Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Zakelijke Dienstverlening » Mediation » Alimentatie Mediation
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Alimentatie mediation en krijg online een antwoord van de specialist in Alimentatie mediation

Zelf een vraag over Alimentatie mediation? Klik hier.
Meer vragen over Alimentatie mediation.
De huidige beheerder van de rubriek Alimentatie mediation:
Naam: Nico K.J. Wiggers
Bedrijf: Wiggers mediation
Reactiesnelheid: 26 uur
Waardering: 8.2 (van max. 10)
Meer informatie over Nico K.J. Wiggers vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Alimentatie mediationVragen over Alimentatie mediation via RSS. Klik hier.
RSS over Alimentatie mediation op jouw website?Vragen over Alimentatie mediation op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Alimentatie mediationVragen over Alimentatie mediation via E-mail. Klik hier.

Kinderalimentatie

[Gesteld op: 05-02-2009]

Toelichting:
Ik ben naar 25 huwelijk gescheiden. Heb drie kinderen. De oudste (20) woonde tot 1 januari bij moeder. De tweede (19) woont bij mij en de jongste (14) woont bij moeder. Ik betaalde tot 1 januari kinderalimentatie voor de jongste.
Ik ben zelf inmiddels weer getrouwd. Mijn ex woont sinds 1-1-2009 samen met haar vriend maar staat nog ingeschreven op haar oude adres. Haar oude adres verhuurt zij aan ons oudste kind die in dat huis is gaan samenwonen met haar vriend.
Ons jongste kind is met moeder meegegaan en woont dus ook bij de vriend van moeder. Wij zijn van mening nu moeder weer samenwoont (niet officieel maar ze is er wel altijd en alle spullen van haar zijn meeverhuisd) dat wij geen kinderalimentatie meer hoeven te betalen. De financiele situatie van mijn ex en haar vriend zijn ongeveer gelijk aan die van mij en mijn vrouw.
Mijn ex wil dit echter voor de rechter laten komen. Ons tweede kind dat bij ons woont volgde tot 1-1-2009 een opleiding waarvoor hij geen studiefinanciering kreeg daarnaast is hij boven de 18 jaar en krijgen we dus geen kinderbijslag meer voor hem. Alle kosten komen op onze rekening. Mijn ex betaald hier verder niet aan mee. Mijn ex geeft wel aan dat ze onze oudste dochter voor 200 ß 250 euro in de maand "sponsert" (Maar officieel wonen die nog op hetzelfde adres en betaald de oudste huur aan mijn ex).
Graag willen wij weten hoe onze rechten en plichten ongeveer liggen en of wij alimentatie zullen moeten blijven betalen, als we dit door een rechter laten bekijken. Kijkt een rechter alleen naar puur feitelijke / financiele zaken of neemt die b.v. ook mee dat mijn ex illegaal samenwoont (wat volgens ons niet mag).
Kunnen wij beter gewoon maar doorgaan met betalen of is het de moeite waard dit uit te laten zoeken?
Antwoord:

Beste, een heel verhaal. Om bij het laatste te beginnen. Wie doet uw ex kwaad ls zij met iemand samenwoont die ergens anders staat ingeschreven? Dat is een keuze die zij maakt.
Zij behoud op deze wijze haar één ouder toeslag en ontvangt kindgebonden budget op haar inkomen en zo kan ik er nog meer noemen. Vertel haar dat ook.

Ja, en of u in de door u geschetste omstandigheden altijd voor uw jongste kind alimentatie moet betalen weet ik niet.
Ik weet niet waarom uw vrouw dit voor de rechter wilt uitvechten en welke baat zij daarbij heeft. Ik kan ook niet inschatten hoe een en ander voor u zal uitpakken maar een advocaat weet veel meer van juridische prudentie dan ik. Ik ben geen advocaat.   Wat uw oudste kind betreft dat is een vrijwillige bijdrage. Zij woont nu zelfstandig en vn haar wordt verwacht dat zij in haar eigen onderhoud kan voorzien.

Mijn advies is raadpleeg een advocaat en volg haar advies op.

 Met vriendelijke groeten Lida SteekersMediation Collectief RijnmondWillem Alexanderlaan 113171 CR Poortugaalwerktijden: maandag t/m donderdag 09:00 uur - 17:00 uurtelefoon: 010-50.126.17/ mobiel: 06-401.09.255web: www.mediationcollectiefrijnmond.nl< font face="Calibri" size="3" color="#000000"> 
 
Reactie vraagsteller:
Van dit antwoord worden we niet zo heel veel wijzer.
Is dit nu positief of negatief voor ons bedoeld. In het eerste stuk wordt aangegeven dat het mijn ex eigen keuze is om samen te wonen en ingeschreven te staan op een ander adres vervolgens wordt aangegeven dat zij verschillende toeslagen e.d. nog ontvangt en dat we haar dat maar eens moeten vertellen. Kan het nu wel of niet wat ze doet. Is het in Nederland toegestaan om samen te wonen en op een ander adres ingeschreven te staan? Je ontloopt dat toch allerlei extra betalingen?
Ook wordt aangegeven dat u niet weet welke baat mijn ex heeft dit voor de rechter uit te vechten, heeft ze hier dan niets mee te winnen?
 
Antwoord Beheerder:
Beste uw eerste vraag bestaat uit een aantal vragen. Deze kan ik gewoon niet allemaal beantwoorden. Ik raak het overzicht kwijt. Zeker is dat u altijd alimentatie moet blijven betalen ook al woont uw ex samen met een ander.
Mijn advies is nog steeds ga naar een advocaat, ik ben dat niet. ik ben een mediator en overleg met partijen wat de mogelijkheden zijn. Partijen maken dan zelf een keuze. Een advocaat is er alleen voor u.

Ik realiseer mij dat dit waarschijnlijk niet het antwoord dat u wilt horen. Als u vraag voor vraag stelt dan kan ik u misschien beter helpen. U mag mij ook bellen tijdens kantoor uren als dat makkelijker voor u is.

Met vriendelijke groeten
Lida Steekers
Mediation Collectief Rijnmond
Willem Alexanderlaan 11
3171 CR Poortugaal
werktijden: maandag t/m donderdag 09:00 uur - 17:00 uur
telefoon: 010-50.126.17/ mobiel: 06-401.09.255
web: www.mediationcollectiefrijnmond.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Kinderalimentatie:

verlaging kinderalimentatie
      [Gesteld in Familierecht]
2010-01-11 14:28:52
alimentatie aanvragen
      [Gesteld in Alimentatie mediation]
2009-04-02 09:34:14
Beste, partner, kinderalimentatie of allebei
      [Gesteld in Alimentatie mediation]
2009-04-26 14:10:53
Is er een maximaal bedrag voor kinderalimentaie?
      [Gesteld in Familierecht]
2009-12-22 11:54:15
mijn ex man moet meebetalen voor onze dochter
      [Gesteld in Ouderschap na scheiding]
2010-01-07 18:15:25

Gemiddelde score Alimentatie mediation: 8.3 (22x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258133
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+