Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Borderline
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Borderline en krijg online een antwoord van de specialist in Borderline

Zelf een vraag over Borderline? Klik hier.
Meer vragen over Borderline.
De huidige beheerder van de rubriek Borderline:
Naam: L.Koppenol
Bedrijf: Geen
Reactiesnelheid: 3 uur
Waardering: 4.0 (van max. 10)
Meer informatie over L.Koppenol vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BorderlineVragen over Borderline via RSS. Klik hier.
RSS over Borderline op jouw website?Vragen over Borderline op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BorderlineVragen over Borderline via E-mail. Klik hier.

blijven kans geven omdat ze borderline hebben?

[Gesteld op: 08-02-2009]

Toelichting:
Mijn vriend laat me telkens vallen omdat hij het zogezegd niet meer aankan terwijl de ruzies en frustraties telkens van hem komen en hij eigenlijk iedere dag gewoon niets te doen heeft want hij werkt niet. Ik doe er alles voor en het enige wat hij heeft is kritiek op alles. 6 op 7. Maar als hij eens een goede dag geeft is hij de liefste man uit. Maar plots bij een simpele discussie kan hij zijn spullen pakken en is hij weg. Hij laat me achter en laat niets meer weten van hem, zelf niet vragen hoe het gaat me me nadat hij me zo liet vallen. Niets.ookal zegt hij op goede momenten dat ik zijn ware ben en hij niet zonder mij kan ookal voelt hij het niet altijd hij zegt het toch te weten dat ik zijn alles ben. Maar van ene dag op ander ben ik niets meer en is hij weg. Hij zit dan maanden weg en plots komt hij met een of ander inzicht...Het langste was een half jaar. Ik heb hem telkens kansen blijven geven omdat ik dacht ja hij heeft die ziekte. Maar ik geraak zelf op, heb vitamine tekort en mijn werk lijdt eronder door vaak thuis te blijven omdat hij zich slecht voelt of zegt: ik voel vandaag niets. Als ik er niet ben twijfelt hij ook vaak of hij me nog graag ziet omdat hij neits voelt en zou dan zijn spullen willen nemen en weglopen en als ik dan thuis kom en blij ben hem te zien en dan dat hoor doet me dat enorm pijn. Zeker te weten dat hij de ene dag een mooie brief schrijft dat ik alles ben en dat hij weet dat het vaak aan hem ligt om dan de andere dag het af te trappen en niets meer te laten weten omdat zijn energie op is door mij dan nog wel..terwijl het wel altijd hij is die wegloopt bij een discussie en het dus zelf erger maakt dan het is...Ik ben radeloos en kom er zelf depressief van. Ik neem hem telkens terug omdat ik dan denk hij kan er niet aan doen...Wat doe ik best als hij nu voor de zoveelste keer wil terugkeren, ookal kan dit weer maanden duren? Alvast bedankt voor de hulp. Heb echt advies nodig.
Antwoord:

Uw riol is dat u en dat vertelt u ook in het verhaal, hem -iedere keer terugneemt-

Als dit borderlinesyndroom is, dan moet u de persoon zelf die verantwoording laten nemen, ik neem even aan dat hij dat borderline heeft?

Nu neemt u iedere keer ahw de verantwoording in het feit dat ie fijn terug kan komen wanneer hij er trek in heeft.

Zo werkt dat niet in relaties. Wel als deze personen in langdurige therapie gaan als deskundigen dat ook zeggen dat dat nodig is immers.

En gesprekjes met borderliners die in de reguliere zorg lopen dat gaat niet werken. Alleen gesprekjes hebben partners van deze mensen niks aan. Dan dient een partner bij ieder gesprek te zijn is mijn overtuiging.

Immers bij borderliners weet je nooit anders wat er wordt verteld of gezegd. Vaak willen ze niemand bij gesprekken hebben ook hun partner niet. De reden?

Lijkt me niet zo moeilijk. Omdat ze niet graag hebben dat anderen horen wat zijzelf vertellen. Je kunt ook zeggen ze hebben geheimpjes. En dat vinden ze nog leuk ook vaak. Mensen met dubbele agenda's kun je dat noemen ook. Dat schiet voor niemand op. Ook niet voor die personen zelf trouwens die dat dan hebben. Stel je voor dat zulke mensen alleen kinderen hebben. Dan krijg je hetzelfde. Je kunt het ook lezen in goede informatie. Kinderen van borderliners zijn niet goed af. Hebben vaak zorg nodig of later ook hulp. En vaak ontbreekt een vader meest omdat die eerst onterecht ook buiten wordt gesloten.

Ik zou zeggen, en het klinkt wellicht vreemd wat ik zeg, word wakker. Borderline is niet te genezen. Ook al zouden ze dat graag doen voorkomen als deskundigen in Nederland. Dat is een fabel gebleken.

Een categorie is wellicht te verbeteren met goede therapie ja. En niet vrijwillig doch verplicht anders lopen ze zo de therapie uit,....omdat dat niet verplicht wordt gesteld. En ..dan levert het dus niks op in feite. Een grote kostenpost.

Beantwoord door:
L.Koppenol
profielpagina


Gerelateerde vragen aan blijven kans geven omdat ze borderline hebben?:

risico's bilvergroting
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2008-02-28 19:39:51
Mag een extern bedrijf gegevens aan derden geven?
      [Gesteld in Privacywetgeving]
2009-12-16 08:19:59
persoonlijk dossier.
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2011-03-11 01:37:28
outlook express importeren op mac
      [Gesteld in Computersoftware]
2012-11-22 15:59:17
Mag de knvb een belgisch stadionverbod overnemen?
      [Gesteld in Sportrecht]
2014-01-23 02:59:16

Gemiddelde score Borderline: 3.7 (637x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+