Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Personeel & Organisatie-Overijssel
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Personeel & Organisatie-Overijssel en krijg online een antwoord van de specialist in Personeel & Organisatie-Overijssel

Zelf een vraag over Personeel & Organisatie-Overijssel? Klik hier.
Meer vragen over Personeel & Organisatie-Overijssel.
De huidige beheerder van de rubriek Personeel & Organisatie-Overijssel:
Naam: Martin van den Berg
Bedrijf: Buro paraplu
Reactiesnelheid: 28 uur
Waardering: 8.6 (van max. 10)
Meer informatie over Martin van den Berg vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Personeel & Organisatie-OverijsselVragen over Personeel & Organisatie-Overijssel via RSS. Klik hier.
RSS over Personeel & Organisatie-Overijssel op jouw website?Vragen over Personeel & Organisatie-Overijssel op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Personeel & Organisatie-OverijsselVragen over Personeel & Organisatie-Overijssel via E-mail. Klik hier.

Storingsdienst op jonge leeftijd?

[Gesteld op: 28-01-2009]

Toelichting:
Hoi,
Ik ben 20 jaar en ben werkzaam bij een technische dienstverlenend bedrijf, ik ben nu ruim dik 2 jaar in dienst als leerlingmonteur, in mijn contract staat niks over storingdienst, nu heb ik eind 2008 er 300 euro bij gekregen in de maand waardoor ik nu vermoedlijk een andere functie heb, maar dat kan ik nog niet zeggen.

Mijn direct leidinggevende kwam vorige week met de vraag of ik in de storingsdienst wilde, omdat er iemand binnen 3 weken iemand weg gaat, Ik heb daar zlf totaal geen belang bij, dat heb ik ook aangegeven maar ze drukken hun idee gewoon door, hou kan ik ze tegen houden?

Ps, mijn ouders hebben een BV waar ik zelf s`avonds en in het weekend mee help, als ik nu een storing krijg om vrijdag 1 uur s`nachts en ik ben er om 3 uur heb ik dan zaterdag recht op slaapuren?
Antwoord:

Allereerst moet gekeken worden wat de arbeidsovereenkomst of de CAO hierover zegt. Is er vastgelelegd dat de werkgever de arbeidsovereenkomst eenzijdig mag wijzigen als het bedrijfsbelang dat vraagt? Bij het ontbreken van een wijzigingsbeding bent u in beginsel niet verplicht de gewijzigde arbeidsvoorwaarden te aanvaarden. Uw werkgever zal in overleg met u overeenstemming moeten bereiken. Daarbij moeten dan weer de in het Burgerlijk Wetboek vastgelegde verplichtingen van goedwerkgever en goedwerknemerschap in acht genomen worden. Van een goed werknemer mag verwacht worden dat hij zich welwillend opstelt t.o.v. redelijke voorstellen van de werkgever. U moet vooral duidelijkeid zien te krijgen over de loonsverhoging van 300 euro per maand. Dat doet uw werrkgever toch niet zo maar. Ook zou ik eens polsen wat uw werkgever vindt van uw avond en weekend baan. Heeft u dat met uw werkgever besproken en staat hij dat toe. Door de combinatie van functies zouden er wel eens situaties kunnen ontstaan die in strijd zijn met de Arbeidstijdenwet. Als de inzet bij het bedrijf van uw ouders minimaal is zal dat overigens wel meevallen. Het lijkt me verstandig een goed, verstandig en open met uw werkgever te overleggen. Succes.

Gegroet,

Jan Voskuil 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Storingsdienst op jonge leeftijd?:

tot hoeveel word mijn inkomen aangevuld?
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2010-04-08 19:33:32
hoe rosei collis handvoeden ?
      [Gesteld in Parkieten]
2010-04-14 15:33:12
ben ik te min voor jongens van mijn leeftijd?
      [Gesteld in Pubers]
2008-01-15 21:09:07
wat zijn de oorzaken van een loverboys
      [Gesteld in Loverboys]
2009-03-13 14:38:52
Wat moet ik doen?
      [Gesteld in Hamsters]
2010-01-06 18:01:05

Gemiddelde score Personeel & Organisatie-Overijssel: 8.7 (3x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+