Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Arbeidsrecht Advocaat » Arbeidsrecht Advocaat-Drenthe
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Drenthe en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsrecht advocaat-Drenthe

Zelf een vraag over Arbeidsrecht advocaat-Drenthe? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsrecht advocaat-Drenthe.
De huidige beheerder van de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Drenthe:
Naam: Mr. Frans Landstra, arbeidsrechtadvocaat
Bedrijf: Hanze advocaat | specialist in arbeidsrecht
Reactiesnelheid: 21 uur
Waardering: 0.0 (van max. 10)
Meer informatie over Mr. Frans Landstra, arbeidsrechtadvocaat vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Arbeidsrecht advocaat-DrentheVragen over Arbeidsrecht advocaat-Drenthe via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsrecht advocaat-Drenthe op jouw website?Vragen over Arbeidsrecht advocaat-Drenthe op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Arbeidsrecht advocaat-DrentheVragen over Arbeidsrecht advocaat-Drenthe via E-mail. Klik hier.

Kan een zieke werknemer worden ontslagen?

[Gesteld op: 24-02-2009]

Toelichting:
Geachte heer.,

Mijn man heeft als innovator veel voor zijn huidige werkgever betekend. Het kleine bedrijf heeft zich door zijn ideeen, die ook grotendeels door hem zelf zijn uitgevoerd, op een nieuwe, specialistische markt weten te zetten, waar het nu koploper is. Vooral in 2008 zijn er belangrijke beslissingen genomen. De stress was hoog, niet op de laatste plaats vanwege de economische recessie en de stilvallende telefoon. Mijn man is alleen de R&D-afdeling en was thuis al maanden psychisch afwezig en chronisch oververmoed. In 2008 heeft hij een onderzoek ondergaan waar uitkwam: ADD, trekken Asperger (dus geen voledige ASS-diagnose) en te veel verantwoordelijkheden en taken op het werk. Hij heeft de resultaten van het PO met zijn werkgever besproken en heeft wijzigingen voorgesteld (rustige ruimte, waar niet 3 radiozenders tegelijk te horen zijn, een goed bureau, en fexibele werktijden en ondersteuning). Hij wilde een half uur later beginnen met werk, zodat hij onze kleintjes naar school en de KDO kon brengen. Hij zou dat half uur dezelfde dag, door langer door te werken, gelijk weer compenseren. Hier ging werkgever mee akkoord. Om nog wat extra rust en tijd met de kleintjes in te kunnen bouwen heeft hij 8 uur ouderschapsverlof voorgesteld. Hij kreeg een aangepast contract van 36 naar 24 uur met ingangsdatum aug.2004! Dit is het zichtbare begin geweest van wrijving wat uiteindelijk resulteerde in een heftige tirade van de kant van zijn werkgever, gepaard gaande met voldoende scheldwoorden. Ondertussen is mijn man nu 3 weken thuis en is op de eerste verzuimdag zijn werkeamilaccount al geblokkeerd en heeft verder niks positiefs van zijn wergever (ook geen kaartje ofzo) vernomen. We bereiden ons voor op het ergste. Maar hoe dat eruit kan zien, is voor ons moelijk in te schatten, vaandaar mijn verhaal aan u.
1. Kan een bedrijf, wegens bedrijfseconomische redenen, een zieke werknemer ontslaan?
2. Is een 'advies' van een bedrijfsarts bindend? Ook als de prof. mening (evt. op papier verkrijgbaar) van een specialist anders is? Wat is dan de routing (bezwaar, second opinion, ...)?
3. Hoe te handelen in zake een arbeidsconflict (werknemer ziek met psychische en oververmoeidheidsklachten) en een dreigende loonbevriezing? Arboarts stuurt aan op het uitpraten van het conflict maar er speelt al tijden veel meer. Daarnaast is werknemer niet instaat zo'n beladen gesprek zo vroeg te voeren. B.v.d.
Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Uw man bevindt zich in een erg vervelende situatie, waar u zo niet zelf uit kunt komen. Uit uw mail maak ik op  dat de werkgever de arbeidsovereenkomst wil beëindigen op grond van bedrijfseconomische reden. Heeft de werkgever al daadwerkelijke stappen ondernomen om de arbeidsovereenkomst te beëindigen? Het lijkt mij verstandig contact op te nemen met één van onze arbeidsrechtadvocaten. U kunt contact opnemen met ons kantoor via 050-3130024 om een afspraak te maken voor een vrijblijvend en gratis intakegesprek.

Met vriendelijke groet,

Sanne Bijl

(juridisch medewerker)

Hanze advocaat | specialist in arbeidsrecht
www.hanzeadvocaat.nl/werknemers
Beantwoord door:
mr. Frans Landstra, arbeidsrechtadvocaat
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Kan een zieke werknemer worden ontslagen?:

wanneer loon na ontslag?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2008-07-18 11:00:06
Minuren mee naar volgend kalenderjaar...mag dat?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2011-03-21 11:02:33
Geachte, Overname door een buitenlands bedrijf
      [Gesteld in Belastingen-Zeeland]
2011-06-03 16:58:19
Recht op vrije keuze (z.huis/hulpverlener‏)?
      [Gesteld in Gezondheidsrecht]
2013-02-26 13:12:24
Ben ik verplicht deze uren nu op te nemen?
      [Gesteld in Advocaten-Gelderland]
2008-03-02 11:51:31

Gemiddelde score Arbeidsrecht advocaat-Drenthe: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+