Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Ondernemers Advocaat
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Ondernemers advocaat en krijg online een antwoord van de specialist in Ondernemers advocaat

Zelf een vraag over Ondernemers advocaat? Klik hier.
Meer vragen over Ondernemers advocaat.

Beheerder worden?

De rubriek Ondernemers advocaat heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Ondernemers advocaat Klik hier.

RSS over Ondernemers advocaatVragen over Ondernemers advocaat via RSS. Klik hier.
RSS over Ondernemers advocaat op jouw website?Vragen over Ondernemers advocaat op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Ondernemers advocaatVragen over Ondernemers advocaat via E-mail. Klik hier.

ga ik vryuit als claim wordt toegewezen?

[Gesteld op: 16-02-2009]

Toelichting:
Ik had een Ltd. (PSM) samen met iemand. We zijn 13 okt 2008 uit elkaar gegaan en de zakelijke account is opgeheven. Naast de LTd. had mijn ex-compagnon nog een eenmanszaak (Paroda). Hij heeft alle facturen bestemd voor de werkzaamheden Ltd. op zijn eenmanszaak geind en selchts de helft doorgeboekt naar de Ltd. Nu komt de opdrachtgever met een vordering van 92 000 euro als teveel betaald zijnde. Ik was alleen aandeelhouder in de Ltd, hij bestuurder.
IK kan toch onmogeleijk hiervoor medeverantwoordelijk worden gehouden, daar ik alleen kon weten wat er aan gelden bij de Ltd. binnenkwam en al het teveel betaald op die eenmanszaak staat? Dit is toch een onrechtmatige daad van hem en hij is aansprakelijk op die eenmanszaak lijkt me. Bovendien had ik geen weet van dat er teveel betaald was aan de eenmanszaak van hem, daar ik zwart op wit heb dat ik daar geen inzage in had.
hierbij mail van ex-comagnon aan mij.

Volgens de eerste journaalposten van de boekhouding blijkt dat het geld dat gereserveerd stond voor PSM helemaal uitgevlakt is aan betalingen en het vereffenen van de RC’s. zodra ik van de boekhouding de rapportage heb zal ik ze jou toesturen. Dat wil wel zeggen dat Paroda géén betalingsverplichtingen meer heeft aan PSM en dat Paroda/PSM ook nog met een claim zit van Rendo die ze mij persoonlijk in de schoenen proberen te schuiven. Zou de claim gehonoreerd worden door de rechter dan zal deze door ons beide betaalt dienen te worden daar Paroda geen betalingsverplichtingen aan PSM meer heeft ( de bewijzen krijg je zodra de boekhouder dit klaar heeft ). Buiten dit zit Paroda/ik/PSM dus ook met een claim van Rendo. Je begrijpt dat er dus niets meer door mij/Paroda betaalt gaat worden aan PSM facturen totdat het geschil met Rendo is opgelost en zelfs dan als je uit de boekhouding kunt zien dat alles vereffend is dan zullen wij de toekomstige kosten moeten delen.

Ik zit met een claim van € 95.000,- niet jij. De factuur van T-Mobile zal ik dan ook niet betalen daar ik al meer betaalt heb dan mijn deel.
Antwoord:

Aansprakelijk is naar mijn mening de ltd. Daarnaast kan op grond van onrechtmatige daad uw voormalige compagnon als bestuurder aansprakelijk worden gesteld. Een aandeelhouder kan, als hij de aandelen die hij heeft heeft volgestort niet aansprakelijk worden gesteld voor de schulden van de rechtspersoon. E.e.a kan mogelijk anders worden als u feitelijk als bestuurder toe naar buiten bent opgetreden. Op de wijze zoals u de zaak beschrijft ga ik er vanuit dat dit niet het geval is.

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan ga ik vryuit als claim wordt toegewezen?:

Claim na vertraging vliegtuig
      [Gesteld in Europees recht]
2010-02-03 03:38:53
Oprichting VOF tussen BV en Eenmanszaak.
      [Gesteld in Bedrijfsformules]
2013-02-01 11:37:19
particuliere claim geleden schade / gemeente
      [Gesteld in Advocaten-Zuid Holland]
2013-10-15 11:23:02
planschadeclaim art 19 wro
      [Gesteld in Rechtshulp-Gelderland]
2008-11-09 22:57:11
Goedemiddag, Wat houdt een claim precies in ?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2010-02-03 20:01:33

Gemiddelde score Ondernemers advocaat: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+