Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Kinderen » Vaccinaties
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Vaccinaties en krijg online een antwoord van de specialist in Vaccinaties

Zelf een vraag over Vaccinaties? Klik hier.
Meer vragen over Vaccinaties.
De huidige beheerder van de rubriek Vaccinaties:
Naam: Mireille veninga
Bedrijf: Praktijk efkesoars
Reactiesnelheid: 300 uur
Waardering: 7.5 (van max. 10)
Meer informatie over Mireille veninga vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over VaccinatiesVragen over Vaccinaties via RSS. Klik hier.
RSS over Vaccinaties op jouw website?Vragen over Vaccinaties op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over VaccinatiesVragen over Vaccinaties via E-mail. Klik hier.

Is een genetisch paspoort etisch verantwoord?

[Gesteld op: 28-01-2009]

Toelichting:
een genetisch paspoort wil zeggen, je krijgt op papier te zien of je vatbaar bent voor ernstige ziektes, zo kun je daar rekening mee houden in je dagelijks leven. preventief medicijnen slikken bijvoorbeeld. mag dit? of is het de bedoeling dat je je lot maar accepteert als het er is.
Antwoord:

Goedemorgen meneer of mevrouw,

Het is een intressante vraag, maar helaas niet even eenvoudig te beantwoorden. Zal ik uw vraag zien als een uitnodiging tot discussie? Immers vragen over ethiek zijn over het algemeen het meest geschikt om er over met elkaar van gedachten te wisselen. Uw vraag bevat een aantal aanames, waarvan ik de eerste wel mooi vind om op in te gaan. Het op papier verschijnen van uw vatbaarheid voor ernstige ziektes. Vanuit mijn vak weet ik dat het idd deze kant op gaat en ik denk dat we inderdaad de kant opgaan dat ook zorgverzekeraars en andere instanties als vanzelfsprekend gebruik mogen maken van die gegevens. Moeilijkheid daarin is dat wetenschap ook slechts een stukje van de werkelijkheid op onze aardbol is.

ik citeer een stukje uit een van begin tot eind zeer inspirerend, verhelderend en humoristisch nieuw boek."Het heet: ""he dokter wordt wakker!, over de herfst van de westerse geneeskunde"" verkrijgbaar bij uitgeverij Gignomai in Meppel (isbn:9789078596028)

Verblind door de uitvinding van de microscoop:

Op een dag wordt de microscoop uitgevonden. Geweldig! Alles is tot in detail te zien. Er blijkt veel meer te bestaan dan dat we met het blote oog konden zien. Een knap staaltje werk. Petje af! Maar wat vind je van de daaropvolgende wetenschappelijke ""move""

Beste mensen, het is zo geweldig dat we een microscoop hebben uitgevonden! Je kunt er zoveel door zien, dat je je niet voor kunt stellen dat er nog meer is dan dit. Dus we gaan het van nu af aan omdraaien en spreken met elkaar af, dat als je iets niet door de microscoop kunt zien, bestaat het niet. We kunnen natuurlijk niet bewijzen dat dat waar is, maar we spreken dat gewoon af. Want stel je voor dat er dingen bestaan die we echt niet door zo'n microscoop kunnen zien. Daar hebben wij dan geen controle over. En wetenschappers die ergens geen controle over hebben, krijgen last van stress. En dat is voor niemand leuk. Dus laten we gewoon met elkaar afspreken: wat WIJ als wetenschappers niet kunnen zien, dat bestaat niet.

En nou mag je in de plaats van microscoop natuurlijk ook allerlei andere meetinstrumenten en onderzoeksmethoden inzetten. Als wetenschappers hun plaats zouden kennen, zouden ze bescheiden zeggen: ""kijk,met deze fraaie microscoop kunnen we een deel van de werkelijkheid beter onderzoeken, maar er is nog zoooooooooooooooooooooooooveel meer waar we geen weet van hebben. We kunnenn van alles zeggen over wat we zien, maar van wat we niet zien, kunnen we ook niks zeggen, ook niet dat het niet bestaat. (tot zover het citaat)

Waarmee ik wil zeggen dat zo'n paspoort er wel kan komen, maar dat het in werkelijkheid feitelijk maar een van de vele manieren is om naar de gezondheid van mensen te kijken en dat daar een enorm gevaar in schuilt zodra we dat gaan zien als de enige waarheid.

Nou, (ik zie dat je anoniem hebt gepost) ik hoop dat je wat hebt aan mijn antwoord. Heb je nog vragen of opmerkingen, mail dan gerust.

Hartelijke groet,

Mireille Veninga

info@efkesoars.nl

Beantwoord door:
mireille veninga
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Is een genetisch paspoort etisch verantwoord?:

Een crimineel, illegaal
      [Gesteld in Strafrecht]
2009-01-17 00:21:28
Is geldig paspoort vereist naast EU-verblijfskaart
      [Gesteld in Europees recht]
2010-12-01 11:06:22
Partner met schulden.
      [Gesteld in schulden & inkomen]
2013-04-05 16:49:38
Rechten en plichten boekhouder
      [Gesteld in Administratie]
2014-05-01 15:57:06
Gestolen welke rechten heb ik??
      [Gesteld in Hippisch recht]
2014-05-28 13:53:10

Gemiddelde score Vaccinaties: 7.5 (19x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+