Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Borderline
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Borderline en krijg online een antwoord van de specialist in Borderline

Zelf een vraag over Borderline? Klik hier.
Meer vragen over Borderline.
De huidige beheerder van de rubriek Borderline:
Naam: L.Koppenol
Bedrijf: Geen
Reactiesnelheid: 3 uur
Waardering: 4.0 (van max. 10)
Meer informatie over L.Koppenol vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BorderlineVragen over Borderline via RSS. Klik hier.
RSS over Borderline op jouw website?Vragen over Borderline op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BorderlineVragen over Borderline via E-mail. Klik hier.

weglopen

[Gesteld op: 10-02-2009]

Toelichting:
Bedankt alvast. Hij is dus 30 en woont bij zijn oma die alles betaalt en doet. Hij zit aan de dop. Hij werkt eens twee weken en stopt er mee enzo.altijd veel weglopen bij ruzies en terugkomen.Vandaar ook samen gaan wonen met een vriend van mij die ik al van kleinsaf ken, en hij er bij.Gewoon om de simpele reden, als hij weer eens wegloopt dan zit ik daar zelf met de huur enzo.Hij een betaalde een stukje ermee in. het eten,kleren,boeken,. al de rest betaalde ik. Zelf lag hij in bed en zocht werk. Als ik thuis kwam had hij al heel de dag lopen twijfelen over vanalles en commentaar op vanalles.En dat is pijnlijk. je doet je best en krijgt kritiek op alles. veelal voelde hij niets,voelde geen liefde. En als ik dan ween is het erger.Hij neemt 2m serdolect en antidepressiva.Sindsdien is hij no apathischer gewoon.Hij is rustiger en heeft minder achterdocht maar van empathie,liefde voelen is er niet veel meer te bespeuren.Mijn opa Lag op sterven en hij is 1u30 bezig over werk en de maatschappij en geen 1x vraagt hij hoe het is met mij.De dag na zijn overlijden werd hij kwaad omdat ik volgens hem teveel met de begrafenis bezig wasipv goede momenten.per sms heeft hij het gedaan gemaakt.Hij heeft nog vlug zonder dat ik het wist mijn wagen gebruikt voor zijn spullen weg te brengen.want ik zat op mijn werk.Ik de kop ervan in.Dag erna smst hij: ik wil alles doen omt goe temaken.En de dag er weer achter kan ik weer ontploffen.Nu zijn er twee weken gepasseerd, niets gehoord,zelfs niet hoe het gaat met mij.Gisteren is hij dan blijkbaar gekomen(ik was niet thuis.) Om nog materiaal van hem.Hij heeft weer niet alles mee. Het is de eerste keer in 4mnd samenwonen dat hij uitmaakt. Het langste was eens een half jaar. Toen heb ik hem de spiegel voorgehouden en hij begreep het, maar na tijd is dat weer weg.Zou hij nog terugkomen? ??Of zou het dit keer menens zijn???Want het kan hem precies niets schelen.Hij kan de wereld aan alleen.
Antwoord:

Ik zal eerlijk antwoorden wat ik ervan denk. En wat iik vind gelet op uw eigen opmerkingen.

In de eerste plaats, waar bent u bang voor, dat de persoon niet meer -terugkomt-

Dat betekent namelijk dit. Dat u zelf een probleem hebt in die zin. Begrijpt u dit of niet? Als dat zo zou zijn zou ik zeggen vraag toch ook als omstander hulp hoe daarmee om te gaan met dat gevoel. Vele omstanders hebben dat overigens ook ouders van borderliners die ineens dan maar zouden moeten slikken dat hun dochter (of zoon) die ineens vertrekt zonder reden c.q. uitleg en geen enkele verantwoording of wat dan ook neemt over het eigen handelen en wandelen,

en daarna totaal maar geen kontakt meer opneemt als kind van. Dat is niet alleen vreemd, nee het is letterlijk afwijkend gedrag.

Kenmerkend voor borderliners ook. In een impuls dan maar dat gaan doen, zonder enige notie of empathie voor een andermans gevolgen.

Waarom maakt u zich nu nog druk om zo'n persoon? Dat zegt u namelijk niet. U draait er omheen? Klopt dat?

Doe dat eens niet, dat is niet verstandig. U bent er zelf niet mee gebaat als u op eieren loopt. En ik kan het weten.

Als gedupeerde partner van iemand die ook binnen een tel maar vertrok met kind en al zonder wat te zeggen en daarna de messen in de rug steekt van mij en anderen onterecht op grond van verzinsels letterlijk. En als daarin mensen dan -gaan meedoen- in die verhalen, die opgediste onzin , de ouders van zulke mensen bijvoorbeeld, dan hou je zo'n mens ziek en afwijkend want de volgende slachtoffers om, het zo te noemen trappen er dan weer in. Je zou ook kunnen zeggen omdat de eigen familie in die gevallen al niks zegt tegen personen die ze als relatie hebben of krijgen.

Met andere woorden geen geheimpjes erop na houden ook niet als omstanders.

Anders neem je gedrag over. En sta je zelf niet meer nuchter op de benen.

Met andere woorden stop met het voeden van dit soort gedachten ook. Indien mogelijk.

In een of ander boekwerk wordt het voorgesteld als -sponzen en spiegelen- Je hebt mensen die alles ahw -opzuigen- en je hebt anderen die de spiegel ervoor zetten. De middenweg is er ook al zeggen ze van wel. Niet.

Deze mensen dat vertelde ik al en lees het dan op Trimbos, of onderzoeken bpdcentral.com ook van deskundigen ook, -genezen niet of nauwlijks- dat is een fabel gebleken.

Er stond een keer zo'n stuk in de krant. Terwijl tegelijkertijd gezegd wordt door deskundigen ook dat het een van de ergste stoornissen is.

Tegenstrijdig. Daar schiet niemand iets mee op. Helemaal de omstanders al niet en andere gedupeerden. Want die zijn er al dan.

Afstand nemen. Punt.

 

Beantwoord door:
L.Koppenol
profielpagina


Gerelateerde vragen aan weglopen:

Had mijn ex borderline(trekken)?
      [Gesteld in Borderline]
2011-11-01 14:56:56
Waar moet ik heen?
      [Gesteld in Weglopen]
2007-05-19 12:43:46
weglopen van honden iedere keer weer.
      [Gesteld in Hondengedrag]
2012-02-18 21:17:31
Vraag over de zedenpolitie, en mijn rechten?
      [Gesteld in Prostitutie]
2013-05-16 01:25:50
Vraag over de zedenpolitie, en mijn rechten?
      [Gesteld in Prostitutie]
2013-05-16 01:25:59

Gemiddelde score Borderline: 3.7 (637x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+