Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Mensen » Maatschappelijk Werk En Dienstverlening (MWD)
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD) en krijg online een antwoord van de specialist in maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD)

Zelf een vraag over maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD)? Klik hier.
Meer vragen over maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD).
De huidige beheerder van de rubriek maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD):
Naam: Nona
Bedrijf: Coaching
Reactiesnelheid: 1851 uur
Waardering: 4.0 (van max. 10)
Meer informatie over Nona vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD)Vragen over maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD) via RSS. Klik hier.
RSS over maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD) op jouw website?Vragen over maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD) op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD)Vragen over maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD) via E-mail. Klik hier.

wat is de juiste volgorde van handelen.

[Gesteld op: 07-02-2009]

Toelichting:
neef van 21 jaar, meerdere x opgepakt voor alcohol misbruik en geweldpleging, nu wachtend op uitspraak rechter. heeft geen baan, uitkering of studie, middelbare school niet afegemaakt, staat ingeschreven bij moeder (buiten amsterdam) woont op kamer in Amsterdam in onderhuur bij kennis. Heeft zich aangemeld bij Jellinek voor begeleiding Alcohol probleem maar situatie is complexer dan alleen verslaving. Het is nu wachten op de x dat het weer fout gaat. Hoe komen wij zsm in traject waarin psychologische begeleiding, opleiding/werk, uitkering evt en huisvesting beoordeeld en gestuurd kunnen worden. Wat is de eerste stap die wij het beste kunnen zetten. Wij hopen van harte op een antwoord waarmee we een goede start kunnen maken. Door forse ontkenning van moeder en neef zelf , is eea zo uit de hand gelopen. Het inzicht dat het slecht gaat is er nu, de daadkracht en kennis ontbreekt om er iets aan te doen. Wij (tante en oom ) hebben het op ons genomen om eea uit te zoeken, met goedkeuring van neef en moeder. De grote vraag is: waar beginnen we.
Antwoord:

Wat fijn dat u het op zich heeft genomen hierin uw neef te ondersteunen! Een betrokken netwerk verhoogd de slagingskans van de geboden hulp. Het zal soms moeilijk zijn dit vol te blijven houden, zeker als uw neef wel eens terugvalt. Ik hoop van harte dat u hem hierin zult blijven ondersteunen.

Het onderkennen van een probleem (door uw neef) is de eerste en belangrijkste stap; die is nu genomen. Hoe u nu verder gaat is afhankelijk van verschillende factoren. Ik zal een aantal mogelijke opties weergeven:

  • Uw neef staat ingeschreven bij de Jellinek. Vaak is het verstandig om eerst de grootste belemmering uit de weg te helpen, mogelijk is dat in dit geval de verslavingsproblematiek. Hoe lang is de wachttijd nog? Wordt uw neef opgenomen of krijgt hij deeltijdbehandeling? Dit is belangrijk om te weten voordat uw de vervolg stappen kunt bepalen. U kunt hiervoor contact opnemen met de Jellinkek. Ook kunt u bij hen uw zorgen neerleggen en vragen wat zij hier nog verder in kunnen betekenen.
  • Mocht de wachttijd nog lang zijn en/of uw neef wordt in deeltijd behandeld kunt u ervoor kiezen naar het Algemeen maatschappelijk werk (AMW) van uw gemeente stappen. Deze dienstverlening wordt in uw eigen gemeente aangeboden en wordt gefinancierd door de gemeente. U heeft geen verwijzing nodig en u kunt zichzelf aanmelden. Zij kunnen mogelijk helpen bij psychosociale problematiek en schuldenhulp.
  • Als er sprake is van psychische problemen kunt u mogelijk Persoonsgebonden Budget (PGB) aanvragen. U kunt dan zelf een hulpverlener uitzoeken en betalen vanuit dit budget (zie bijv. www.pgb.nl).
  • Het kan erg ontlastend zijn om de betalings- en schuldenlast weg te halen voor kortere of langere tijd. Een budgetbeheerder kan hierin mogelijk iets betekenen. Vaak moet (uw neef) hiervoor een x bedrag per maand betalen. Zij kunnen dan en schuldenregeling starten en de maandelijkse lasten betalen. Uw neef krijgt dan een bedrag per week of per maand om van te leven. Dit kan middels budgetbeheer, vrijwillige bewindvoering of gedwongen. Met de laatste twee vormen kan uw neef er slechts weer vanaf via de rechter en hij kan aantonen dat hij (weer) met geld om kan gaan. Het AMW kan u hierin ook ongetwijfeld wat meer over uitleggen.

Om mijn advies aan u kort samen te vatten: Jellinek bellen en vragen wanneer en hoe het traject gaat lopen en wat zij eventueel meer kunnen doen. Als dit niet bevredigend is een hulpverlener zoeken die het hele traject kan meelopen en advies kan geven en gesprekken kan aangaan. Voor de betaling kunt u kijken naar de verschillende oplossingen (PGB, AMW, verzekering, prive).

Ik hoop dat u hiermee van start kunt gaan en een goede hulpverlener kunt vinden die uw neef kan ondersteunen tijdens de vele zaken die op zijn pad liggen.

Vriendelijke groet, Erwin

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan wat is de juiste volgorde van handelen.:

Winnen door tussentijds de schoen weg te geven?
      [Gesteld in Kolonisten van Catan]
2010-01-05 18:19:26
hoe rosei collis handvoeden ?
      [Gesteld in Parkieten]
2010-04-14 15:33:12
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
wat is je karma?
      [Gesteld in Hindoeisme]
2010-02-26 15:29:53
Bijtelling werkgeversbijdrage ZVW correct ?
      [Gesteld in Alimentatierecht]
2011-04-06 12:19:35

Gemiddelde score maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD): 5.7 (3x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+