Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Geestelijke Gezondheid » Psychologie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Psychologie en krijg online een antwoord van de specialist in Psychologie

Zelf een vraag over Psychologie? Klik hier.
Meer vragen over Psychologie.
De huidige beheerder van de rubriek Psychologie:
Naam: DEVOTAS
Bedrijf: Devotas
Reactiesnelheid: 25 uur
Waardering: 7.5 (van max. 10)
Meer informatie over DEVOTAS vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over PsychologieVragen over Psychologie via RSS. Klik hier.
RSS over Psychologie op jouw website?Vragen over Psychologie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over PsychologieVragen over Psychologie via E-mail. Klik hier.

Heeft hij te snel geoordeeld of is het een spel?

[Gesteld op: 07-02-2009]

Toelichting:
Ik heb een jongen leren kennen, heel veel contact mee gehad, allles leuk en aardig en het verliefde gevoel begon toch zeker wel te komen. Het leek wederzijds te zijn. We besloten wat af te spreken en nadien toch de conclusie van beide kanten dat er niet meer in zit dan alleen een vriendschap. Het contact werd wat minder en het flirten hield op, heel logisch, er zijn geen gevoelens van beide kanten. Maar nu sinds een week begint het geflirt van zijn kant weer, berichtjes, leuke emailtjes, dubbele opmerkingen enz. enz. Ik vind het niet erg, leuk dat geflirt maar speelt hij nu een spelletje of zou hij te snel geoordeeld hebben na die date? Tenminste, het lijkt mij niet dat je je zo gedraagt als je niet toch gevoelens hebt voor een ander.. Ik weet niet goed wat ik er mee aan moet, ik voel niets voor hem maar ga stiekem toch in op zijn geflirt maar wil hem niet het verkeerde idee geven.. Speelt hij een spelletje of zou hij wellicht toch diepere gevoelens voor me hebben?? Ik kan het hem niet vragen want wil onze vriendschap niet op het spel zetten..

Groetjes!
Antwoord:
Hoi,

Als jij deze jongen geen verkeerde indruk wilt geven dan is het heel belangrijk om niet in te gaan op zijn geflirt. Flirten past niet binnen een gewone vriendschap. Wat zijn beweegredenen zijn kan ik jou niet vertellen, ik heb geen glazen bol om in te kijken ;-)

Je schrijft dat je bang bent de vriendschap op het spel te zetten door hem ernaar te vragen. Eerlijk gezegd denk ik niet dat je daar bang voor hoeft te zijn. Het gaat om de manier waarop je het brengt naar hem. Duidelijkheid is hier heel belangrijk. Je schrijft dat je zelf geen gevoelens meer hebt voor hem. Dus of hij nu wel of geen gevoelens heeft voor je is helemaal niet belangrijk, er zit geen relatie meer in.

Misschien is het een idee om hem in een e-mail duidelijk te maken dat je geen verliefde gevoelens meer hebt maar dat je  jullie vriendschap heel waardevol vind en dat zijn flirtpogingen jou onzeker maken? Misschien heeft hij zelf helemaal niet door dat het voor jou heel verwarrend is dat hij met je flirt. Maak hem duidelijk dat je de vriendschap te zeer koestert en dat je die niet op het spel wilt zetten maar dat hij moet stoppen met flirten, omdat het geen zin heeft. Er is immers geen sprake meer van verliefdheid.

Echte vriendschap kan best tegen een stootje. Jij hebt alle recht op duidelijkheid van zijn kant. Hij is immers degene die begonnen is. Maar als jij in blijft gaan op zijn flirtpogingen geef je hem het verkeerde idee en dát is iets wat de vriendschap wél op het spel kan zetten! Want als hij serieus zou zijn en erachter komt dat je wel ingaat op zijn pogingen maar geen relatie meer wilt, dan heb je meer kans dat de vriendschap uit elkaar valt.

Dus geef hem niet het verkeerde idee, wees duidelijk, laat hem weten dat je hem als waardevolle vriend niet kwijt wilt, maar dat er niets meer in zit dan vriendschap. Tuurlijk loop je altijd het risico dat een vriendschap stukloopt. Risico's horen bij het leven. Maar eerlijk gezegd denk ik in jouw geval dat het wel mee zal vallen. Zolang je maar eerlijk bent! Als je niet eerlijk kunt zijn tegen je vrienden en vriendinnen kun je je afvragen wat de vriendschap dan nog voorstelt.

Ik wens je veel wijsheid en succes toe. De enige manier om erachter te komen waarom je vriend zich zo gedraagt is open kaart spelen. Dat is niet makkelijk, maar ook niet onmogelijk. Zet hem op!!!

Vriendelijke groet,
Anja

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Psychologie:
Kinderpsychologie


Gerelateerde vragen aan Heeft hij te snel geoordeeld of is het een spel?:

Wat is de verhouding letters in het spel Scrabble?
      [Gesteld in Bordspellen]
2009-03-25 12:27:29
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
Winnen door tussentijds de schoen weg te geven?
      [Gesteld in Kolonisten van Catan]
2010-01-05 18:19:26
Hoe leer ik 't bijten van duitse herder af
      [Gesteld in Hondengedrag]
2010-06-16 22:09:11
Is dit behoorlijk gedrag??
      [Gesteld in Bridge]
2012-04-06 08:36:30

Gemiddelde score Psychologie: 7.8 (83x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+