Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Utrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Utrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Utrecht

Zelf een vraag over Interieur-Utrecht? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Utrecht.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Utrecht heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Utrecht Klik hier.

RSS over Interieur-UtrechtVragen over Interieur-Utrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Utrecht op jouw website?Vragen over Interieur-Utrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-UtrechtVragen over Interieur-Utrecht via E-mail. Klik hier.

Lichtste versie Kenia Camel bij blank teak?

[Gesteld op: 06-02-2009]

Toelichting:
Goedemorgen. Ik vraag me af of de lichte versie van de Kenia Camel muurverf mooi zou staan bij blank teak meubelen. De bank is koloniaal bruin.Ik wil graag een warme sfeer bereiken. De vloer is honingkleurig eiken.Volgens de folder van Flexa Kenia Camel zou het erg mooi zijn bij donker hout, maar dat hebben we dus niet..
Alvast bedankt.
Antwoord:

Ik denk ook dat donker hout mooier bij Kenia Camel zal staan dan honingkleurig eiken of blank teak (afhankelijk van de kleur teak, dat kan ik zo niet beoordelen). Ligt de Kenia Camel kleur niet te dicht bij het eiken en lichte teak, waardoor alles te veel dezelfde soort tint krijgt? Als dat zo is kan het interieur wat saai overkomen. Natuurlijk hangt het ook af van uw voorkeur en smaak. Mag uw interieur behalve warm ook aandacht vragen, mét mooie contrasten, of heeft u het liever heel rustig en zonder al te veel contrasten? Ik vermoed dat de Camel kleur vooral niet zo goed past bij uw eiken vloer. Maar om dat te kunnen beoordelen en met een goed advies te komen, zou ik uw interieur met de kleur van de vloer en het teakhout van de meubels moeten zien, en ook het bruin van de bank. Helaas heeft het communiceren over kleuren via gratis adviseurs zijn beperkingen, en weet ik zonder kleurnummers van bekende verfmerken nooit precies over welke kleur we praten. Als de bank donkerbruin is, zal de lichte camel daar wel mooi mee contrasteren.  

Ik raad u aan de kleurstalen van de Kenia Camel bij de meubels en vloer te houden en zelf goed te kijken hoe dat bij elkaar staat. Eventueel kunt u een proefvlak op de muur maken. Kijk vooral of de kleur bij de vloer past, en of u dat een mooie combinatie vindt? Combineert een witte (een neutrale of warme wit, maar geen gelige tint) kleur misschien beter? U zou er dan voor kunnen kiezen om de muren in een wittint te schilderen en voor het contrast een muur of muurvlak in een warme donkere tint te verven (Kenia Camel of Kenia donkercamel misschien, maar het kan ook een nog donkerdere bruine tint worden). Of vindt u de muren in een zelfde soort kleur als de vloer (ton sur ton, maar ik kan dat niet met zekerheid zeggen zonder uw vloer gezien te hebben) juist lekker rustig? Dat kunt u voor Kenia Camel kiezen, en bijvoorbeeld met behulp van accessoires en een muur of muurvlak wat contrasten aanbrengen. Wilt u geen witte muren of Kenia wit, dan kunt u ook op zoek gaan naar een andere kleur voor de muur/muren, als het maar geen gelige/beige tint is die lijkt op de vloerkleur. Denk aan warme grijze tinten of (lichte) groengele kleuren. Groenachtige kleuren combineren vaak heel goed met houtsoorten. (geven een mooi maar toch rustig contrast) Kijk bijvoorbeeld eens naar de kleur Melodie S 1005_G90Y van Histor of zoek een mooie grijstint. Groentinten die ook nog geel bevatten zijn écht niet koel, en kunnen heel goed in ons vaak grijze klimaat worden toegepast. Histortinten die eindigen op G90Y of G80Y hebben zoveel geel in zich, dat ze de ruimte zonnig en ‘warm’ zullen maken.

Tot slot nog een paar tips over kleur en kleurgebruik:

·         De makkelijkste manier om kleuren te combineren is ton sur ton. Neem twee of meer tinten van dezelfde kleurtoon, dus in lichte en donkere variaties. Hoe meer tinten verschil de kleuren onderling hebben, hoe meer aandacht de combinatie trekt. En andersom, hoe dichter de kleuren bij elkaar liggen, hoe rustiger het oogt.

·         Voor actie en spanning kies je complementaire kleuren, zoals bijvoorbeeld limegroen met rood of citroengeel met paarsblauw. 

·         Kleuren hebben een ruimtelijke werking. Zo laten donkere kleuren een ruimte kleiner lijken, en hebben lichte tinten een ruimtelijk effect. Verder is het zo dat warme kleuren (rood, geel, oranje) op je af komen en een ruimte dus kleiner laten lijken. Een muur in een koele tint (blauw, paars, de meeste groenen) daarentegen lijkt te wijken, waardoor de muur verder weg lijkt.

·         Voor kleine ruimtes raad ik af grote contrasten te gebruiken op grote oppervlakken. In een kleine ruimte wordt dat erg onrustig. Mooi op elkaar afgestemde kleuren zijn hier het beste. Bovendien lijkt een kleine ruimte groter als de muren verschillende, net andere kleurtonen hebben. 

·         Houdt er verder rekening mee dat donkere en felle kleuren in het zonlicht lichter en fletser lijken. Een ruimte op het zuiden met grote ramen, kan dus meer kleur “hebben” dan een ruimte met weinig daglicht op het noorden.

·         Welke wanden een donkere kleur krijgen en welke lichter blijven, hangt af van de afmetingen van de kamer. Een smalle langwerpige kamer, lijkt nog smaller en langer als de lange wanden donker worden geschilderd. Niet doen dus. Houd die lange wanden overwegend licht. Geef in zo’n ruimte de korte wanden een donkerdere kleur (’s avonds kunnen de gordijnen voor dit effect zogen) en/of breng één of twee donkere kleurvlakken aan op de lange lichte wanden. Met die kleurvlakken wordt ook de lengte van die wand gebroken.

·         Haal verfstalen in huis (hoe groter hoe beter) en bekijk ter plekke hoe de kleuren eruit zien, hoe ze bij elkaar passen en hoe ze elkaar onderling beïnvloeden. Bekijk kleuren zowel overdag als bij kunstlicht, een groot verschil.

·         Bekijk verfkleuren voor de wand niet van boven maar houdt ze rechto
tegen de muur. Als de kleurstalen op tafel liggen valt er meer licht op, en lijken de kleuren wat lichter.

·         Maak bij voorkeur een kleurenplan voordat u een ruimte gaat (her)inrichten. Een kleurenschema voor een ruimte kan gemakkelijk vijf of zes kleuren bevatten. Een aantal lichtere tinten, een (of twee) accent kleuren en één of twee donkere kleuren. Betrek in het kleurenplan alle materialen, meubels en voorwerpen die in de kamer komen.

Hoop dat u na het lezen van het bovenstaande een goede keus kunt maken. Vindt u het nog lastig, vraag dan advies in een goede verfzaak (neem een stukje eiken- en teakhout mee) of vraag een interieurstylist bij u thuis te komen kijken.

Veel succes.      

Vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 – 5269002
f 023 – 5269004
e info@havenaarinterieurs.nl
w
www.havenaarinterieurs.nl

 
Reactie vraagsteller:
Beste mevrouw Havenaar,

Hartelijk bedankt voor uw uitgebreide antwoord, hier heb ik zeker iets aan. Mijn voorkeur voor de kleur groen als accesoire wordt ook bevestigd. Alleen heb ik het nog niet (mede door negatieve reacties uit mijn omgeving) op de wanden durven gebruiken. Misschien moet ik dat toch proberen. Een warm wit zou ik ook graag willen, maar ik kom niet uit de wirwar van wittinten die er te koop zijn. Ik heb RAL9001 geprobeerd, maar die vind ik erg grauw overkomen. Onze L-vormige kamer heeft ramen op het westen. Eén wand (de "kopse kant"van de L-kamer, waar nooit zonlicht komt) heb ik Havana-wit gemaakt, een lichtgele tint die toch wel zonnig staat in de donkere hoek. Als u met deze gegevens nog tips hebt voor een wittint hou ik me aanbevolen. Misschien iets uit de Monaco-serie van Flexa? Ik ben erg bang voor kille witten, ik hou nl. van een beetje knusse "engelse"sfeer in huis. Behalve het teak hebben we ook nog het "ouderwetse"geloogd grenen (eethoek, servieskast) en een crème nieuw ladenkastje met antieke uitstraling (uitleggen valt niet mee).Ook het grove vergrijsde riet wat je op het moment veel ziet, is aanwezig in manden en 1 stoeltje. De bank is dus chocoladebruin en ik heb 2 zandkleurige stoelen (idemo beige Ikea). Kussens en kaarsen zijn olijfgroen en lime-groen en ik hou erg van planten. Ook heb ik 2 hele grote spiegels in doorgeschuurd antiek crème. Ik kijk erg uit naar uw reactie.
Nogmaals bedankt.
 
Antwoord Beheerder:
Sorry voor de late reactie. Ik had een hele drukke week.
Ik begrijp dat het lastig kiezen is uit het enorme aanbod wittinten van alle verffabrikanten. Ik doe een aantal suggesties van wittinten die beslist niet kil zijn, maar ook niet gelig, of in elk geval niet zo gelig als Havana-wit of Monaco-wit.
Van het merk Farrow and Ball de kleuren All White een neutrale wit, of Pointing een warme/neutrale wit. Kijkt u ook eens naar de kleur Clunch van deze fabrikant. Een neutrale off/white, heeft soms wel iets groenigs. Laat u niet afschrikken door dit duurdere verfmerk. De kleuren zijn door de meeste verfwinkels te mengen. De basisverf hoeft niet van Farrow and Ball te zijn.

Van Histor vind ik de witte kleur Gelukzalig goed bruikbaar en heel mooi. Het is een wit die beslist niet koel is, zowel geel als groentinten bevat, maar geel noch groen overkomt. Als u erg twijfelt over de juiste kleur, maak dan een proefvlak op de muur. Van Farrow and Ball zijn kleine proefpotjes verkrijgbaar.

Nogmaals veel succes met uw keuze.

Hartelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 – 5269002
f 023 – 5269004
e info@havenaarinterieurs.nl
w www.havenaarinterieurs.nl


Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Lichtste versie Kenia Camel bij blank teak?:

teak(onbewerkt) meubelen/ kleur open keuken
      [Gesteld in Interieur]
2007-05-31 11:20:56
Plaatsen dingen in gemeenschappelijke ruimten
      [Gesteld in Brandpreventie]
2008-04-08 09:46:28
Met welke regelgeving rekening houden?
      [Gesteld in Brandpreventie]
2008-04-15 16:30:59
past smoked teak bij blank teak?
      [Gesteld in Interieur-Noord Brabant]
2008-10-13 14:02:14
Een beetje advies graag...
      [Gesteld in Interieur-Zuid Holland]
2009-05-13 22:12:22

Gemiddelde score Interieur-Utrecht: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+