Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Borderline
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Borderline en krijg online een antwoord van de specialist in Borderline

Zelf een vraag over Borderline? Klik hier.
Meer vragen over Borderline.
De huidige beheerder van de rubriek Borderline:
Naam: L.Koppenol
Bedrijf: Geen
Reactiesnelheid: 3 uur
Waardering: 4.0 (van max. 10)
Meer informatie over L.Koppenol vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BorderlineVragen over Borderline via RSS. Klik hier.
RSS over Borderline op jouw website?Vragen over Borderline op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BorderlineVragen over Borderline via E-mail. Klik hier.

Extremen

[Gesteld op: 09-02-2009]

Toelichting:
Beste, bedankt voor de uitleg ivm met mijn vriend die me telkens achterlaat en dan na maanden terugkeert. De ene dokter stelt diagnose borderline.De ander schizo-affectief. En die waar hij nu bij zit beide. Het overlapt. Hij heeft me dus laten zitten nu net na een pijnlijk overlijden voor mij, vind ik wel onrespectvol. Hij laat niets meer weten en laat me weer in het ongewisse. Wanneer is de volgende keer dat hij terug met hangende pootjes komt? En moet ik hem dan terug vergeven en geloven in zijn "spijt" die na tijd met 99% toch weer overgaat in dezelfde frustraties en apathie tov mijn gevoelens. Loopt al drie jaar zo. Nu is hij naar mijn huis gekomen waar ik samenwoonde met hem en een vriend. Hij vroeg aan die vriend of ik thuis was, Ik was dus niet thuis. En hij kwam de rest van zijn spullen halen. Weer heeft hij zijn spullen niet allemaal mee. Het is enorm pijnlijk voor mij dat hij me eerst laat vallen, dan hoopvolle smsen stuurt, dan weer laat vallen,dan twee weken niets laat horen en dan plots naar hier komt om zijn andere spullen te komen halen..Dat is precies nog eens een steekje meer in mijn hart.nu zie ik dat er nog spullen liggen. Is dat bewust dan dat hij dit laat liggen?? Hij vraagt zelfs niet eens hoe het gaat met mij nu, ik heb pijn ervan na 3jaar energie steken en dit terug te krijgen. precies of het hem allemaal niets kan schelen en overtuigd is de wereld alleen aan te kunnen, terwijl hij eigenlijk niets heeft die van zichzelf is en verwend wordt door zijn grootmoeder.Zou het kunnen dat hij terug zoals anders binnen maanden het terug inziet en terug contact opneemt?? En wat moet ik dan doen? En kan het bewust zijn dat hij spullen laat liggen. hij kwam nu al de tweede keer en weeral laat hij spullen liggen. of neemt hij iets mee van mij vb een boek.
Antwoord:

Zal proberen het antwoord kort te houden.

Een goed boek voor -omstanders- in de ruimste zin is de Ned.Vertaling van Stop Walking on Eggshells, en de Ned.Titel is -Leven met een borderliner-

Het gaat erom hoe u als omstander denk ik ermee omgaat. Als u wilt dat u letterlijk gebruikt wordt voor de zoveelste keer zou ik zeggen ga in therapie zelf. Dat klinkt wellicht vreemd voor u dit antwoord, doch daaruit blijkt dat u uw eigen grenzen laat overschrijden. Een borderliner -rijdt tegen een paal aan en zegt tegen een ander jij had die paal daar niet neer moeten laten zetten of moeten zorgen dat die paal er niet stond-

Misschien verduidelijkt dat iets. Deze mensen en dat geloofde ik vroeger ook niet hebben geen -empathisch vermogen- zoals deskundigen wel zeggen. Dat denkt u alleen dat dat niet zou bestaan. Het lijkt ongelooflijk immers dat zulke mensen er zouden zijn? Omdat je het dikwijls niet ziet aan de buitenkant en het konstant wisselt.

Zoals gezegd. De enige manier waarop die mensen verbeteren zouden kunnen is (verplichte) therapie en deskundigen zeggen langdurig bij een erge gradatie.

Hetgeen u omschrijft zijn gewoonweg de -kenmerken- In feite weet u niet eens dat u bij wijze van spreken wordt -bedrogen- en ook al is dat zo tref ik ook vele omstanders die -ook al zien ze het voor zich gebeuren- het nog niet wensen aan te nemen. Tja. Dan wordt het een moeilijke nog moeilijkere zaak. Ik geef nog een voorbeeld.

Als een omstander wat ik heb gehoord ik zat erbij zegt: -Ik moest op mijn vrouw gaan zitten met borderline anders had ze me letterlijk aangevallen met allerhande dingen en messen of dergelijke- en een deskundige zegt dan dat dat niet te accepteren valt, omdat het niet over zal gaan uit zichzelf. Dan is het antwoord

-Ja maar ik hou toch wel van die persoon- Nou neem maar van me aan je houdt er niet van -je denkt het alleen- plus dat iin principe het persoon gewoonweg denkt dat het de volgende keer weer zal worden geaccepteerd en dus gewoonweg doorgaat met gedrag en handel en wandel.

Als zo'n persoon denkt ongestraft iedere keer maar terug te kunnen komen ondanks wat ze anderen aandoen, (lees gebruiken) dan is het gewoonweg bevestigen door omstanders waardoor de persoon helemaal al niet zal kunnen beteren ook.

Tot zover. Met andere woorden het antwoord kunt u denk ik wel opmaken hieruit ook. Tot hier en niet verder. En dat moeten mensen leren. Heeft u dat al tegen persoon gezegd bijvoorbeeld?

Dat het gewoonweg klaar is. Punt. U woonde samen met hem en een vriend. Zo zegt u. Hoe vindt u dat zelf? En wellicht is het een gewone huisvriend. Doch dat gewaag ik te betwijfelen dan. Klopt dat?

Dat is geen normale gang van zaken dan. Met andere woorden dan als dat het geval is gaat u zeker over uw eigen grenzen ook. En dat is destructief gedrag. Van u ook dan. Aangezien u het ook nog eens klakkeloos accepteerde van die andere iedere keer weer?

Hoe lang doet u dat nog dan. Tot Sint Juttemis?

Niet meer doen dus.

 

Beantwoord door:
L.Koppenol
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Extremen:

Eerder stoppen met werken
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2006-09-07 20:20:27
Adverteren in Yahoo!?
      [Gesteld in Search Engine Advertising]
2007-03-12 23:23:03
Ondermaats presterende werknemer
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2006-09-07 20:33:31
Online verzekering afsluiten
      [Gesteld in Verzekeringen]
2006-09-01 13:23:46
Laptop geeft donker scherm.
      [Gesteld in Laptops]
2006-09-18 16:39:14

Gemiddelde score Borderline: 3.7 (637x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+