Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Fitness
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Fitness en krijg online een antwoord van de specialist in Fitness

Zelf een vraag over Fitness? Klik hier.
Meer vragen over Fitness.
De huidige beheerder van de rubriek Fitness:
Naam: Ton
Bedrijf: Bodyview
Reactiesnelheid: 121 uur
Waardering: 5.7 (van max. 10)
Meer informatie over Ton vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over FitnessVragen over Fitness via RSS. Klik hier.
RSS over Fitness op jouw website?Vragen over Fitness op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over FitnessVragen over Fitness via E-mail. Klik hier.

Vragen over hoe ik echt wat breder kan worden.

[Gesteld op: 25-05-2007]

Toelichting:
Het, hier Rob weer..
Ik wil wel wat breder worden, het liefst zo breed mogelijl, maar weet niet of dat kan op dit moment? zoals u weet ben ik 168 m en weeg ong 51 kg en ben net 16 jaar. Hoe kan ik dan toch wat breder worden en dus flinkere spieren krijgen zonder dat het echt te slecht voor de groei is.
want een vriend van me traint 3 keer per week 2 uur en hij is redelijk breed dat zou ik ook wel willen worden.. En is het ook zo dat ik veel eiwitten moet binnenkrijgen en dat ik daar dan breder van word? en moet ik vooral die eiwitten binnenkrijgen als ik train of ook op de rustdagen?En wat zijn oa. goede eiwitrijke producten?
Kunt u me meschien een schema of dergelijke samenstellen waarvan ik dus echt breder word ('t liefst het verste wat ik kan gaan zonder dat het mijn groei aantast). (U weet ook wat voor appartaen ik tot mijn beschikking heb) Alvast bedankt, gr Rob..
Antwoord:
Breed worden willen we allemaal, maar je moet er om te beginnen wel de bouw voor hebben. Ben je licht en smal gebouwd, dan word je nooit echt breed. Wel gespierd, maar dat is nog lang niet breed! Bekijk je zelf eens kritisch in een spiegel: hoe is jouw lichaamsbouw? Gezien je leeftijd en lengte adviseer ik je voorlopig niet aan bodybuilding te gaan doen: je groei zal er echt van stoppen. Je moet zeker wachten tot je boven de 175 a 180 zit qua lengte.
Ik weet niet hoe je vriend gebouwd is, hoe lang hij is of hoe oud, maar dat zegt eigenlijk niets over jou. Ik had hier broers trainen: de een werd er snel breed en gespierd van, de andere bleef smal, ondanks de toegenomen spiermassa. Dus zelfs tussen broers zitten vaak enorme verschillen. Je hebt nu eenmaal krachtsporters en hardlopers: brede en smalle mensen, om het maar simpel te stellen.
Extra eiwitten KUNNEN wel enig soelaas bieden, maar verwacht er in ieder geval geen wonderen van! Ook op rustdagen moet je zorgen voor extra eiwitten, omdat je spieren tot wel twee dagen reageren op de trainingen. Goede eiwitten zitten in kip, vis en rundvlees. Varkensvlees zou ik links laten liggen. Je kunt ook eiwitshakes maken, tot drie per dag. Die kun je kopen als poeder bij de meeste sportscholen. Of via mijn website bij MDY.

Je vraagt om een schema. Hier is er een:

Let erop dat je de oefeningen steeds zorgvuldig uitvoert: dit voorkomt blessures! Een begeleider is hier echt een must: die kan zien of je de oefeningen ook echt correct uitvoert. Vanaf deze plaats is dat onmogelijk.

Voer de oefeningen steeds in 3 setjes van 10 herhalingen uit. En voer de oefeningen langzaam uit: dan blijven je spieren langer op spanning staan.

Doe per training 4 van de 6 groepen en verdeel dat over elke training als volgt:
Dag 1:
Borst
Schouders
Biceps
Benen

Dag 2:
Schouders
Triceps
Rug
Benen

Dag 3:
Borst
Triceps
Rug
Biceps

Doe voor de borst 4 oefeningen, schouders 3, biceps 3, triceps 3, rug 4 en benen 4.
Laat altijd 1 dag vrij tussen 2 trainingsdagen, dus niet 2 dagen achter elkaar.
Train zorgvuldig: slordig trainen verhoogt de kans op blessures!

Gebruik voor de platte bankdrukken 30 kilo, schuine bank 20 en pec deck maximaal 40 kilo.
Voor de schouders: nekdrukken en upright row maximaal 15, lateral en front raises maximaal 5 kilo.
Rug maximaal 30 kilo.
Biceps en triceps maximaal 15.

Benen: buigen met 15, strekken met 20 kilo maximaal. Kniebuigen met maximaal 20 kilo op je schouders.

LET WEL: dit zijn maximale gewichten! Het wil niet zeggen dat je daar direct mee moet beginnen! Bouw het rustig op tot aan deze geadviseerde gewichten!

Ik heb ook even opgezocht wat ik bij je andere vraag, over je toestel, heb geantwoord en zet dat hieronder neer.

"Als het het apparaat is wat ik voor ogen heb, dan zit daar ook een installatie aan met een kabel die je naar beneden kunt trekken. Dit is een "latpulley". Daar hoort een lange buis bij die in het midden een ophangpunt heeft. Hiermee kun je zowel je triceps als je rug trainen.
Triceps:
Hang er ongeveer 10 kilo aan. Ga erop ruim een halve meter vanaf staan, pak de buis op 50 centimeter breedte vast. Breng nu je ellebogen in de zij. Je ellebogen staan nu in een hoek. Strek je armen waardoor je handen naar beneden gaan en tegen je bovenbenen aankomen. HOUDT DE BOVENARMEN STIL! Laat je handen weer rustig omhoogkomen en let er op dat je bovenarmen NIET BEWEGEN. Doe dit 3 X 8 keer.
Rug:
Ga onder de kabel zitten (op een bankje of op je knieŰn), pak de buis zo breed mogelijk vast en trek de buis in je nek. Doe dit 3 X 8 keer.
Ga vervolgens een meter naar achteren, pak de buis op dezelfde wijze vast en trek die naar je toe. De buis zal vanzelf op je borst terechtkomen. Doe dit ook 3 X 8 keer.
Blijf zo zitten, pak de buis nu smal vast, maar nu onderhands, en trek de buis weer naar je toe. Ook nu moet debuis naar je borst toe gaan. Ook 3 X 8 keer.

Ik zie ook dat er een "pec-deck" op zit: hiermee kun je de eerder beschreven "flyes" vervangen. Ga zitten zodat je met beide onderarmen omhoog de beide kussens helemaal raakt. Beweeg de armen nu naar elkaar toe. Daarbij moeten de onderarmen steeds in aanraking blijven met de kussens!

Dan het benenbankje.
Als je de voorkant van je bovenbenen wilt doen, ga dan zitten met je knieholtes tegen de rand van het bankje aan. Doe er om te beginnen 10 kilo aan. Beweeg je onderbenen nu omhoog ,et je voeten achter de onderste rol gehaakt. Vervolgens doe je de helft van het gewicht, dus ongeveer 5 kilo, en ga je op je buik liggen met je knieŰn tegen de rand van de bank aan en je benen onder de bovenste rol. Doe beide oefeningen weer 3 X 8 keer.

We hebben nu nog twee groepen niet gehad: schouders en biceps.

Schouders:
zet de standaard voor de halterstan zo hoog mogelijk en leg daar de stang met voorlopig geen extra gewicht op. Je kunt hier ook twee handhalters voor gebruiken, van 3 a 4 kilo. Ga op het bankje zitten, leg de stang in je nek of houdt de handhaltersomhoog naast je schouders. Beweeg nu je armen omhoog. Met de stang gaat het vanzelf goed. Met de handhalters moet je opletten dat je handen tijdens de hele beweging precies boven je ellebogen blijven. Zo laat je je schouders het werk doen en niet je triceps.
Een andere oefening, de lastigste die er is, is "lateral raises". Pak twee lichte(!) handhalters. Ga staan, liefst voor een spiegel (een spiegel is altijd handig!) en buig je armen tot je ellebogen een hoek van 100░ maken. Beweeg de gebogen armen nu zijwaarts omhoog, MAAR ZORG DAT JE HANDEN STEEDS IETS ONDER JE ELLEBOGEN BLIJVEN. Dit is in het begin nogal moeilijk, vandaar die spiegel om jezelf te controleren.
De bedoeling van deze oefening is omde buitenkant van je schouders te laten werken. Komen je handen hoger dan je ellebogen, dan pak je de voorkant van je schouders, en die heb je al met de vorige oefening gedaan. Teruf rustig laten zakken en eindig met het beginpunt van de oefening. Doe deze oefeningen allebei 3 X 8 keer.

Biceps:
Ga staan met in elke hand een handhalter van 4 a 5 kilo (om te beginnen). Laat je armen langs je lichaam hangen. Beweeg nu beide gewichten omhoog door je armen te buigen. Buig je armen tot de gewichten helemaal bovenaan zijn.
Later kun je deze beweging opsplitsen in twee delen: eerste deel is de beweging van onderaan tot halverwege, het tweede deel van halverwege tot bovenaan.
Verder kun je ook gebruik maken van de schuine bank: ga zitten, laat je armen ook nu naar beneden hangen. Voor je gevoel hangen ze naar achteren, maar dat is ook de bedoeling. Doe dezelfde oefening als boven, maar zorg er nu voor dat je bovenarmen recht naar beneden blijven wijzen! Hiermee pak je de biceps op grotere lengte en het maakt de oefening lekker pittig.
Nog een: ga op een bankje zitten. Neem ÚÚn handhalter. (Als je links bent begin je rechts, en andersom.) Zet je vrije hand op je knie (je benen staan uit elkaar) met de vingers aan de binnenkant zodat je elleboog naar buiten wijst. Zet de elleboog van de arm die je gaat trainen tegen de binnenkant van de andere knie en maak de beweging die je van hierboven kent. Begin altijd met de zwakste kant, die uiteindelijk bepaalt hoeveel herhalingen je doet.

Je hebt nu oefeningen voor alle spieren en spiergroepen.
Doe het rustig aan en forceer niets en doe de oefening heel zorgvuldig: dat voorkomt blessures. Zeker met jouw lichaamsbouw is dit belangrijk: forceren betekent namelijk ook meer energie gebruiken dan nodig is, en jij moet zuinig zijn met energie. Die moet je overhouden om van te groeien.
Veel succes en als je nog vragen hebt dan hoor ik ze graag!"


Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Fitness:
Afvallen
Gewichtstraining & Bodybuilding
Personal Training
Pilates MethodeGerelateerde vragen aan Vragen over hoe ik echt wat breder kan worden.:

Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Woonland Belgie ww uitkering Nederland.
      [Gesteld in Europees recht]
2011-01-27 12:25:31
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55

Gemiddelde score Fitness: 5.7 (20x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+