score Interieur-Noord Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258135
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+