Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Woningen » Vereniging Van Eigenaren
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Vereniging van Eigenaren en krijg online een antwoord van de specialist in Vereniging van Eigenaren

Zelf een vraag over Vereniging van Eigenaren? Klik hier.
Meer vragen over Vereniging van Eigenaren.

Beheerder worden?

De rubriek Vereniging van Eigenaren heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Vereniging van Eigenaren Klik hier.

RSS over Vereniging van EigenarenVragen over Vereniging van Eigenaren via RSS. Klik hier.
RSS over Vereniging van Eigenaren op jouw website?Vragen over Vereniging van Eigenaren op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Vereniging van EigenarenVragen over Vereniging van Eigenaren via E-mail. Klik hier.

stemming uniform 1 tegenstem

[Gesteld op: 12-02-2009]

Toelichting:
De aanvraag voor een dak doorvoer voor een openhaard is geweigerd. Dit is conform een artikel uit het vve regelement. Hierin staat de eigenaar is niet bevoegd, behoudens schriftelijke toestemming van de vereniging en tenzij deze uniform is, enige bouwkundige aanpassingen te (laten) doen aan het gebouw die van invloed kan zijn op de gemeenschappelijke eigendom of die afbreuk kan doen aan het totale aanzien van het gebouw. Te denken valt daarbij onder meer, maar niet uitsluitend, aan het plaatsen van ventilatie of airconditioning, het plaatsen van afvoeren voor lucht en/of openhaarden, het plaatsen van extra lichtbronnen e.d. De stemming is dat er 1 tegenstemmer is en de rest is akkoord. Nu is de beslissing dat er geen goedkeuring is vanuit de vve. Is er een mogelijkheid om als nog deze uitspraak aan te vechten, omdat bij de bouw wel een openhaard mogelijk was en het bij het naast gelegen complex van een andere vve er wel doorvoeren zijn geplaatst voor gashaarden en openhaarden.
Was is de betekenis van uniform? moet iedereen het er wel mee eens zijn? Wij vernemen graag uw reactie en mogelijkheden.
Antwoord:

Geachte heer, mevrouw,

Even kort door de bocht, uniform is niet het zelfde als unaniem.

Het uniform zijn aan een aanvraag heeft betrekking op het beoordelen van gelijkwaardige aanvragen op dezelfde wijze. Bijvoorbeeld: uw buurman (binnen uw vve) met exact hetzelfde bouwkundige appartement krijgt toestemming 'iets' te wijzigen, dan heeft u hetzelfde recht, geldt dat ook voor u.

Unaniem betekent wat hier kennelijk gebeurd is: er mag geen enkele tegenstem zijn om iets goed te keuren. Dat lijkt hier niet relevant te zijn.

Uw splitsingsakte geeft een aantal stemmen aan iedere appartementseigenaar. In deze akte staat ook vermeld welke 'meerderheid van stemmen' voor welke beslissingen gelden. Uw huishoudelijk reglement kan hierop aanvullingen geven maar geen wijzigingen.

In dit geval is deze weging dus doorslaggevend bij het bepalen of een aanvraag gehonoreerd moet worden. En dus ook of het genomen besluit deze aanvraag niet te honoreren geldig is.

Over uw mogelijkheden: In een volgende ALV het besluit terugdraaien of nietig verklaren.

Is dit antwoord op uw vraag?

Met vriendelijke groet, Reinald Don

 
Reactie vraagsteller:
Teneerste hartelijk dank voor uw reactie, op basis hiervan zijn wij verder gaan spitten. Helaas lopen wij tegen een muur op van tegenwerking. Het bestuur geeft aan dat er bij schriftelijke stemming 100% goedkeuring van de VVE nodig is. Bij stemming tijdens de vergadering is meer dan helft van de stemmen noodzakelijk. Tevens geeft het bestuur nu aan dat mensen zich niet realiseren dat anderen ook een openhaard kunnen plaatsen als er een goedkeuring zou zijn gegeven. Volgens het bestuur is men zich daar niet van bewust en zal dit worden aangeven bij de vergadering, wat zal leiden dat er weer een meerdergheid tegen zal zijn. Wat wij niet kunnen rijmen is dat een optie bij bouw, niet als president tot plaatsen kan worden gezien, dat het plaatsen aan regels gebonden is logisch. Het bestuur heeft de stemming schriftelijk laten plaatsvinden en wil niet melden wie er tegen is (zodat wij in contact kunnen treden omtrent de reden). In de acte van splitsing is niets opgenomen voor welke items een bepaalde stemverhouding benodigd is. Tevens hebben wij uit een vve modelregelement van internet de regeling vernomen dat er bij schriftelijke stemming 100% van de stemmen noodzakelijk zijn, wij hebben zelf niet deze stukken ontvangen.
Wij horen nog graag van u> Alvast bedankt.
 
Antwoord Beheerder:
Op basis van wat u schrijft lijkt het me redelijk dat het bestuur aantoont wat het stemgedrag is, immers op een eigenaarsvergadering is dit ook niet anoniem?
Als een gewone meerderheid in een eigenaarsvergadering voldoende is om een voorstel geaccepteerd te krijgen kunt u ook verzoeken dit punt op de eerstkomende agenda te plaatsen en het op stemming aan te laten komen. De tussentijd kunt u gebruiken om uw mede-eigenaars voor te lichten en hopelijk voor uw standpunt te winnen.

Succes! Reinald Don
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan stemming uniform 1 tegenstem:

geldt het recht van voorkoop bij bouwgrond
      [Gesteld in Notaris-Belgie]
2008-09-29 18:37:27
Toestemming nodig?
      [Gesteld in Gezondheidsrecht]
2009-06-05 06:33:00
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08

Gemiddelde score Vereniging van Eigenaren: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+