Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Zakelijke Dienstverlening » Mediation » Alimentatie Mediation
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Alimentatie mediation en krijg online een antwoord van de specialist in Alimentatie mediation

Zelf een vraag over Alimentatie mediation? Klik hier.
Meer vragen over Alimentatie mediation.
De huidige beheerder van de rubriek Alimentatie mediation:
Naam: Nico K.J. Wiggers
Bedrijf: Wiggers mediation
Reactiesnelheid: 26 uur
Waardering: 8.2 (van max. 10)
Meer informatie over Nico K.J. Wiggers vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Alimentatie mediationVragen over Alimentatie mediation via RSS. Klik hier.
RSS over Alimentatie mediation op jouw website?Vragen over Alimentatie mediation op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Alimentatie mediationVragen over Alimentatie mediation via E-mail. Klik hier.

Ik betaal kinderalimentatie aan mn zoon

[Gesteld op: 31-01-2009]

Toelichting:
ik betaal al vanaf 2002 dit bedragvan 150 euro,nu heeft hij een studiefinanciering en eist dat ik nog eens 300 euro per maand aan hem moet betalen volgens ibg document
Volgens mij is de studiefinnaciering niet van toepassing voor mij,omdat door de rechter is vastgesteld wat ik moet betalen,is dit zo?
Antwoord:

Beste, eerst een opmerking. U schrijft dat u vanaf 202 € 150,00 per maand betaald aan alimentatie voo ruw zoon. Waar blijft de jaarlijkse indexering die verplicht is te betalen. Voor 2009 is dit 3.9% geweest. OOk al zou het per jaar 1% naar de hoogte zijn gegaan dan zou u nu veel meer moeten betalen.

Dan de studiefinanciering. Hoe oud is uw zoon. het bureau studiefinanciering legt voor beide ouders een eigen bijdrage op. Zij stellen dat u met uw inkomen
€ 300,00 moet betalen of is dit de gezamenlijke ouders. Daar kunt u inzage in krijgen van uw zoon. Lukt dat niet neem dan zelf contact op met deze instelling.
Het is niet zo dat u dubbel moet betalen of alimentatie of studiefinanciering. Volgens mij is het bedrag wat u moet betalen aan studiefinanciering dan hetzelfde als u alimentatie zou moeten betalen.

Volgens mij is het voordeliger het bedrag als alimentatie te blijven betalen. Ik ben daar niet goed in thuis maar wellicht kunt u de belastingdienst hierover bellen of eens kijken o het belastingbiljet wat voordeliger is.

 

Met vriendelijke groeten Lida SteekersMediation Collectief RijnmondWillem Alexanderlaan 113171 CR Poortugaalwerktijden: maandag t/m donderdag 09:00 uur - 17:00 uurtelefoon: 010-50.126.17/ mobiel: 06-401.09.255web: www.mediationcollectiefrijnmond.nl< font face="Calibri" size="3" color="#000000"> 

Beste, omdat ik niet zo zeker was van mijn antwoord heb ik een en ander nagevraagd bij de advocaat waarmee ik samenwerk. Hierbij het antwoord van de advocaat.
Dit probleem komt veel voor. De vastgestelde of afgesproken alimentatie (tot 21 jaar) is verplicht; het bedrag dat de studiefinanciering heeft vastgesteld kan niet worden afgedwongen als de ouder niet wil betalen. Het bedrag aan alimentatie (dat dus verplicht is) kan in ieder geval afgetrokken worden van het bedrag aan stufi. Het meerdere aan stufi dat dus overblijft, zou vader kunnen weigeren te betalen; het gaat hier dus meer om een morele verplichting om voor je kind te zorgen. Immers, de stufi gaat er wel van uit dat de ouder betaalt. Betaalt die niet, dan wordt het kind benadeeld.

Ik hoop dat u met bovenstaand antwoord wat kunt.

Met vriendelijke groeten

Lida Steekers Je ziet nogal eens dat een vaststelling van een bedrag aan stufi leidt tot een alimentatieprocedure tussen jong-meerderjarige en ouder, omdat alimentatie het enige is dat een kind kan afdwingen.  Als het goed is bestaat er wel onder bepaalde voorwaarden een mogelijkheid van belastingaftrek, maar dat heb ik nooit zo paraat. Ik neem aan dat de belastingdienst hem dat zal kunnen vertellen.

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Ik betaal kinderalimentatie aan mn zoon:

oudst zoon bang voor puppy
      [Gesteld in Psychologie]
2009-02-12 11:37:47
Mag mijn zoon (12jr) beslissen bij wie die woont?
      [Gesteld in Familierecht]
2009-05-07 22:20:40
hoe verwerk ik dit zelf ?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-10-04 21:04:33
hypotheekvoor een huis met boerderij als onderpanc
      [Gesteld in Erfrecht]
2011-01-19 19:00:32
vader laat zoon van 14 aan zijn lot over
      [Gesteld in Jeugdzorg]
2012-09-09 08:51:25

Gemiddelde score Alimentatie mediation: 8.3 (22x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+