Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Woningen » Vereniging Van Eigenaren
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Vereniging van Eigenaren en krijg online een antwoord van de specialist in Vereniging van Eigenaren

Zelf een vraag over Vereniging van Eigenaren? Klik hier.
Meer vragen over Vereniging van Eigenaren.

Beheerder worden?

De rubriek Vereniging van Eigenaren heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Vereniging van Eigenaren Klik hier.

RSS over Vereniging van EigenarenVragen over Vereniging van Eigenaren via RSS. Klik hier.
RSS over Vereniging van Eigenaren op jouw website?Vragen over Vereniging van Eigenaren op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Vereniging van EigenarenVragen over Vereniging van Eigenaren via E-mail. Klik hier.

Bijdrage van €800,- voor eigen reserve?

[Gesteld op: 03-02-2009]

Toelichting:
Kan PRO VvE per huiseigenaar een bijdrage van €800,- opleggen alleen om (zoals in de brief vermeldt staat) hun eigen reserve aan te vullen?

Vandaag viel een dergelijke brief bij mij op de mat waarin staat dat volgens de ledenvergadering er besloten is dit bedrag in rekening te brengen bij alle huiseigenaren die bij ze zijn aangesloten, naast de normale bijdrage van €99,- p/maand.

Ik vindt dit een onredelijk hoog bedrag wat bovendien alleen bedoeld is om hun eigen zak te spekken en dus niet geïnvesteerd wordt in de appartementen.

Opvallend is ook dat in het bijgevoegde rekeningoverzicht de bijdrage voor bestuurders met kop en schouders boven alle andere bedragen uitsteken. Naast de €700 die ik al iedere maand aan de hypotheek kwijt ben vindt ik dit in geen enkele verhouding staan; in al deze jaren is de staat van het pand alleen maar verslechterd en dat ze geen reserve hebben is toch hun probleem? Kwestie van goed begroten en je eraan houden zoals we allemaal moeten lijkt mij.

Kan ik hier stappen tegen ondernemen, en wie zou ik hiervoor moeten benaderen? alvast bedankt voor enig advies wat u kunt geven.
Antwoord:

Geachte heer, mevrouw,

Een paar vragen lees ik in uw tekst.

Elke VvE dient een reservefonds te hebben waarin voldoende geld aanwezig is om de te verwachten (een meerjarenonderhoudsplan is hiervoor een goede basis) kosten te dekken. Overigens is het uw fonds, niet van de beheerder. Deze voert slechts uit wat de VvE (al dan niet in vergadering) opdraagt. Als dit fonds ontoereikend is is een eenmalige storting per breukdeel (!) op zich niet ongebruikelijk. Hiervoor is wel een besluit in de vergadering van eigenaren noodzakelijk en ik begrijp dat dit zo gegaan is. Dat lijkt dan een voldongen feit. Overigens kunt u, tot maximaal 1 maand nadat u kennis heeft kunnen nemen van een dergelijk besluit, een en ander voorleggen aan de kantonrechter. U zult dan wel moeten aantonen dat het om onredelijk handelen gaat. M.a.w. de kantonrechter zal zeker naar het algemeen belang, bijvoorbeeld een toereikend reservefonds, kijken.

Ik kan niet beoordelen of het een onredelijk hoog bedrag is maar ik kan u vertellen dat dit vaker gebeurt. Soms in termijnen. Een beheerder kan trouwens alleen geld uitgeven aan zaken die begroot zijn, zoals u zelf ook aangeeft. De leden moeten er op toezien dat deze begroting niet of nauwelijks afwijkt van de werkelijke uitgaven. En de begroting is ook weer door de vergadering van eigenaars vastgesteld als het goed is.

Als u meent dat u een terechte klacht heeft over de staat van het onderhoud dan adviseer ik u met andere bewoners, is er een technische commissie?, te praten. Een beheerder kan bij slecht beleid altijd naar huis gestuurd worden. Het is immers uw (gezamenlijk) bezit, inclusief de fondsen en de lasten.

Met vriendelijke groet,

Reinald Don

K

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Bijdrage van €800,- voor eigen reserve?:

onteigening na 25 jaar
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2008-10-16 08:57:44
onteigening
      [Gesteld in Recht-Zuid Holland]
2012-02-21 14:22:27
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
Wat is aandeel reservefonds van nieuwe eigenaar?
      [Gesteld in Vereniging van Eigenaren]
2011-01-07 11:44:01
geldt het recht van voorkoop bij bouwgrond
      [Gesteld in Notaris-Belgie]
2008-09-29 18:37:27

Gemiddelde score Vereniging van Eigenaren: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+