Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Management » Interim Management » Wet Werk En Bijstand
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Wet Werk en Bijstand en krijg online een antwoord van de specialist in Wet Werk en Bijstand

Zelf een vraag over Wet Werk en Bijstand? Klik hier.
Meer vragen over Wet Werk en Bijstand.
De huidige beheerder van de rubriek Wet Werk en Bijstand:
Naam: Legal2People
Bedrijf: Legal2people
Reactiesnelheid: 14 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Legal2People vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Wet Werk en BijstandVragen over Wet Werk en Bijstand via RSS. Klik hier.
RSS over Wet Werk en Bijstand op jouw website?Vragen over Wet Werk en Bijstand op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Wet Werk en BijstandVragen over Wet Werk en Bijstand via E-mail. Klik hier.

ww uitkering stopt per februari 2009

[Gesteld op: 22-01-2009]

Toelichting:
Mijn vader heeft een ww uitkering. Deze heeft hij sinds februari 2003. Hij heeft heel wat af gesolliciteerd maar zonder resultaat. Echter heeft hij vandaag een brief gekregen dat zijn ww uitkering per februari 2009 stopt. Maar eerder hebben we een brief ontvangen dat hij tot zijn 65ste een ww uitkering blijft behouden. Hij inmiddels 63 jaar en weet zelf niet meer wat hij moet doen. Ik heb overal gezocht naar informatie hierover, maar kan niets vinden. Bij het CWI staat hij nog sowieso tot oktober 2009 ingeschreven. Het UWV heeft hem verteld dat hij nu naar het CWI moet gaan en die regelen verder alles voor hem. Maar ik weet totaal niet wat hij nu krijgt en hoe ik dit allemaal verder moet regelen en wat ik moet regelen. En behoort hij niet tot zijn 65ste ww te krijgen, want hij valt toch nog in een oude regeling? Of heeft hij nu aanspraak op de IOAW? Ik hoop dat u mij kan helpen. Alvast bedankt
Antwoord:

Beste vraagsteller,

Ten eerste is het verstandig zo snel mogelijk naar het CWI te gaan en zich daar te melden. Indien de WW inderdaad stopt en uw vader heeft daarvan bericht gehad, dan dient hij zo snel mogelijk een andere uitkering aan te vragen. Of dat terecht is, is een andere vraag. U geeft zelf aan dat uw vader eerder een brief heeft ontvangen waaruit bleek dat uw vader recht had op WW tot zijn 65e jaar.

In de loop van de tijd hebben er vele veranderingen in de WW plaatsgevonden. De laatste is de afschaffing van de vervolguitkering.

De oude WW kende twee soorten uitkering: de kortdurende uitkering en de loongerelateerde uitkering met daaraan vastgeknoopt: de vervolguitkering. Iemand had recht op de kortdurende uitkering van een half jaar die 70 procent was van het voor betrokkene geldende minimumloon als in de 39 weken voorafgaand aan de werkloosheid tenminste 26 weken is gewerkt, al was dat maar 1 dag per week. Dit is de z.g. 'weken-eis' in de WW.

Als iemand aan de weken-eis voldeed en bovendien nog in de laatste vijf kalenderjaren voor het beginjaar van de werkloosheid tijdens vier jaar over 52 dagen of meer loon ontving, had hij/zij recht op de loongerelateerde WW uitkering. Deze uitkering duurde minimaal een half jaar en maximaal vijf jaar De hoogte van de uitkering was 70 procent van het geldende dagloon.

Als die periode om was, bestond er altijd recht op 2 jaar vervolguitkeringen en 3,5 jaar voor mensen die 57,5 jaar oud waren bij het begin van de werkloosheid. Dat  betekent dat men de 65 jaar haalde zonder een andere uitkering te hoeven. Dat maakte onderdeel uit van de 'glijbaan' naar het pensioen, die in de jaren tachtig werd gebouwd om aan te moedigen dat ouderen plaatsmaakten voor jongeren. te verzachten. Die vervolg WW kwam te vervallen voor mensen die vanaf 11/8/2003 in de WW kwamen.

De afschaffing van de vervolguitkering geldt dus niet voor werknemers die voor 11 augustus 2003 werkloos worden of zijn geworden. Werknemers van wie de eerste werkloosheidsdag voor deze datum valt, behouden hun oude uitkeringsrechten, inclusief de volledige duur van de vervolguitkering.

Het lijkt er dus op dat uw vader onder de oude regeling valt, voor de zekerheid zouden wij aanraden contact op te nemen met het CWI. Verder lijkt het ons dat uw vader, indien het UWV stelt dat de uitkering WW stopt uw vader een beroep doet op de oude regeling en de oude beschikking waarin stond dat uw vader recht had op een WW tot zijn 65e jaar. Mocht uw vader een beëindigingbeschikking van het UWV ontvangen dan kunt uw vader daartegen bezwaar maken. Wij kunnen uw vader daarbij helpen. Neem hiervoor vrijblijvend telefonisch contact met ons op. Let wel op dat uw vader binnen 6 weken na datum beschikking bezwaar maakt.

Mocht de WW inderdaad (terecht) stoppen dat kunt uw vader een beroep doen op de IOAW.

De uitkering IOAW is voor oudere, werkloze werknemers. Een uitkering IOAW geldt na het einde van uw WW-uitkering. In de volgende gevallen komt men in aanmerking voor IOAW:
 • Als u vader op of na de leeftijd van 50 jaar werkloos bent geworden en volledig uw WW uitkering hebt ontvangen.
 • Als u vader werkloos is geworden op of na de leeftijd van 57,5 jaar en een kortdurende WW-uitkering hebt gekregen van een half jaar.
Samengevat is ons advies: ga in ieder geval naar het CWI zodra uw vader een officiële beschikking krijgt van het UWV dat de WW is beëindigd anders loopt u vader mogelijk het recht op IOAW mis, en vraag een uitkering aan maak daarnaast bezwaar tegen deze beëindiging. Mocht u naar aanleiding hiervan nog vragen hebben neemt u dan gerust contact met ons op via onze mail of website. Met vriendelijke groet,Michel en Linda Legal4People, de specialisten op het gebied van WWB & Wmo 
Beantwoord door:
Legal2People
profielpagina


Gerelateerde vragen aan ww uitkering stopt per februari 2009:

Bepaling te verrekenen inkomen partner
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2008-12-27 18:19:35
recht op ww
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2009-01-22 09:36:12
sta ik in mijn recht of niet?
      [Gesteld in Ontslag]
2009-03-24 16:18:14
rechten en verplichtingen bij wwb uitkering
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2009-09-22 13:28:33
Pas-regeling en levensloop. Welke tabel(len)?
      [Gesteld in Salarisadministratie]
2015-02-26 12:44:19

Gemiddelde score Wet Werk en Bijstand: 8.7 (4703x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258146
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+