Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Noord Holland

Zelf een vraag over Interieur-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Noord Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Noord Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Noord Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Noord Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

Welke kleur is het mooiste op de slaapkamermuren

[Gesteld op: 03-02-2009]

Toelichting:
We willen ivm de komst van onze baby onze slaapkamer verfraaien, dmv een andere kleur op 1 of meer muren met bijv. leuke tekst boven bed. tapijt is gebroken wit, gordijnen zelfde kleur als tapijt met bruin krul motief (enige mooie), bedmeubel en kast zijn groot (beetje lompe) in donker kersenkleur. Alle wanden hebben nu dezelfde kleur, ongeveer zelfde als tapijt, lekker saai dus. We wonen nog niet zo lang dus willen geen nieuwe goridijnen aanschaffen. Slaapkamer is ongeveer 4,5 m bij 3,5 m. De kast staat t/o het bed. links van het bed kijken we naar buiten is muur met volledig raam. dus veel licht. Rechts is de muur met de deur. de deur zit niet in het midden dus houden groot stuk wand over.
Antwoord:

De muur achter het bed leent zich vaak het beste voor een afwijkende (donkere) kleur op de wand. Het is de muur die meestal het grootste oppervlak heeft en goed in het oog springt.

Gebroken wit, een donkerbruine kersenkleur en bruin kunnen met veel andere kleuren gecombineerd worden. Let wel goed op de kersenkleur. Soms zit daar veel rood in, en wordt de keus voor bijpassende kleuren wat beperkter. De niet zo rode donkerbruine variant kersenkleur is wat makkelijker te combineren dan de rodere. U kunt dus flink wat kleurkanten op met uw slaapkamer en er is niet zoiets als ‘de mooiste kleur’ voor uw slaapkamermuren. Voor slaapkamers worden vaak rustgevende kleuren als groen en blauw gebruikt. En grijs- en bruintinten zijn ook heel geschikt voor een rustige slaapkamer. Welke kleuren voor ú het mooist zijn, hangt ook samen met uw voor- of afkeur voor bepaalde kleuren.  

Bij een (roodachtige) kersenkleur lijkt een contrasterende kleur als groen of geelgroen (een warme tint) me heel geschikt. Die kleuren passen ook mooi bij bruin en en natuurlijk bij gebroken wit. U zou de wand achter het bed een wat donkerdere en/of fellere tint kunnen geven en de overige wanden een mooie witte kleur of een wit met een groene tint erin. Om uw slaapkamer wat groter te laten lijken, kunt u er ook voor kiezen alle wanden een net andere nuance van het groen of geelgroen te geven. Houdt de raamwand het lichtst (wit), geef de wand met de kast een vrij lichte kleur groen en de wand met de deur één tint donkerder groen en de wand achter het bed weer een tint donkerder. Met de kleurstalen van Histor is het heel gemakkelijk om steeds de net lichtere of donkerdere nuance van een kleur te vinden.

U kunt in uw slaapkamer ook een combinatie maken van witte, grijze en bruine/roodbruine tinten. De grijze tinten gebruikt u voor de muren. Het is wel belangrijk om de juiste grijze tinten te kiezen, tinten die goed passen bij de kersenkleur en het bruin in het gordijn.

Tot slot kunt u denken aan een lichte turkooizen tint, een blauwgroene kleur dus  Daarmee zou ik echter niet meer dan één wand schilderen, zeker als de kamer op het noorden ligt, anders wordt het misschien te koel. Stem ook deze turkooizen kleur goed af op de kersenkleur. Is de kersenkleur erg donker, kies dan een lichtere  turkooise tint.

Uw dekbedovertrek is overigens ook erg bepalend voor de kleuren in de slaapkamer, omdat het een groot oppervlak beslaat. Kies de kleuren voor het dekbedovertrek heel bewust.

Ik geef u tot slot nog een aantal tips over kleur en kleurgebruik.  

·         De makkelijkste manier om kleuren te combineren is ton sur ton. Neem twee of meer tinten van dezelfde kleurtoon, dus in lichte en donkere variaties. Hoe meer tinten verschil de kleuren onderling hebben, hoe meer aandacht de combinatie trekt. En andersom, hoe dichter de kleuren bij elkaar liggen, hoe rustiger het oogt.

·         Voor actie en spanning kies je complementaire kleuren, zoals bijvoorbeeld limegroen met rood of citroengeel met paarsblauw. 

·         Kleuren hebben een ruimtelijke werking. Zo laten donkere kleuren een ruimte kleiner lijken, en hebben lichte tinten een ruimtelijk effect. Verder is het zo dat warme kleuren (rood, geel, oranje) op je af komen en een ruimte dus kleiner laten lijken. Een muur in een koele tint (blauw, paars, de meeste groenen) daarentegen lijkt te wijken, waardoor de muur verder weg lijkt.

·         Voor kleine ruimtes raad ik af grote contrasten te gebruiken op grote oppervlakken. In een kleine ruimte wordt dat erg onrustig. Mooi op elkaar afgestemde kleuren zijn hier het beste. Bovendien lijkt een kleine ruimte groter als de muren verschillende, net andere kleurtonen hebben. 

·         Houdt er verder rekening mee dat donkere en felle kleuren in het zonlicht lichter en fletser lijken. Een ruimte op het zuiden met grote ramen, kan dus meer kleur “hebben” dan een ruimte met weinig daglicht op het noorden.

·         Welke wanden een donkere kleur krijgen en welke lichter blijven, hangt af van de afmetingen van de kamer. Een smalle langwerpige kamer, lijkt nog smaller en langer als de lange wanden donker worden geschilderd. Niet doen dus. Houd die lange wanden overwegend licht. Geef in zo’n ruimte de korte wanden een donkerdere kleur (’s avonds kunnen de gordijnen voor dit effect zogen) en/of breng één of twee donkere kleurvlakken aan op de lange lichte wanden. Met die kleurvlakken wordt ook de lengte van die wand gebroken.

·         Haal verfstalen in huis (hoe groter hoe beter) en bekijk ter plekke hoe de kleuren eruit zien, hoe ze bij elkaar passen en hoe ze elkaar onderling beïnvloeden. Bekijk kleuren zowel overdag als bij kunstlicht, een groot verschil.

·         Bekijk verfkleuren voor de wand niet van boven maar houdt ze rechtop tegen de muur. Als de kleurstalen op tafel liggen valt er meer licht op, en lijken de kleuren wat lichter.

·         Maak bij voorkeur een kleurenplan voordat u een ruimte gaat inrichten. Een kleurenschema voor een ruimte kan gemakkelijk vijf of zes kleuren bevatten. Een aantal lichtere tinten, een (of twee) accent kleuren en één of twee donkere kleuren. Betrek in het kleurenplan alle materialen, meubels en voorwerpen die in de kamer komen.  

Veel succes.

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 – 5269002
f 023 – 5269004
e info@havenaarinterieurs.nl
w
www.havenaarinterieurs.nl

 

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Welke kleur is het mooiste op de slaapkamermuren:

Welke kleur wanden bij naturel massief eiken vloer
      [Gesteld in Interieur]
2007-07-23 22:59:05
kinderwens
      [Gesteld in Paranormaal]
2008-05-22 10:31:38
Objecten in domotica systeem
      [Gesteld in Domotica]
2009-09-12 11:43:11
Agressieve uiting van frustratie.
      [Gesteld in Geestelijke Stoornissen]
2009-11-02 10:24:28
Ik zoek iemand...
      [Gesteld in Mensen]
2009-11-08 23:14:12

Gemiddelde score Interieur-Noord Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258138
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+