Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Geestelijke Gezondheid » Psychologie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Psychologie en krijg online een antwoord van de specialist in Psychologie

Zelf een vraag over Psychologie? Klik hier.
Meer vragen over Psychologie.
De huidige beheerder van de rubriek Psychologie:
Naam: DEVOTAS
Bedrijf: Devotas
Reactiesnelheid: 25 uur
Waardering: 7.5 (van max. 10)
Meer informatie over DEVOTAS vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over PsychologieVragen over Psychologie via RSS. Klik hier.
RSS over Psychologie op jouw website?Vragen over Psychologie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over PsychologieVragen over Psychologie via E-mail. Klik hier.

wat is wijsheid??(2)

[Gesteld op: 11-02-2009]

Toelichting:
Bedankt voor uw zeer snelle antwoord, dit doet mij goed.

Ik heb een onderzoek gehad bij een psy van 567 vragen, volgens mij de MMPI :zeer uitgebreide persoonlijkheidsvragenlijst.

Wat hieruit is gekomen zo even uit mn hoofd is agorafobie, ouder- kindprobleem en nog 2, welke dan moet ik thuis even kijken. Ik ben 2 jaar onder behandeling bij een psy en we hebben alleen cgt behandeld. Dit was een sessie van 18 weken lang gericht op het nee durven zeggen en je denkwijze veranderen hoe mensen over je denken. Nee durfde ik al te zeggen en de denkwijze kon ik zelf ook op komen dat het allemaal niet zo erg is wat er gebeurd. Ik sta al reeds een jaar in de ziektewet en ben al 100% aan het werk maar omdat ik mijn oorspronkelijke functie niet kan uitvoeren zit ik nog in de zw totdat ik dat wel kan(en hoop snel). Ik ga ook in loon achteruit en baal daar enorm van omdat dat nieuwe problemen kan geven financieel maar daar ben ik al mee bezig. Ik ben bezig om mijn jeugd kort samengevat in een word bestand te zetten voor zover ik mij de dingen kan herinneren. Indien u dat zou willen zien om beter tot een mening te komen dan kunt u mij mailen op fizzybubblech@live.nl. Misschien zijn het verdrongen herinneringen want ik voel me vaak ook nog een kind wat tussen de grote mensen loopt en ben intussen al 25 jaar.

Wat ik ook vaak merk is dat erge gebeurtenissen als overlijden, ongevallen en het gevoel van een ander mij niets doen, ik blijf er nuchter in. Daarbij heeft mijn biologische moeder mij ook afgestoten 2 jaar geleden om een bepaalde reden die ik hier niet kan vermelden maar wel in het bestand ivm herkenning en heeft mijn vader in de periode dat ik mij zo moest inzetten een zware hartoperatie gehad waarbij hij op het randje van de dood gelegen heeft. In de tussentijd maar doorgaan en doen alsof er niets is en dit een beetje ook zo voelen. Ik hou mezelf een beetje groot maar eigenlijk meer voor de gek. Zo erg dat ik erin geloof. Bij erge gebeurtenissen is het voor mij van "ok klaar en we gaan weer door". Nu voel ik me redelijk zoals vermeld in vorige mail. Kunt u mij advies geven? Een paar situaties waarin de problematiek opkomt en hoe ik dan denk:

Praten
niet helder denken
belangrijke dingen weten en toch alles uitstellen
motor rijden en dan met name tunnels en files. auto geen last.
openbare gelegenheden
dingen niet begrijpen als er wat gezegd wordt, wel horen, niet begrijpen
zelfs bij mn ouders heb ik het dat ik me anders voordoe dan wie ik ben!
Antwoord:
Hoi,

Ik blijf een sterk vermoeden houden dat je een post traumatisch stress syndroom/PTSS hebt. Weet jij of je tijdens je onderzoek ook een DSM-IV onderzoek hebt gehad? Dit is een onderzoek dat zich specifiek richt om PTSS te diagnostiseren. Hieronder plak ik een link met de DSM-IV criteria, lees dat met aandacht door en ga na bij jezelf of je je hierin herkent. Ik zou dat graag terug horen van je of het verhaal daar je aanspreekt, of dat op jou van toepassing kan zijn.

http://www.platovisit.com/posttrauma/dsm.htm

Als je je hierin herkent adviseer ik je echt met klem om weer contact op te nemen met de psycholoog en/of de instelling waar deze psycholoog werkzaam is en te vragen om psychologisch naar PTSS waarbij ook wordt onderzocht of je mogelijk dissociatieve klachten hebt. Ik denk namelijk van wel, omdat je bijv. schrijft dat je dingen wel hoort maar niet begrijpt/het dringt niet tot je door. Je voelt je afwezig, geen deel van de wereld, alsof je je in een mist bevindt zeg maar. Het past ook bij het verdringen van herinneringen en je op volwassen leeftijd vaak nog een kind tussen de volwassenen voelen.

Zo te horen heeft de psycholoog waar je CGT hebt gehad de plank enigszins misgeslagen of was jij zelf niet duidelijk? Heb je aangegeven dat je de dingen waar het in therapie over ging niet echt nodig had voor jouw gevoel? Het is natuurlijk wel belangrijk om duidelijk te zijn tegenover je therapeut(e). Dat kan soms eng zijn en confronterend, maar je bent er bij gebaat dat je de juiste hulp krijgt, alleen dan kun je verder met je leven en je weer een beetje gelukkig voelen.

Ik dank je voor je vertrouwen wat betreft het document over je verleden, maar ik denk dat het beter is om dit te delen met je therapeut/psycholoog. Die kan er ook daadwerkelijk iets mee.

Ik hoop dat je de moed bij elkaar kunt verzamelen om je opnieuw te laten onderzoeken maar dan gericht op PTSS. Het is belangrijk dat je de juiste hulp krijgt! Die verdien je, dat ben je helemaal waard. Jij hebt ook recht op een gelukkig leven zonder de balast van vroeger! Ik wil je daar heel veel succes bij toewensen. En veel kracht, die heb je nodig, maar heb je ook in je, dat weet ik zeker. Je kunt het!


Vriendelijke groet,
Anja

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Psychologie:
Kinderpsychologie


Gerelateerde vragen aan wat is wijsheid??(2):

wie was ik in mijn vorige leven?
      [Gesteld in Vorige Levens]
2013-07-22 16:46:31
Droom over witte uil en havik
      [Gesteld in Dromen]
2009-10-28 17:50:47
pensioen tijdens wsnp
      [Gesteld in WSNP]
2011-09-12 15:52:37
Droom nieuwe auto
      [Gesteld in Droomuitleg]
2012-01-30 12:03:41
Vraag dansles
      [Gesteld in Midden- & Kleinbedrijf]
2018-05-30 15:29:54

Gemiddelde score Psychologie: 7.8 (83x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+