Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Personeel & Organisatie-Overijssel
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Personeel & Organisatie-Overijssel en krijg online een antwoord van de specialist in Personeel & Organisatie-Overijssel

Zelf een vraag over Personeel & Organisatie-Overijssel? Klik hier.
Meer vragen over Personeel & Organisatie-Overijssel.
De huidige beheerder van de rubriek Personeel & Organisatie-Overijssel:
Naam: Martin van den Berg
Bedrijf: Buro paraplu
Reactiesnelheid: 28 uur
Waardering: 8.6 (van max. 10)
Meer informatie over Martin van den Berg vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Personeel & Organisatie-OverijsselVragen over Personeel & Organisatie-Overijssel via RSS. Klik hier.
RSS over Personeel & Organisatie-Overijssel op jouw website?Vragen over Personeel & Organisatie-Overijssel op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Personeel & Organisatie-OverijsselVragen over Personeel & Organisatie-Overijssel via E-mail. Klik hier.

Van vaste werktijden/ dagen naar flexibel werken?!

[Gesteld op: 06-02-2009]

Toelichting:
Ik werk 7 jaar voor dezelfde baas, eerst full-time, sinds 5 jaar part-time vanwege de komst van kinderen. Mijn functie hebben ze al afgepakt,wat ik enigszins begrijp maar niet mee eens ben, maar nu pakken ze na 5 jaar ook mijn vaste werktijden/ dagen af....Mag dit zomaar onder het mom van "we gaan flexibeler werken"? De reden waarom dit ingevoerd wordt daar krijgen we een simpel antwoord op, zo van het werkt beter en we hebben vaak zieken, maar ik weet dat mijn leidinggevende heeft gezegd de duurdere, vaste part-timers er graag uit wil hebben en met een nieuw en fris team wil werken!!Landelijk hebben we heel veel vestigingen, maar het is alleen bij ons ingevoerd, erg typisch natuurlijk. Gezien mijn prive- omstandigheden met betaalde kinderopvang op vaste dagen, een deeltijd-studie, een huishouden en part-time werken is dit gewoon niet te doen!
Ik ben ook al eens veranderd van vaste dagen voor mijn baas en heb de maandag en donderdag het laatst als vaste dagen gehad. Momenteel moet ik maar afwachten hoe ik ingedeeld wordt, zelfs de zaterdag en zondag worden voor mij bepaald, terwijl ik nooit op die dagen heb gewerkt. Kortom ik schiet behoorlijk in de stress van dit alles en voel ik me behoorlijk boos worden. Heeft u een tip of advies voor me?
Antwoord:

U heeft naar ik aanneem een arbeidsovereenkomst. Het bedrijf waar u werkt heeft meerdere filialen. Dan zou er ook sprake kunnen zijn van een CAO. In dat verband is het zaak te onderzoeken of er in deze overeenkomsten wat is geregeld of dat er afspraken zijn gemaakt over het wijzigen van vaste werktijden. Is dat niet zo, dan zijn de algemene regels uit het Burgerlijk Wetboek van toepassing. Het arbeidstijden beleid dient rekening te houden met persoonlijke omstandigheden van medewerkers, wanneer dit redelijkerwijs van de werkgever gevergd kan worden. De werkgever dient zich dus in te spannen om de combinatie tussen werk en andere aactiviteiten van de medewerker mogelijk te maken. Hier gaat het om de situatie waarbij de werkgever verandering wil aanbrengen in de arbeidstijden die hij zelf eerder heeft vastgesteld. Hierbij moet het belang van de werkgever en het belang van de werknemer met elkaar afgewogen worden. Uitgangspunt is dat de werkgever in beginsel aan de door hem zelf vastgestelde arbeidstijden is gebonden, zeker wanneer een medewerker er duidelijk belang bij heeft om op bepaalde tijden niet te werken. Heeft de werkgever redenen om de eerder vastgestelde werktijden te veranderen, dan zal hij om instemming van de medewerker moeten vragen. Krijgt hij die instemming niet, dan zal de werkgever naar andere oplossingen moeten zoeken. Zijn er geen andere oplossingen, dan speelt de vraag of de redenen voor wijziging dusdanig zijn dat het belang van de medewerker moet wijken. Heeft de medewerker wel een groot belang bij bepaalde arbeidstijden, dan kan de werkgever deze tijden alleen wijzigen als daarvoor gewichtige redenen zijn. Het lijkt me niet van goed werkgeverschap getuigen indien uw werkgever voorbij gaat aan de door u vermelde argementen. Hij moet m.i. van goede huize komen wil hij gewichtige redenen aan kunnen voeren op basis waarvan hij uw werktijden wil wijzigen. In situaties als de uwe kiezen rechters in het algemeen de zijde van de werknemer. Ik zou dat netjes met hem overleggen.

Met vriendelijke groet,

Jan Voskuil     

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Van vaste werktijden/ dagen naar flexibel werken?!:

geldt het recht van voorkoop bij bouwgrond
      [Gesteld in Notaris-Belgie]
2008-09-29 18:37:27
hoe krijg ik dunne benen en een patte buik ?
      [Gesteld in Kickboksen]
2009-06-25 17:35:32
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Zelfportret Toorop
      [Gesteld in Antiek]
2011-03-02 20:06:53

Gemiddelde score Personeel & Organisatie-Overijssel: 8.7 (3x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+