Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Geestelijke Gezondheid » Psychologie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Psychologie en krijg online een antwoord van de specialist in Psychologie

Zelf een vraag over Psychologie? Klik hier.
Meer vragen over Psychologie.
De huidige beheerder van de rubriek Psychologie:
Naam: DEVOTAS
Bedrijf: Devotas
Reactiesnelheid: 25 uur
Waardering: 7.5 (van max. 10)
Meer informatie over DEVOTAS vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over PsychologieVragen over Psychologie via RSS. Klik hier.
RSS over Psychologie op jouw website?Vragen over Psychologie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over PsychologieVragen over Psychologie via E-mail. Klik hier.

oudst zoon bang voor puppy

[Gesteld op: 12-02-2009]

Toelichting:
sinds 3 weken hebben we een puppy maar mn oudste zoon van 8 is bang, dit komt mede doordat de puppy speels bijt .
we heebn al gezegd dat ie rustig moet lopen en niet bang moet zijn .
t wordt wel iets minder maar de angst is nog niety over.
toen we bij de fokker van de pup zijn geweest hebben we niet veel gemerkt van de angst , hij heeft ook niet gezegd dat ie geen hond wilde

Wel is hij vroeger als baby door toen de hond die we hadden in zn capuchon gebeten, die hond was al niet betrouwbaar dus die heebn we toen weg gedaan .
dit weet mn oudste zoon alleen dor dat hij daarom vroeg en dan zei hij ik wil Bella weer terug, ik zei dan dat kan niet want hij is nu al oud en misschien al dood?
en we kunne hem niet terughalen?
enfin wat ik ook nog moet vermelden is dat mn oudste zoon adhd heeft.
maar als ik vraag of de hond weg moet nee zegt ie dan niet doen .

ik hoop dat u me kunt helpen , want het is zo vermoeiend
Antwoord:
Hallo,
Wat u beschrijft gebeurt misschien veel vaker dan u denkt en, mits er niet goed mee wordt omgegaan, een heel vervelend probleem.

Er zijn een aantal dingen die u kunt doen. Allereerst adviseer ik u om een puppycursus te gaan doen en uw zoontje mee te nemen naar de lessen en te betrekken bij het oefenen tussen de lessen door. Dit versterkt de band tussen uw zoontje en het hondje en het hondje leert dat hij ook naar uw zoontje moet luisteren.

Jonge honden en pups zijn nog volop bezig hun grenzen te verkennen. Het opspringen zien wij vaak als speelsheid, maar in feite test de pup hoever hij/zij kan gaan, waar zijn plekje in de rangorde is zeg maar. Het speels bijten valt hier ook onder. U kunt uw zoontje leren met een blikje muntjes te rammelen als de pup weer een speelbijt poging doet, grote kans dat het hondje dan een beetje schrikt en vergeet om door te gaan met speelbijten. Zo geeft u uw zoontje een middel om zelf de touwtjes in handen te nemen.

Betrek uw zoontje zoveel mogelijk bij het wandelen met het hondje, en bij het eten geven. Leer hem dat hij altijd rustig moet zijn als hij in de buurt van het hondje is. Rechtop lopen, je groot maken, zo leert het hondje dat uw zoontje hoger in rang staat. En het is voor uw zoontje weer een stabiel patroon in de dag, ik neem aan dat hij gezien zijn adhd een strikt dagprogramma heeft.

Zeggen dat hij niet bang hoeft te zijn helpt meestal niet, want uw zoontje is wel bang. Vraag hem liever waar hij bang voor is en bedenk dan samen een oplossing. Leg hem ook uit dat het hondje als het wat ouder is een stuk rustiger zal worden en niet meer speelbeetjes zal uitdelen. Het is belangrijk dat uw zoontje niet te druk met het hondje speelt, want dat triggert de pup om tot actie over te gaan. En als het hondje druk is dan is het het allerbeste dat iedereen het hondje negeert. Dus draai u om en doe net alsof het hondje er niet is. Dit kan uw zoontje ook doen, samen met u. Maak er tussen u en uw zoontje een spelletje van. Bijvoorbeeld het spelletje: we doen net alsof we geen stoute pup hebben...

Laat uw zoontje nooit alleen met de hond en waak erover dat uw zoontje de hond niet te druk benadert. Dat is wel wat lastiger bij een kind met adhd, maar het is ook een uitdaging om ervoor te zorgen dat uw zoontje rust krijgt in zijn contact met de hond.

Bedenk ook dat alles nog nieuw is voor zowel uw zoontje als voor de pup. De pup is nog speels en jong en de wereld is nog een groot feest. Blijf altijd rustig, hoe onstuimig het pupje ook kan zijn. Zorg ervoor dat de pup niet op de bank mag, niet op bed of op andere hogere delen in huis, dit heeft met de rangorde te maken: u bent de hoogste in rangorde, de pup mag niet op dezelfde hoogte zijn als de ranghoogste. Laat de pup pas eten nadat u heeft gegeten en de laat de hond niet bij de tafel als u met uw gezin aan de maaltijd zit.

U kunt de pup het commando "los" gaan leren. Dat doet u als volgt: pak een balletje of een ander speeltje en geef het aan de pup. In uw andere hand heeft u een koekje of iets anders wat de pup lekker vindt. Leg uw hand op de bal/het speeltje (niet trekken) en zeg: "los". Dat doet de pup natuurlijk niet, maar nu laat u het koekje zien, de kans is erg groot dat de pup de bal/het speeltje loslaat om zijn beloning te ontvangen, zodra de pup loslaat herhaalt u "los" en prijst u de pup uitbundig en geeft de pup natuurlijk zijn belonging. Als de pup niet loslaat negeert u, zeker nooit gaan trekken. Het belang van het commando "los" is dat u dit ook kunt gebruiken als de pup wil "speelbijten". Zodra de tandjes tevoorschijn komen herhaalt u het commando los en beloont. Dat kan uw zoontje ook samen met u doen. Doe nooit trekspelletjes!!!

Ik weet zeker dat het goedkomt! Uw zoontje kan zijn angst overwinnen door mede baasje van de hond te worden. Daarom richt ik het advies vooral op de opvoeding van de hond, waar u uw zoontje volledig bij kunt betrekken. Een puppycursus is het allerbelangrijkste middel. Uw zoontje leert dan niet bang te zijn voor het hondje omdat hij middelen heeft om het hondje te leren dat bijten niet mag. Ook niet als het speels bedoeld is.

Ik hoop dat u hier wat aan heeft, mocht u nog aanvullende vragen hebben reageer dan gerust of stel een nieuwe vraag (refereer dan aan dit eerdere bericht)!

Vriendelijke groet,
Anja


Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Psychologie:
Kinderpsychologie


Gerelateerde vragen aan oudst zoon bang voor puppy:

In hoeverre ben ik verantwoordelijk voor mijn kind
      [Gesteld in Rechtshulp-Noord Brabant]
2008-09-05 13:22:36
Mag mijn zoon (12jr) beslissen bij wie die woont?
      [Gesteld in Familierecht]
2009-05-07 22:20:40
hoe verwerk ik dit zelf ?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-10-04 21:04:33
wat moet ik doen ?
      [Gesteld in Familierecht]
2010-02-04 11:31:56
vader laat zoon van 14 aan zijn lot over
      [Gesteld in Jeugdzorg]
2012-09-09 08:51:25

Gemiddelde score Psychologie: 7.8 (83x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258136
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+