Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Levenswijzen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Levenswijzen en krijg online een antwoord van de specialist in Levenswijzen

Zelf een vraag over Levenswijzen? Klik hier.
Meer vragen over Levenswijzen.

Beheerder worden?

De rubriek Levenswijzen heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Levenswijzen Klik hier.

RSS over LevenswijzenVragen over Levenswijzen via RSS. Klik hier.
RSS over Levenswijzen op jouw website?Vragen over Levenswijzen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over LevenswijzenVragen over Levenswijzen via E-mail. Klik hier.

hoe kan ik beter met gevoelens en stress omgaan?

[Gesteld op: 20-02-2009]

Toelichting:
ik ben altijd een papa's kindje geweest.
ik heb onlangs een vriend van 32 zelf ben ik 18. mijn vader accepteerd mijn beslissing niet, dit doet mij heel erg veel.
ik woon nu bij mijn vriend, maar mis mijn vader ontzettend
ik ben hierdoor gauw emotioneel en heb ik het gevoel dat alles me teveel word.
ik zit niet lekker in me vel, en zou dit graag zien veranderen.
ik zou mezelf nooit wat aan doen, maar ik weet niet meer wat ik nou moet doen.
ik wil niet meer emotioneel, moe, en gestrest zijn.
dit sloopt me echt.
ik hoop dat u een advies voor me heeft, ben radeloos met deze situatie.
Antwoord:

Geachte mevrouw of meneer,

Sinds vandaag – 9 juni 2009 – ben ik beheerder van deze rubriek. Zo te zien heeft u nog niet eerder een antwoord gehad, en het is alweer een tijdje geleden dat u deze vraag hebt gesteld. Toch reageer ik graag even hierop, in de hoop dat u er nog wat aan heeft.

Allereerst begrijp ik uw radeloosheid heel goed en het is terecht dat u daar vanaf wilt. Hetgeen u omschrijft is helder en daarmee herkenbaar. Realiseer u dat alles tijdelijk is, zeker emotionele kwesties. Wat u nodig heeft, is een manier om de stress die het gevolg is van de vele (waarschijnlijk tegenstrijdige) gevoelens, te kunnen hanteren en daarbij bewust worden van wat er zich af speelt, waarom u zo snel emotioneel wordt, wat dat veroorzaakt, wat u kunt doen om in een specifieke situatie die stress of emotie veroorzaakt kunt doen om het handelbaar te kunnen maken. Omgaan met stress en emoties zijn zaken die de meeste mensen in hun opvoeding of op school niet meekrijgen. We zijn in dat geval afhankelijk van onze ouders of opvoeders, met name van de mate waarin zij het snappen hoe u ermee om moet gaan. Jammer genoeg is er in onze zakelijke wereld nog te weinig aandacht hiervoor, wat jammer is omdat het zo ongelooflijk veel oplost.

Stress wordt veroorzaakt doordat we van binnenuit onder druk worden gezet. Eigenlijk altijd door onszelf, maar het lijkt altijd door de buitenwereld te gebeuren, of in ieder geval door de buitenwereld in werking te worden gezet. Als u daarin inzicht krijgt hoe dat werkt, de gevoelens en spanningen die er geestelijk en lichamelijk zijn laat gaan en u bewust wordt van het onbewuste belang dat u had in een situatie, daarbij ook herkent dat herinneringen of oude overwerkte angsten of emoties een rol spelen en ziet dat u gedrag bent gaan ontwikkelen om die pijnlijkheden voor de toekomst te vermijden, dan hebt u totaal inzicht in uzelf, uzelf bevrijd van de vastgezette emoties, ontstaat rust in de tent en hebt u tevens voor de toekomst in de gaten hoe ermee om te gaan. Het is eigenlijk heel simpel te leren, maar vereist wat begeleiding en discipline. Het resultaat is dat u leert om om te gaan met emoties en stress, zodat deze er nog steeds zullen zijn maar steeds minder invloed op u zullen hebben en u dus steeds beter gaat functioneren. De energie die u dus vroeger besteedde aan het ‘je maar beter willen voelen’ terwijl u zich eigenlijk van binnen heel rot voelt, is dan beschikbaar om bijvoorbeeld mooie wensen die u voor uzelf hebt te realiseren. Ik ken vele ervaringen van mensen die zelfs hierdoor van chronische aandoeningen, burnout, overspannenheid of allerlei angsten zijn bevrijd.

Wat u nu al kunt doen zijn simpelweg 2 dingen: 1) eerst even de emoties loslaten en 2) wat nazorg doen. Mocht u dit zonder begeleiding niet willen, skip dit dan gewoon. 1) Ga even ergens zitten waar u alleen bent en niet gestoord kunt worden door telefoon of personen.  Haal een specifieke situatie voor de geest die veel emotie teweeg brengt. Laat u gewoon overspoelen met alles wat u voelt. Blijf als een rots in de branding staan en laat de emotie eruit komen, ongehinderd en volledig. Probeer het niet onder controle te houden, maar laat het gewoon gaan. Tijdens dit gebeuren kunt u merken dat er iets in u is wat alles waarneemt, wat ziet wat er allemaal voorbij komt aan emoties, lichamelijke sensaties, gedachtes etc. Als u over de emotionele climax heen bent, neemt u waar dat het rustiger wordt. Op dit punt kunnen er – zonder dat u dat bewust in gang heeft gezet – inzichten ontstaan, doordat dwarsverbanden met andere situaties, beelden of herinneringen worden gelegd en wellicht zelfs conclusies worden getrokken. Betwijfel deze niet maar schrijf ze op om later nog eens te kunnen analyseren. U zult zich verbazen over de waarheid ervan. 2) haal even een paar keer diep adem en voel de sensaties in uw lijf. Laat alles gewoon zijn gang gaan, kom langzaam weer in de realiteit. Wellicht is het raadzaam dat u een flesje Rescue van Bach haalt, bijvoorbeeld bij de drogist of bij De Tuinen. Stel dat u een heftige situatie meemaakt, kunt u hiervan een paar druppels onder de tong een beetje rondspoelen in de mond, en u zal merken dat het verlicht. Dit is overigens geen structurele oplossing, maar een pleister voor het bloeden.

In mijn specialisme voor het verminderen van stress en het omgaan met emotie en bewustzijn, heb ik verschillende methoden die vaak al heel snel concrete resultaten opleveren door boven water te krijgen wat er onbewust speelt en u dus kan blokkeren. Deels kan dit via chat of email, maar niet altijd en dan zullen we elkaar 1:1 moeten treffen. Aangezien ik uw privacy respecteer, adviseer ik u om even contact met mij op te nemen via info@es-sense.nl, onder vermelding van uw naam, geboortedatum en tijd, woonplaats en telefoonnummer. Dan kunnen we even de mogelijkheden bespreken.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Levenswijzen:
Kindervrij
Naturisme
Straight Edge
Veganisme
Vegetarisme


Gerelateerde vragen aan hoe kan ik beter met gevoelens en stress omgaan?:

mentale en fysieke stress
      [Gesteld in Chronisch Vermoeidheidssyndroom]
2007-02-19 18:24:02
Hoe kan ik beter en sneller bij mijn gevoel komen?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-02-26 21:52:13
Problemen, werk, relatie, gezondhe
      [Gesteld in Psychologie]
2009-08-11 18:52:42
Isolatie van binnensauna in een tuinhuis?
      [Gesteld in Sauna]
2010-01-13 21:30:24
vraagje over hormonenen en adaptogenen.
      [Gesteld in Gezondheidsproducten]
2010-02-06 01:24:25

Gemiddelde score Levenswijzen: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+