Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Natuurgeneeskunde
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Natuurgeneeskunde en krijg online een antwoord van de specialist in Natuurgeneeskunde

Zelf een vraag over Natuurgeneeskunde? Klik hier.
Meer vragen over Natuurgeneeskunde.
De huidige beheerder van de rubriek Natuurgeneeskunde:
Naam: Rachel Fontaine
Bedrijf: Praktijk fontaine
Reactiesnelheid: 40 uur
Waardering: 8.2 (van max. 10)
Meer informatie over Rachel Fontaine vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over NatuurgeneeskundeVragen over Natuurgeneeskunde via RSS. Klik hier.
RSS over Natuurgeneeskunde op jouw website?Vragen over Natuurgeneeskunde op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over NatuurgeneeskundeVragen over Natuurgeneeskunde via E-mail. Klik hier.

Moet ik nog Nexiam 20 mg nemen

[Gesteld op: 23-02-2009]

Toelichting:
Ik heb reeds een 14 maanden last van een opgeblazen gevoel, gisting in de maag en gasvorming in de darmen tesamen met pijn ook in de hartstreek en hoofdpijn. Later zijn daar pijnen bijgekomen onderaan de slokdarm-maag. ik heb geen zuuroprispingen of last van zuur. Bij een eerste onderzoek en een gastroscopie kwam de specialist tot een diagnose van reflux, en medicatie Dexiam en een licht dieet met melkprodukten wat mijn toestand alleen maar verslechterde, een tweede onderzoek en een lactosetest gaf een lactose-intolerantie in de hoogste graad aan, Ik moet nog altijd nexiam en een prokineticum nemen. Ik hou mij aan een string lactose- en fructosedieet. Ik heb geen last meer van gisting of gasvorming, maar ik heb nog altijd pijn in de maagstreek, vooral na het eten, maar geen zuuroprispingen. Mijn vraag is moet ik nog altijd nexiam 20 mg en een prokineticum nemen aangezien het mijn maagpijn niet wegneemt?
Antwoord:
Hallo,

Het is aan natuurgeneeskundigen (en anderen die geen arts zijn) niet toegestaan om adviezen van artsen tegen te spreken. Het is echter voor elke patiënt mogelijk al zijn of haar vragen te stellen, zowel aan artsen als niet-artsen. Ik raad u aan om elk geval heel goed bij uw arts na te vragen waarom hij u dit middel voorschrijft (in combinatie met een prokineticum), als u er geen baat bij ervaart.

Ik heb de indruk dat u wel baat ervaart bij uw dieet (lactose- en fructosebeperkt).
In de bijsluiter van Nexiam staat dat mensen met een fructose-overgevoeligheid goed moeten opletten bij het gebruik van Nexiam. U gebruikt een fructosedieet en dat zult u wel  doen vanwege overgevoeligheid voor fructose, neem ik aan.

Over een prokineticum vond ik de volgende informatie op internet:
 
 15 februari 2002
Extra info:Rubriek Kort nieuws / actueel
Het gebruik van cisapride is nog steeds hoog in Nederland, anders dan in omringende landen. Dit ondanks het feit dat in de afgelopen vijf jaar wereldwijd een groot aantal gevallen is gemeld van ventriculaire ritmestoornissen en acute dood die samenhangen met het gebruik van dit prokineticum. Dit wordt gemeld op de website van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (http://www.cbg-meb.nl) in een nieuwsbericht van 18 januari 2002. Als gevolg van deze bijwerkingen zijn de rubrieken ‘indicaties’ en ‘waarschuwingen en voorzorgen’ in de productinformatie flink aangescherpt. De beroepsgroepen zijn hierover destijds geïnformeerd, onder andere in het Geneesmiddelenbulletin van september 2000. Dat blijkt vooralsnog dus onvoldoende effect te hebben gehad.
Pharm Weekbl 2002;137:234.

Dit klinkt ook niet erg prettig voor een middel waar je geen baat bij ervaart.

Misschien heeft u meer een tekort aan maagzuur dan een overschot. Door een tekort aan maagzuur verteert voeding slecht, kan opgeblazenheid en (pyrodruiven- en melk)zuurvorming ontstaan. Op mijn website kunt u daar meer over lezen.
Voor pijn aan de maag zou een product met gammalinoleenzuur mogelijk helpen (GLA bevordert het aanmaken van ontstekingsremmende prostaglandines, vooral als het om slijmvliezen gaat, zoals in de maag).

Elke patiënt heeft het recht om te stoppen met het gebruik van medicijnen als hij of zij het nut en/ of de veiligheid ervan betwijfelt. Doe dit bij voorkeur wel na overleg met uw arts. Mogelijk vindt hij of zij het een goed idee om een tijdje te stoppen, te kijken hoe het gaat en dan weer te overleggen.

Mijn advies: ga naar een goede natuurgeneeskundige, die u adviezen kan geven om uw spijsvertering te ondersteunen en om te kijken welke middelen en / of voeding een ontstekingsremmend effect bij u kunnen hebben (zonder dat ze de kwaliteit van het maagslijmvlies aantasten, zoals de ontstekingsremmende NSAID's doen).

Veel succes ermee,

met vriendelijke groet, Margreet Chardon

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Moet ik nog Nexiam 20 mg nemen:

risico's bilvergroting
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2008-02-28 19:39:51
Niet nakomen afspraken convenant
      [Gesteld in Rechtshulp-Noord Holland]
2008-05-19 14:54:15
Leeftijd dat kind zelf mag bepalen waar hij woont
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-02-14 12:35:16
Status topsportrt
      [Gesteld in Sportrecht]
2010-04-26 15:37:55
Mag de knvb een belgisch stadionverbod overnemen?
      [Gesteld in Sportrecht]
2014-01-23 02:59:16

Gemiddelde score Natuurgeneeskunde: 8.2 (34x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+