Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Aandoeningen Bewegingsapparaat
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Aandoeningen Bewegingsapparaat en krijg online een antwoord van de specialist in Aandoeningen Bewegingsapparaat

Zelf een vraag over Aandoeningen Bewegingsapparaat? Klik hier.
Meer vragen over Aandoeningen Bewegingsapparaat.
De huidige beheerder van de rubriek Aandoeningen Bewegingsapparaat:
Naam: Jack van Dijk
Bedrijf: Méderi
Reactiesnelheid: 114 uur
Waardering: 8.3 (van max. 10)
Meer informatie over Jack van Dijk vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Aandoeningen BewegingsapparaatVragen over Aandoeningen Bewegingsapparaat via RSS. Klik hier.
RSS over Aandoeningen Bewegingsapparaat op jouw website?Vragen over Aandoeningen Bewegingsapparaat op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Aandoeningen BewegingsapparaatVragen over Aandoeningen Bewegingsapparaat via E-mail. Klik hier.

Nekhernia

[Gesteld op: 19-02-2009]

Toelichting:
Ik heb sinds half december een behoorlijk nekhernia. Dit is behoorlijk pijnlijk geweest, zeg maar niet meer uit te houden. Ik heb van de neuroloog een nekkraag gehad en gedragen, opereren vond hij niet raadzaam. De Hernia zit er nog steeds dat zagen we op de MRI. Maar nu heb ik als ik draai met mijn hoofd/nek dat ik de tussenwervelschijf voel en hoor schuiven. Ik maak me toch wel een beetje zorgen, kan dit kwaad. Hij schuift echt opzij en weer terug."
Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Hartelijk dank voor uw vraag. Ik hoop dat het ondertussen een stuk beter gaat met uw klachten en niet meer zo veel pijn heeft.

Hernia is een medische term dat "uitstulping" betekent. Alles wat uitpuilt wordt medisch gezien een hernia genoemd. Een liesbreuk is een hernia (inguinalis), een maagbreuk/middenrifbreuk is een hernia (
diafragmatica) en wanneer de tussenwervelschijf wat uitbuikt of uitstulpt wordt dit een hernia nuclei pulposi genoemd.

 

Een radioloog beoordeelt de röntgenfoto’s en de MRI. De taak van de radioloog is om alles op te schrijven wat te zien is op de foto/scan. Wanneer de tussenwervelschijf wat uitstulpt wordt er dus netjes opgeschreven een hernia / bulging van de discus. Dit zegt echter niets over klachten. De zenuw neemt ongeveer 1/3 van het kanaal in beslag, dus er is ruimte voor wat uitstulping van de tussenwervelschijf. Het is zelfs zo dat wanneer je van gezonde mensen zonder klachten een MRI scan maakt, blijkt dat bij een vrij hoog percentage van de mensen een “hernia” hebben.

 

De neuroloog gebruikt andere criteria voor een (neurologische) hernia. De neuroloog kijkt vooral naar het functioneren van de zenuwen. Wanneer de zenuw niet “alleen fors geïrriteerd” wordt dan is dit nog geen echte neurologische hernia. Dit is voor de patiënt ontzetten vervelend, maar er is dan nog absoluut geen indicatie voor opereren. Dit is anders wanneer er daadwerkelijk verlammingsverschijnselen zijn. Dus niet een wat lammig gevoel in de armen, maar spieren die verdwijnen en totoaal geen kracht. Dan heb je geen keus, en moet je opereren.  Maar zo lang dit niet het geval is wordt er in eerste plaats gekozen voor een conservatieve (niet operatieve) behandeling eerst. Mochten de klachten heel extreem worden, snel slechter wordenof dat er spraken is van progressieve spieruitval, dan kan er alsnog gekozen worden voor een operatie.

 

Misschien hoort u bij het draaien van het hoofd iets “schuiven”, knarsen, knoepen of kraken, maar dit is niet de tussenwervelschijf die u hoort! U hoeft zich daar dan ook geen zorgen over te maken.

 

De chiropractor kan een belangrijke rol spelen bij de behandeling van nekhernia klachten. Met behulp van specifieke behandeltechnieken en speciale behandelbanken worden goede resultaten geboekt.

 

Meer informatie over chiropractie en de adressen van alle erkende en geregistreerde chiropractoren kunt u vinden op de website van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, www.chiropractie.nl.

 

Met vriendelijke groet,

 

Marieke Zegelaar, DC

Chiropractor

www.kliniekatlas.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Aandoeningen Bewegingsapparaat:
Fibromyalgie
Hernia
Nekklachten
Osteoporose
Reuma
Rugklachten
Whiplash
Ziekte Van Kienbock


Gerelateerde vragen aan Nekhernia:

Heb nekhernia links, mag ik op linkerzij slapen?
      [Gesteld in Aandoeningen Bewegingsapparaat]
2009-07-06 10:37:57
helpen levensmiddelen bij genezing nekhernia?
      [Gesteld in Chiropractie]
2009-11-24 03:34:51
Soms erge pijn in nek hoe kan dat?
      [Gesteld in Pijn]
2016-01-07 19:46:05
Eerder stoppen met werken
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2006-09-07 20:20:27
Adverteren in Yahoo!?
      [Gesteld in Search Engine Advertising]
2007-03-12 23:23:03

Gemiddelde score Aandoeningen Bewegingsapparaat: 9.0 (7x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Anita
  9.0
 • Joy
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  256037
  Beheerders:  1023

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  166 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+