Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Borderline
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Borderline en krijg online een antwoord van de specialist in Borderline

Zelf een vraag over Borderline? Klik hier.
Meer vragen over Borderline.
De huidige beheerder van de rubriek Borderline:
Naam: L.Koppenol
Bedrijf: Geen
Reactiesnelheid: 3 uur
Waardering: 4.0 (van max. 10)
Meer informatie over L.Koppenol vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BorderlineVragen over Borderline via RSS. Klik hier.
RSS over Borderline op jouw website?Vragen over Borderline op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BorderlineVragen over Borderline via E-mail. Klik hier.

Kan Borderline medisch worden vastgesteld?

[Gesteld op: 21-02-2009]

Toelichting:
Ik heb een stiefzoon ( 24 jaar ) die wel aan een aantal van deze symptomen voldoet ( vanaf 14a15 jaar regelmatig wiet gebruik, afspraken niet of nauwelijks na komen enthousiast aan werk beginnen die hij vervolgens maar voor zeer korte duur uit houd, cursussen volgt maar niet afmaakt, relaties die op niets uitlopen en beloftes die hij niet waar maakt, daarnaast vraagt hij aan iedereen geld welke vervolgens zeer snel uitgegeven wordt aan echt onnodige dingen die hij vervolgens weer vrij snel verkoop ) . Helaas is na vele teleurstellingen onze relatie niet meer goed te noemen. Vandaar mijn vraag, en wat ik graag zou willen weten is of dat via bloed of urine onderzoek is vast te stellen of dat het puur op gedrag wordt vastgesteld? En waar kan ik hem dan verder laten helpen? B.v.d. Ed Krijgsman
Antwoord:

Ik begrijp uit uw verhaal dat u de stiefvader bent. Ook begrijp ik dat sinds 14-15 jaar er problemen zijn met hem. Vraag die uiteraard onmiddellijk opkomt is deze. Is al eerder getracht psych. hulp in te roepen. Via huisarts of anderszinds. De persoon is nu 24 jaar. Dat houdt namelijk in dat men gewoon zegt hij is meerderjarig en moet zelf bepalen of hij zorg wenst of dergelijke. Met andere woorden in een normale situatie beschouwt men u niet meer als zijnde verantwoordelijk, juridisch gezien. Dat is ook veelal het probleem. Eigenlijk te laat.

Wellicht dat uiteraard eerst aan hemzelf moet worden gevraagd wat ie wil. En of hij wil. Is dat gevraagd letterlijk of niet bijvoorbeeld?

Anders begint u iets te vragen aan een hulpverlener en krijgt u dat antwoord waarschijnlijk ook. Tweede vraag is woont de stiefzoon nog bij u. Dat is ook een verschil.

Uiteraard begrijp ik dat u wilt helpen. In verband daarmede zou ik een boek adviseren te lezen ook. -Leven met een borderliner- geheten. Kijk eens op bol.com bijvoorbeeld.

U vindt het uiteraard heel moeilijk neem ik aan om -ermee om te gaan- of kunnen gaan. Zoek als u dat wilt hulp voor uzelf in voege een gespreksgroep of anderszinds. Dat hoeft niet persé bij de ggz te zijn. Hoewel deze tegenwoordig na 2000 cursussen geven voor omstanders. (Daarvoor werd dat NIET gedaan of nauwelijks). Tenslotte zijn omstanders in feite -de deskundigen- te noemen.

Immers zij gaan vaak 24 uur met de persoon om ook en zien veel meer en ervaren veel meer. Dan de therapeut in kwestie. (Nu wordt dan eindelijk betrokkenheid van omstanders geadviseerd, doch nog steeds alleen als persoon dat wil) En daar ben ik dus tegen. Ik ben voor een VERPLICHTE betrokkenheid.

Om onduidelijkheden te voorkomen en nog meer ellende.

Via bloed of urine is bij mijn weten wel na te gaan of er drugs worden gebruikt of anderszinds. Men meet de bloedspiegel als zekere medikatie wordt gebruikt van een instelling ook bijvoorbeeld. Of van huisarts. Daaruit alleen wordt die diagnose niet gesteld. Dat kan ook niet. Tegenwoordig zijn er dan ook eindelijk -richtlijnen in Nederland aan de orde- (Zie ook trimbos.nl) Overigens daarvoor bestonden al richtlijnen in prima studie volgens mij over jaren en jaren in Amerika dat terzijde.

Bij de A.P.A. American Psyciatric Association.

Later heeft men nog kortgeleden richtlijnen vastgesteld in dit land.

U weet echter nog niets begrijp ik verder omtrent een diagnose of enige diagnose? Of werd er wat anders aan u gezegd of verteld dat kan  natuurlijk ook nog vroeger?

Kortom als client dat wil en als hij al client is dat ten eerste dan zijn er een paar instellingen in Nederland waar therapie wordt gegeven. Hoewel de deskuindigen ook wel verschil van mening hebben vaak welke therapie dan zou moeten gelden. In de eerste plaats zal ten allen tijde door een deskundig psychiater een diagnose moeten worden gesteld en dat gaat dan met vragenlijsten en dergelijke. Dat kan nooit en te nimmer binnen een dag bij wijze van spreken zijn.

Tot zover mijn antwoord.

Terzijde dan nog deze vraag. Wellicht van belang of niet. Kan het zijn door scheiding of anderszinds dat uw stiefzoon dit heeft opgelopen, is een vraag die ook terecht kan worden gesteld en is daar wel eens naar gekeken?

In verband met passyndroom wat dikwijls ahw -overlapt"

vr. groet en succes.

 

Beantwoord door:
L.Koppenol
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Kan Borderline medisch worden vastgesteld?:

wanneer loon na ontslag?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2008-07-18 11:00:06
Zal ik machtiging geven aan de tegenpartij?
      [Gesteld in Letselschade]
2013-06-06 11:34:36
operatie baarmoeder
      [Gesteld in Advocaten-Zuid Holland]
2011-01-17 12:29:52
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55
vraag over medische volmacht.
      [Gesteld in Privacywetgeving]
2012-01-22 22:24:04

Gemiddelde score Borderline: 3.7 (637x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+