Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Noord Holland

Zelf een vraag over Interieur-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Noord Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Noord Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Noord Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Noord Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

mat of glans (muur)verf en welke kleur

[Gesteld op: 30-01-2009]

Toelichting:
De situatie: keuken is hooglans wit met een zwart granieten blad. de hele beneden verdieping heeft plavuizen in de tint grijs met een warm 'bruin' accent. een ruime woonkeuken en een woonkamer. het geheel is u vormig. op de lange wand(13meter) die van de keuken naar de kamer loopt willen we bekleden met geleefd hout en verfen.(we willen een combi maken van modern met oud) en er komt een grote kroonluchter.

Nu vind ik zelf een glans muur mooier dan een matte muur. het leeft voor mijn gevoel meer en het weerkaatst meer licht dacht ik? maar veel mensen zeggen tegen me absoluut geen glans te doen.. ik wil graag van histor kleurstaal 17 een combinatie maken.lak op de houten wand en muurverf op de rest van de wanden en dan bv loom combineren met ÚÚn van de donkere kleuren.

de vitrages en rolgrodijnen willen we roomwit/gebr.wit/beige houden(kleur die dan richting loom gaat) en we willen in de keuken bij open slaande deuren een katoenen gordijn hangen die de kleur heeft van Mus(histor S7005-Y5OR).

ik twijfel dus over mat of glans en welke donkere kleur(en) ik zal combineren om een rustig maar warm effect te krijgen bij de keuken/plavuizen/gordijn Mus/roomwiite rolgordijnen en de houten wand. kwa licht hebben we vrij veel licht in de woonkeuken(westen) en iets minder licht maar niet te weining in de woonkamer(oosten)

bedankt en met vriendelijke groet.
Antwoord:

In de meeste gevallen wordt matte muurverf gebruikt. Maar een combinatie van zowel matte en glansverf maakt een interieur juist spannend! Verder is het natuurlijk heel persoonlijk wat iemand mooier vindt, mat of glans. Oppervlakken met glansverf weerspiegelen de omgeving en komen daardoor wat onrustiger over dan een mat oppervlak dat niet als een spiegel werkt. Vandaar dat u een glansmuur meer vindt ‘leven’. Er gebeurt meer op zo’n muur. Het is mij niet helemaal duidelijk wat u van plan bent. Wilt u alle wanden met glanzende muurverf behandelen? Dat raad ik af. Kies een muurvlak of één muur en behandel die met glansverf. Houdt voor een rustig effect de overige wanden wat rustiger met een matte verf, zeker als het houtwerk van kozijnen en deuren ook glanzend is/wordt.

Alle kleuren van kleurstaal 17 van Histor kunt u probleemloos combineren. Dit zijn allemaal warme bruingrijze tinten met een oranje basis. Ze verschillen alleen in nuance. (lichter of donkerder). Van een warm effect bent u dus verzekerd. En omdat het ton sur ton kleuren zijn, zal het geheel ook rustig overkomen. Wel is het zo dat hoe meer nuances de kleuren onderling verschillen, hoe meer aandacht de combinatie trekt. En hoe dichter de kleuren bij elkaar liggen, hoe rustiger het oogt. Dus Loom gecombineerd met Rendier of Mus geeft een spannender (en opvallender) effect dan Loom gecombineerd met Forel of Lei. Overigens vind ik de kleur Forel mooier met een neutrale en warme (maar vooral niet gele) wittint. Hoe donker de kleuren moeten worden, hangt ook af van de hoeveelheid licht die binnenkomt. Kijk zowel overdag als ’s avond hoe de kleuren van kleurstaal 17 bij u thuis overkomen. Houdt daarvoor de stalen rechtop tegen de muur. (als u ze plat op tafel liggend bekijkt, valt er meer licht op, dan als ze rechtop tegen de muur worden gehouden) Kijk vervolgens hoe de kleuren passen bij uw vloer, keuken en gordijnen en welke kleur u te donker vindt (of te licht). U kunt ook meer dan één donkere kleur gebruiken, afhankelijk van de hoeveelheid licht die op de muur valt. Hoe meer licht er op de muur valt, hoe lichter de kleur lijkt, en andersom. Maak eventueel een proefvlak om te zien hoe het wordt, voordat u alle wanden schildert. Zonder de ruimte gezien te hebben of op zijn minst een plattegrond, kan ik helaas niet beoordelen welke wanden het beste welke donkere of lichte nuance van kleurstaal 17 moeten krijgen, en wat nu de beste keus is voor (rol)gordijnen.

Houdt bij het bepalen van de juiste kleur en waar die moet worden aangebracht het volgende voor ogen:

·         Een donkere kleur lijkt nog donkerder naast een lichte kleur

·         Een muur in een lichte kleur lijkt verder weg, een muur in een warme donkere tint, komt op je af.

·         Het aanbrengen van meerdere kleine kleurnuances binnen één kleurtoon verlevendigt een ruimte. Dus wees niet bang om flink wat kleurnuances van kleurstaal 17 te gebruiken. Denk maar aan de natuur. Waarom vinden we dat zo mooi? Omdat er wel duizenden verschillende tinten bruin of groen of geel in voorkomen.

·         Houdt er verder rekening mee dat donkere en felle kleuren in het zonlicht lichter en fletser lijken. Een ruimte op het zuiden met grote ramen, kan dus meer kleur “hebben” dan een ruimte met weinig daglicht op het noorden.

·         Welke wanden een donkere kleur krijgen en welke lichter blijven, hangt af van de afmetingen van de kamer. Een smalle langwerpige kamer, lijkt nog smaller en langer als de lange wanden donker worden geschilderd. Niet doen dus. Houd die lange wanden overwegend licht. Geef in zo’n ruimte de korte wanden een donkerdere kleur (’s avonds kunnen de gordijnen voor dit effect zogen) en/of breng één of twee donkere kleurvlakken aan op de lange lichte wanden. Met die kleurvlakken wordt ook de lengte van die wand gebroken.

·         Het plafond kan het beste wit worden geschilderd, tenzij de kamer heel hoog is. Dan is een (donkere) kleur beter. Daarmee wordt het plafond voor het zicht verlaagd.

·         Als kozijnen en deurposten (en/of deuren) in de kleur van de wand worden geschilderd, vallen ze niet op. Dat geeft een rustig beeld. Is het de bedoeling dat ze worden geaccentueerd, geef ze dan een andere of contrasterende kleur.

Uw plannen klinken erg goed en volgens mij gaat het met deze tips en na eventueel wat experimenteren met een of twee proefvlakken helemaal lukken.

Veel succes.

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 – 5269002
f 023 – 5269004
e info@havenaarinterieurs.nl
w
www.havenaarinterieurs.nl

 

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan mat of glans (muur)verf en welke kleur:

kleur & (on)mogelijkheid keukenachterwand verven
      [Gesteld in Interieur-Utrecht]
2009-03-15 13:58:16
Passen ral 1013 keuken en true taupe van flexa
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2010-04-15 13:41:06
Buren bepalen kleur kozijn tussenmuur onze zijde.
      [Gesteld in Tuin]
2010-11-04 22:12:36
Ongeluk met de fiets
      [Gesteld in Autoverzekering]
2011-12-16 16:50:29
hulpverlener haakt af
      [Gesteld in schuldadvies & schuldbegeleiding]
2012-08-30 11:14:07

Gemiddelde score Interieur-Noord Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+