Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Kinderen » Groei & Ontwikkeling
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Groei & Ontwikkeling en krijg online een antwoord van de specialist in Groei & Ontwikkeling

Zelf een vraag over Groei & Ontwikkeling? Klik hier.
Meer vragen over Groei & Ontwikkeling.

Beheerder worden?

De rubriek Groei & Ontwikkeling heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Groei & Ontwikkeling Klik hier.

RSS over Groei & OntwikkelingVragen over Groei & Ontwikkeling via RSS. Klik hier.
RSS over Groei & Ontwikkeling op jouw website?Vragen over Groei & Ontwikkeling op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Groei & OntwikkelingVragen over Groei & Ontwikkeling via E-mail. Klik hier.

Hoeveel rechten heeft een biologische vader????

[Gesteld op: 17-02-2009]

Toelichting:
Ik ben 21 jaar en tijdens een korte relatie zwanger geraakt, mijn ex van bijna 20 jaar wilde het kindje niet maar ik wel en we hebben de relatie verbroken. Ik heb hier erg veel verdriet van gehad omdat ik niet begreep dat iemand zijn kind niet wilde. Hij vond zichzelf te jong om alle leuke dingen op te moeten geven.Na enkele maanden zwangerschap wilde hij het toch weer proberen. we hebben gepraat en zijn zelfs een weekend weggeweest om te kijken of dit was wat we wilde. Het was geen succes en we besloten ieder onze eigen weg te gaan. Beide woonde en wonen we nog in ons ouderlijk huis mijn moeder en zus helpen me met de opvoeding zoals ze me ook hebben geholpen tijdens de zwangerschap en bevalling .
Ik heb mijn zoontje zelf aangegeven. Toen ik bevallen was van mijn zoontje heb ik mijn ex gebeld en is hij geweest. Daarna is hij nog enkele keren langsgeweest maar steeds als hij langskomt, komt hij met vrienden en dan kijkt hij nauwelijks naar de kleine om. Het lijkt er meer op dat ie komt pronken.Een keer heeft hij zelfs bijna de kleine laten vallen en daar ben ik erg van geschrokken.
Een ander keer kwam hij met zijn vader(met wie hij al jaren slecht contact had) en diens nieuwe vriendin. Beide waren erg aangeschoten en dat vond ik niet zo prettig bij die kleine.
Ik heb dat tegen hem gezegd en dat ik het niet op prijs stel dat ie op zo'n manier met iedereen maar bij die kleine is. Ook heb ik hem te kennen gegeven dat als zijn vader niet nuchter is ik hem niet in de buurt van ons kind wil.
Nu is mijn ex (waarschijnlijk aangespoort door zijn vader) boos en wil ineens zijn zoontje erkennen en een omgangregeling. Hij wil de kleine dan meenemen, maar hij weet niks van zijn kind. Mijn zoontje van nu bijna 12 weken loopt bij de kinderarts omdat hij voedselallergie blijkt te hebben en veel last had van krampjes. Ik heb van de arts allemaal richtlijnen gekregen, mijn zoontje mag na een voeding niet langer dan een half uurtje op blijven daarna moet hij worden ingebakkert en in bed worden gelegd zodat hij aan dat ritme gaat wennen. Als mijn ex zomaar die kleine meeneemt dan komt die kleine helemaal uit zijn ritme. Ik begrijp dat hij als de biologische vader ook rechten heeft maar tot in hoevere moet ik maar accepteren en toezien dat hij nu ineens de kleine wil erkennen, zijn naam wil veranderen en een omgangregeling eist. Tot in hoevere kan ik mijn kind beschermen tegen een vader die eigenlijk liever feest en lol trapt ???
alvast bedankt een radeloze moeder
Antwoord:

Beste mama, ik lees zoveel in je verhaal, dat ik eigenljk best wel de neiging heb om te gaan zeggen, dat je naar jeugdzorg moet gaan en hier advies en hulp moet vragen. Echter zie ik ook veel verwijten in het verhaal en zoeken naar redenen, om niet toe te hoeven geven. Klinkt hard he, maar is wel een beetje zo.

Wat ik wil adviseren, is een goed gesprek met je ex en dan het leifst met een oficiele instantie of buitenstander erbij. Hier moet je aan deken aan een pedagoog of mediator. Het m0et dan duidelijk worden wat de vader verder wil of kan doen voor het kind. Het is altijd beter met elkaar te bepraten, wat er aan de hand is, dan in te vullen en te zeggen, dat de ander de opgedragen patronen niet aan kan.

Je ex heeft het kind niet voor de geboorte erkent, dus naar mijn weten is het nu alleen mogelijk via een rechter, de naam en erkenning te verkrijgen. Dit is een kostbaar proces, maar wel te doen. Dus hierin kan hij alleen via officiele wegen  iets bereiken. Hij heeft nuredelijke beperkingen.

Nu komt het kindje dan. Een kind heeft recht om na geboorte in goede omstandigheden en veilige omgeving op te groeien. De papa en mamma dien beide zorg te dragen voor garanties dat dit gebeurd. Mocht er op een of andere manier geen veilige of stabiele opvoeding mopgelijk zijn, dan is er alleen juridisch mogelijk dit af te dwingen. Nu kom ik dan bij jullie. Jullie babytje heeft recht op beide ouders en ik adviseerd an ook om tot een overeenkomst te komen. Beide een beetje toegeven. Laat hem evenmtueel bij jou komen en dan op voorwaarde dat hij wel zorgt dat het veilig is. Laat hem dan ook zorgdragen voor de ouders die niet aangeschoten komen.

Wat betreft het pronken met het kindje, denk ik dat dit op jullie leeftijd echt wel te verwachten was. Maar ook hierbij mag de veiligheid en het welzijn van je kind niet geschaad worden. Schakel desnoods een kindertelefoon of jeugdhulpverlening in.

Als jullie er niet uitkomen, zijn er genoeg hulpinstanties die jullie willen begeleiden naar een goede oplossing. Uiteindelijk zal blijken dat het gezonde verstand het belangrijkste middel is om je kind een mooi leven te geven.

Heel veel succes en hou me svp op de hoogte. JP

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Hoeveel rechten heeft een biologische vader????:

vader / partnerkeuze
      [Gesteld in Relaties]
2008-10-04 23:03:42
vragen seksueel misbruik
      [Gesteld in Geestelijke Gezondheid]
2009-09-03 13:47:31
Achternaamsverandering 17-jarige - zelf beslissen?
      [Gesteld in Advocaten-Limburg]
2009-12-02 10:21:47
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
Woonland Belgie ww uitkering Nederland.
      [Gesteld in Europees recht]
2011-01-27 12:25:31

Gemiddelde score Groei & Ontwikkeling: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+